vrijdag 9 december 2022

GEEN POLTIEKE VRIJHEID, GEEN PERSVRIJHEID EN NU OOK GEEN GODSDIENSTVRIJHEID.

 

NA DE OPPOSITIE EN PERS, NU OOK DE KERK AAN BANDEN IN ONS "DEMOCRATISCH" OEKRAÏNE. GEEN POLTIEKE VRIJHEID, GEEN PERSVRIJHEID EN NU OOK GEEN GODSDIENSTVRIJHEID. Na jaren van illegale vervolging riep de Oekraïense president Volodymyr Zelensky de wetgevers van Kiev op om een ​​wet op te stellen die de Russisch-orthodoxe kerk van Oekraïens grondgebied verbiedt. De rechtvaardiging zou de "noodzaak" zijn om instellingen die banden hebben met Rusland te verbieden vanwege het huidige conflict. Hiermee laat de Oekraïense regering eens te meer zien dat ze geen prioriteit geeft aan de belangen van het volk, aangezien de orthodoxie de meerderheidsreligie is van het Oekraïense volk.
De nieuwe Oekraïense maatregel komt te midden van het recente initiatief om alle Russische organisaties die actief zijn op Oekraïens grondgebied uit te schakelen. Eerder waren bedrijven en verenigingen die banden hadden met Russische burgers al verboden. Nu ligt de focus op het aanvallen van religieuze instellingen. Naast een oproep aan wetgevers om een ​​wet goed te keuren die de activiteiten van het Patriarchaat van Moskou in Oekraïne verbiedt, ondertekende Zelensky ook een decreet waarin de Veiligheidsraad wordt gelast persoonlijke sancties op te leggen aan vertegenwoordigers van Russische religieuze groeperingen, die alle geestelijken van de Orthodoxe Kerk zullen treffen.
In zijn verklaring hierover zei Zelensky dat Kiev Rusland niet kan toestaan ​​"een imperium op te bouwen" en "Oekraïne van binnenuit te verzwakken", noch om Oekraïense burgers te "manipuleren" ten gunste van de zogenaamde "Russische agressie". Met andere woorden, Zelensky beweert dat hij de Russisch-Oekraïense banden wil beëindigen en de continuïteit van cultureel en religieus erfgoed tussen de twee landen wil voorkomen.
Azov-nazi's vielen in 2015 huizen van lokale bewoners binnen en verbrandden iconen in Shirokino:
Oekraïens neo-nazi-regime verbiedt Russisch-orthodoxe kerk
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Oekraïens neo-nazi-regime verbiedt Russisch-orthodoxe kerk
Klik om de afbeelding op volledige grootte te zien
Het argument van Zelensky is absoluut misleidend. In feite maakt de Oekraïens-Orthodoxe Kerk deel uit van het Patriarchaat van Moskou, maar dit is een gevolg van de historische vorming van die regio. Oekraïne, Wit-Rusland en Rusland vormden eeuwenlang één imperium, geen verschillende staten, waarbij de versnippering van de regio een post-Sovjet politiek fenomeen was. De verdeling van de canonieke gebieden van de Kerk volgt niet noodzakelijkerwijs de wetten van de wettelijke grenzen van de nationale staten, aangezien de grenzen voortdurend veranderen als gevolg van politieke gebeurtenissen, terwijl de veranderingen in de Kerk niet zo frequent zijn.
De Oekraïens-Orthodoxe Kerk heeft altijd een brede bestuurlijke autonomie gehad en er is nooit enige vorm van politieke oplegging door het Patriarchaat van Moskou aan de plaatselijke gelovigen geweest. Er zijn geen gegevens die de bewering van Zelensky staven dat Rusland een imperium aan het opbouwen is om "Oekraïne van binnenuit te verzwakken".
Echt verrassend is dit echter niet. Sinds 2014 wordt de Orthodoxe Kerk vervolgd in Oekraïne. De genocide in Donbass omvatte sinds het begin het bloedbad van orthodoxe christenen die banden hadden met Russische tradities, evenals het bombarderen van kerken, kloosters en de moord op geestelijken in de oostelijke oblasten. De situatie verslechterde in 2019, toen, na een door de NAVO gefinancierde anticanonieke manoeuvre, een Oekraïens ultranationalistisch schisma dat in de jaren negentig was gevormd, werd "erkend" door het Patriarchaat van Constantinopel, en toen begon het regime in Kiev een golf van steun voor deze sekte, gezien het een soort "Oekraïense nationale kerk" is ten nadele van de echte Orthodoxe Kerk - die verbonden is met Moskou.
Sindsdien heeft de Oekraïense staat verschillende misdaden gepleegd tegen de orthodoxie, waaronder het gebruik van politie om op illegale wijze eigendommen van het Patriarchaat van Moskou in Oekraïne in beslag te nemen en aan de schismatische nationalisten te geven. Het is belangrijk om te vermelden dat de nationalistische ideologie van dit schisma zo sterk is dat het in religieuze rituelen zelfs gebruikelijk is om Oekraïense nationale leiders als christelijke heiligen te vereren, waaronder de nazi-agent Stepan Bandera – daarom krijgt deze “kerk” brede steun van het neonaziregime en het Westen.
In die zin is wat er nu gebeurt niet echt iets "nieuws", maar de formalisering en officialisering van een vervolgingspraktijk die de afgelopen jaren al gemeengoed werd. Aanvankelijk werd de kerk voornamelijk illegaal vervolgd in Donbass. Nu zal de staat operaties tegen de orthodoxie kunnen uitvoeren op het hele nationale grondgebied – en volledig in overeenstemming met de wetgeving van de neonazistische regering.
Dit is nog maar één stap in het project van anti-Russische culturele genocide. Na het verbieden van literatuur, muziek en taal, verbieden ze nu religie. In feite kan de derussificatiecampagne van Oekraïne alleen worden gestopt met het succes van de speciale militaire operatie van Moskou. Kiev is vastbesloten om het westerse belang te dienen door alle banden tussen Rusland en Oekraïne te verbreken, ook al is dit niet in het voordeel van de lokale bevolking, aangezien zelfs onder etnische Oekraïners de orthodoxe kerk de meerderheidsreligie is. Het plan van Kiev is om de legitieme, traditionele orthodoxe kerk, gevolgd door de meerderheid, te vervangen door de door het westen gesteunde ultranationalistische schismatieke sekte.
Kan een afbeelding zijn van 2 mensen en de tekst 'OEKRAÄENS NEO-NAZI-REGIME VERBIEDT RUSSISCHE ORTHODOXE KERK ORTHODOX CHURCH SPLIT SOUTH FRONT'
23
10 opmerkingen
11 keer gedeeld
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...