maandag 5 december 2022

Voor Wanneer de Bom Valt

Ik krijg, net als u, een noodmelding van de Nederlandse staat.  Er staat: De overheid waarschuwt je tijdens noodsituaties via NL-Alert. Je leest dan wat je moet doen en waar je meer informatie kan vinden.

Enkele vragen: sinds wanneer ben ik 'je' en niet 'u'? Dat de staat mij informeert als het zover is, is logisch, maar te laat. Ik geef u een voorbeeld. De NAVO besluit een first-strike aanval te beginnen. Rusland slaat terug, nucleaire raketten kunnen in een paar minuten op Amsterdam en Rotterdam inslaan. Hoe nu? De regering en de stadsbesturen van de grote steden spoeden zich naar de nabij gelegen schuilkelders. Maar wij, burgers? Waar moeten wij heen? Ik weet het niet, u ook niet, tenzij u een politicus of een topambtenaar bent, want die schijnen onmisbaar te zijn zodra de wereld is verwoest. 

Wij leven al geruime tijd in een virtuele wereld waar niets meer is wat het lijkt. Een totalitaire technocratie heerst nu, die het rijk van het absurde in stand houdt, en waarbij een kleine elite bepaalt wie mag leven en wie niet. Gelukkig Kerstmis.  



Geen opmerkingen:

Israeli Mayor Caught Lying By Sky News