maandag 4 april 2022

Bucha. Most Likely: Ukrainian Propaganda

 

Wil je weten wat is gebeurd? De Russen hebben Bucha al 30 maart verlaten.
Toen, pas paar dagen later, kwamen de Oekraïnse troepen Bucha binnen en begonnen op iedereen te schieten die geen blauw geel bandje droeg. Mensen met witte banden werden meedogenloos neergeschoten door Oekraïners als zijnde verraders.
Het bloed op Oekr beelden was te vers om van voor 30 maart te zijn!
Achteraf gezien hadden De Russen zich niet moeten terugtrekken.

Geert Vanduffel
SCHOONMAAK OPERATIE - KIEV TERRITORIALE VERDEDIGING KREEG TOELATING OM TE SCHIETEN OP ZIJ DIE GEEN BLAUWE ARMBANDJES DRAGEN. Volgens de Russische topdiplomaat zijn de gruwelijke scènes in Boeka in scène gezet nadat de Russische troepen de stad hadden verlaten, waarbij de Oekraïense autoriteiten, daartoe aangezet door hun "westerse beschermheren", "nepvideo's" uit Boeka promoten. "Russische militairen verlieten deze stad op 30 maart, op 31 maart zei de burgemeester van de stad plechtig dat alles in orde was, en twee dagen later zagen we hoe precies die voorstelling op straat werd georganiseerd, die ze nu proberen te gebruiken voor anti-Russische doeleinden", legde Lavrov uit.
Lavrov's opmerkingen komen nadat de Oekraïense en Westerse media de beschuldigingen hebben aangewakkerd dat Rusland achter de massamoord op burgers in de stad Boeka zat, door beelden te verspreiden waarop dode lichamen te zien waren die verspreid lagen over de straten van de stad in de regio Kiev. Moskou heeft categorisch ontkend dat Rusland achter de moorden zat en noemde de beelden van Bucha "een nieuwe provocatie" die door Kiev speciaal voor de westerse media was geproduceerd.
In het weekeinde dook een ander filmpje op het web op, vrijgegeven door Sergei Korotkih, de leider van de "BOATSMAN BOYS" - een van de territoriale defensiedivisies van Kiev. In de video wordt van strijders gehoord dat zij vragen of zij mogen schieten op mensen die geen blauwe armbanden dragen (een herkenningsteken van de Oekraïense strijdkrachten), en dat zij als antwoord groen licht krijgen.
Nadat de ijzingwekkende video's uit Bucha online waren verschenen, suggereerden veel gebruikers van sociale media dat ze nep waren, omdat het leek alsof sommige van de "lijken" bewogen of zelfs opstonden zodra er een auto langs hen reed.
Oekraïense soldaten worden afgebeeld op hun militaire voertuig, te midden van de Russische invasie op Oekraïne in Bucha, in de regio Kyiv, Oekraïne 2 april 2022. - Sputnik International, 1920, 03.04.2022
Situatie in Oekraïne
Video: Kiev Territoriale Verdediging in Bucha krijgt groen licht om te schieten op degenen die geen blauwe armband dragen
20 uur geleden
Los daarvan bleek dat de Oekraïense Nationale Politie zaterdag een video op haar sociale media plaatste, waarin ze beweerde dat ze een "ontruimingsoperatie" had uitgevoerd in Bucha na de terugtrekking van Russische troepen.
"Vandaag, op 2 april, in de bevrijde stad Boeka, regio Kiev, zijn speciale eenheden van de Oekraïense Nationale Politie begonnen met het zuiveren van het gebied van saboteurs en handlangers van Russische troepen", luidde de verklaring op Facebook* van de Oekraïense Nationale Politie.
De video van de "schoonmaakoperatie" werd geplaatst voordat de Oekraïense en Westerse media het verhaal voedden dat Rusland een massamoord op burgers zou hebben gepleegd en de beelden verspreidden van lichamen die over de straten zouden zijn uitgestrooid.
Rusland, dat het incident in Bucha bestempelde als een "criminele provocatie", eiste een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad over de kwestie, maar kreeg een "nee" van het Verenigd Koninkrijk. Toch heeft Moskou aangegeven dat het opnieuw om een bijeenkomst over de kwestie zal verzoeken. De Russische onderzoekscommissie heeft op haar beurt een juridisch onderzoek naar de kwestie ingesteld.

Geen opmerkingen:

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...