zaterdag 9 april 2022

DE ELLENDELINGEN

 Enis Ras


Gedeeld met Openbaar


DE ELLENDELINGEN


Duitsland is lid van de NAVO. Dus toen de oorlog tussen Rusland en Oekraïne begon, steunde Duitsland Oekraïne en veroordeelde het Vladimir Poetin. Maar de steun van Duitsland aan Oekraïne lijkt neonazi's en Hitler-sympathisanten in het land te hebben aangemoedigd, die nu proberen zichzelf te laten gelden en de heropleving van het nazisme in Duitsland te verwezenlijken.

DE OPKOMST VAN NEONAZI'S EN BLANKE SUPREMACISTEN 

Vergis je niet, dit gaat niet alleen over Duitsland. De oorlog in Oekraïne heeft neo-nazi-sentimenten in heel Europa en ook in de Verenigde Staten van Amerika gemobiliseerd.

Het Azov-bataljon, een neonazistische groep met het hoofdkantoor in Marioepol, is ook op zoek naar neonazistische strijders.

Azov maakt deel uit van de Oekraïense Nationale Garde en ondanks beschuldigingen van marteling, oorlogsmisdaden en neonazistische ideologie, werd de militie onder de administratieve controle van het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken gebracht.

Rita Katz, directeur van de SITE Intelligence Group, schreef voor Washington Post: "Wij van SITE, een inlichtingengroep die wereldwijde extremisten volgt, hebben een toename van online activiteit opgemerkt door blanke nationalisten en neonazi's in samenhang met de oorlog in Oekraïne . Onder de honderden personen die de afgelopen weken hun voornemen hebben aangekondigd om zich bij Azov aan te sluiten, zijn verschillende bekende neonazi's.”

Katz schreef ook: "Ik heb dit niveau van bewegingsbrede rekruteringsactiviteit niet opgemerkt sinds de Islamitische Staat in 2014 zijn zogenaamde kalifaat uitriep en wereldwijd sympathisanten zocht om zich bij zijn kudde te voegen."

Neo-nazi-elementen uit de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Nederland, Zweden, Polen en andere westerse landen willen zich als potentiële militanten aansluiten bij het verzet van Oekraïne tegen Rusland.

WAAROM LOOPT DUITSLAND GROOT GEVAAR ?

Neo-nazi-elementen kunnen samenvloeien van over de hele wereld. Het is echter Duitsland dat het grootste gevaar loopt.

Duitsland was tenslotte de geboorteplaats van het nazisme en Adolf Hitler was een Duitse-Oostenrijkse leider.

Ja, de reguliere politiek van Duitsland is ver verwijderd van zijn nazi-verleden. Volgens een schatting van de Duitse binnenlandse inlichtingendienst zijn er zelfs vandaag de dag 13.300 op geweld gerichte neonazi's in Duitsland.

NEONAZI'S IN DUITSLAND STEUNEN DE NEONAZI'S IN OEKRAÏNE 

Johannes Kiess, een specialist in extreemrechts gedachtengoed, legde uit waarom neonazi's Oekraïne mogelijk steunen. Hij zei dat ze worden gemotiveerd door banden met Oekraïense extreemrechtse groepen. Hij voegde er ook aan toe: "Er zijn ook connecties met Polen, en het is niet alleen een Duits-Oekraïense zaak."

En Azov, de Oekraïense neonazistische militie, heeft banden gehad met Duitse extreemrechtse groepen. Volgens een antwoord van de Duitse regering op een vraag van de fractie van de Linkse Partij heeft ook Azov contacten onderhouden met extreemrechtse bewegingen in Duitsland.

Een van die Duitse groepen is de III, Weg, of 'Derde Pad'. De groep bestaat uit militante neonazi's en werd in 2013 opgericht. De groep heeft getraind met het Azov Battalion en heeft in het verleden ook Azov-sprekers uitgenodigd. Op de website van de neonazistische groep staat dat zij “het Russische imperialisme verwerpt om de Sovjet-Unie te herstellen”. De III. Weg heeft ook gezworen te helpen Oekraïense nationalisten te ontvluchten.

In lijn met zijn racistische beleid, III. Weg ziet Europa als een alliantie van blanke naties, wat zijn steun aan Oekraïne verklaart.

DEELNEMEN AAN DE OORLOG 

Ten slotte zijn er op social media veel gesprekken geweest over deelname aan de oorlog in Oekraïne, mogelijk in alliantie met het Azov-bataljon. Op dit moment is er geen bewijs dat Duitse neonazi's zich bij Azov hebben aangesloten tegen Rusland. Bovendien hebben Duitse inlichtingendiensten geconstateerd dat slechts een handvol Duitse neonazi's de intentie hebben getoond om zich bij de strijd aan te sluiten. Gisteren zijn er 4 Duitse mannen gearresteerd die mogelijk van plan waren om aanslagen te plegen in Duitsland.

Het aantal neonazi-Duitsers die zich bij de oorlog willen aansluiten, kan echter toenemen naarmate ze meer sympathiseren met het Azov-bataljon en ook Azov voert zijn rekruteringscampagne op. Dit moet stoppen !

Duits extreemrechts is jaloers op de gewapende milities van Oekraïne. En het is ook onder de indruk van Azov. Er is alle mogelijkheid dat Duitse neonazi's het Oekraïnse model thuis proberen te implementeren.

Duitsland wordt daarom geconfronteerd met een krachtige dreiging van de heropleving van het nazisme, en het zou het fundament van vrede en stabiliteit op het Europese continent kunnen bedreigen door de dodelijke dagen van de vreselijke Tweede Wereldoorlog nieuw leven in te blazen.

Europa zou de geboorteplaats kunnen worden van de derde wereldoorlog op rij als de zaken nu niet worden geregeld.




2 opmerkingen:

Hans zei

De Neo-nazi's voelen zich sowieso aangetrokken tot de Grünen dus dat wordt een succesvol koppel.

Bauke Jan Douma zei

Twee Nazi's dik met elkaar.