donderdag 7 april 2022

Villamedia Propaganda

 Villamedia, website over journalistiek

Bericht van Villamedia. Website over Journalistiek:

Zorgen om toename populariteit Russische staatsmedia in Latijns-Amerika

In Latijns-Amerika groeit de populariteit van de Russische staatsmedia juist hard, meldt het Amerikaanse persbureau Associated Press. RT en Español, de Spaanstalige versie van de Russische nieuwssite, is nu de derde meest gedeelde site op Twitter als het gaat om Spaanstalige informatie over de Russische invasie.

En daarmee neemt ook desinformatie over de oorlog in Oekraïne toe. Het doel is om in die landen steun te krijgen voor de oorlog van het Kremlin en de oppositie op te stoken tegen de Amerikaanse reactie op de oorlog. “Het succes van RT zou een zorg moeten zijn voor iedereen die zich zorgen maakt over het succes van de democratie”, zegt Samuel Woolley, professor aan de Universiteit van Texas die onderzoek doet naar desinformatie. “RT is gericht op autoritaire controle en, afhankelijk van de context, op nationalisme en vreemdelingenhaat.” 

https://www.villamedia.nl/artikel/liveblog-oekraine


Kortom, de westerse mainstream-media vertellen de waarheid, en de Russische media de onwaarheid. In al zijn stelligheid is dit nu een schoolvoorbeeld van propaganda. 



Geen opmerkingen:

US Jews and Non-Jews Working Together

  Husam Zomlot @hzomlot · 12 u Moving 12:07 a.m. · 25 apr. 2024 · 11,8K Weergaven https://twitter.com/ofercass/status/1783256489295052990