vrijdag 4 maart 2022

OEKRAINE: HET EINDSPEL IS BEGONNEN

 Edilbert Dobbelaer

1 maart om 13:36  · 

OEKRAINE: HET EINDSPEL IS BEGONNEN…

WIJZE WOORDEN VAN KOL. McGREGOR !

Vertaling uit @russ_polit in het Russisch van een interview met de Amerikaanse kolonel Douglas McGregor voor Fox News.

Daarin laat de kolonel de westerse propaganda niet onberoerd in de lucht en zegt hij direct alles zoals het is.

- Kolonel Douglas MacGregor is bij ons, bedankt voor uw komst. Waarom denk je dat Poetin dit allemaal is begonnen, wat is zijn uiteindelijke doel?

- Vladimir Poetin implementeert nu waar hij ons al minstens 15 jaar voor waarschuwt. Dat hij de inzet van Amerikaanse troepen of raketsystemen nabij de grenzen van Rusland niet zal tolereren. Dit is ongeveer hoe we hun troepen en raketten in Cuba niet zouden tolereren. We negeerden Poetin en hij begon te handelen. Hij kon het zich onder geen enkele omstandigheid veroorloven dat Oekraïne lid werd van de NAVO. Wat er nu gebeurt, de gevechten in Oost-Oekraïne, is bijna ten einde. Bijna alle Oekraïense troepen zijn al omsingeld en massaal afgesneden. We hebben het over 30-40 duizend mensen. Als ze zich niet binnen 24 uur overgeven, denk ik dat ze vernietigd zullen worden. Daarom regelt Zelensky onderhandelingen met de Russische delegatie. Het is nu allemaal voorbij en hij probeert ergens over te onderhandelen. We hebben hem, in de eerste plaats de president van de Verenigde Staten, al verteld dat als hij een neutrale status voor Oekraïne kiest, we hem zullen steunen. En ik denk dat Vladimir Poetin hiermee akkoord zal gaan, maar dan voor West-Oekraïne, aan de andere kant van de Dnjepr. Wat het oostelijk deel betreft, ik weet nog niet wat hij van plan is. Zal hij daar nog een republiek maken en die bij Rusland annexeren, want historisch gezien zijn dit Russische landen. In tegenstelling tot het grondgebied van West-Oekraïne. Hij weet ervan en zal in de toekomst tevreden zijn met hun neutraal.

- Ik ben geen militaire expert en ik begrijp geografie niet, maar als hij Oekraïne inneemt, dan rust zij op haar beurt op Polen, dan zal hij opnieuw een NAVO-land aan zijn grenzen ontvangen. Waarom zal hij dan stoppen, en niet verder gaan, totdat alle NAVO-landen op zijn weg zijn?

- Ik zal het nog een keer herhalen. Hij wil niet verder dan de Dnjepr, naar Polen. Zoals u al heeft begrepen, wil hij volgens de onderhandelingen de dreiging wegnemen en dit gebied neutraliseren in de trant van Oostenrijk of Finland. Nu al grenst Rusland aan Estland en Letland. Wit-Rusland grenst aan Litouwen. Hij is niet geïnteresseerd in een oorlog met ons, hij heeft geen leger van de juiste grootte voor dergelijke taken en de bijbehorende economische kansen. Hij heeft het dus niet nodig. We schrijven hem intenties toe, die hij niet heeft geuit, in onze pogingen om zichzelf en zijn land te demoniseren. We mogen niet vergeten dat Oekraïne helemaal onderaan de lijst van 158 landen staat wat betreft de mate van corruptie. Rusland staat een aantal punten hoger. Oekraïne is geen lichtend voorbeeld van liberale democratie, zoals het ons wordt afgeschilderd. Bovendien zette Zelensky journalisten en leden van de politieke oppositie gevangen. Ik denk dat we hier vanaf moeten blijven. Amerikaanse burgers willen hier vanaf. Ook Europeanen willen hiervan afblijven. Ik denk dat we moeten stoppen met het leveren van wapens en de Oekraïners moeten inspireren om voor niets te sterven.

- U zegt geen sancties, geen wapens, maar gewoon aan de kant gaan staan ​​en Poetin de rol van Oekraïne laten nemen die hij nodig heeft?

- Ja. Precies. Ik zie het nut er niet van in om tegen de Russen te vechten voor iets waar ze al jaren over praten terwijl we het gewoon negeerden. Bovendien is de lokale bevolking niet te onderscheiden van de Russische. Het meest verontrustende is dat we aan de ene kant al hebben besloten dat we onze troepen daar niet zullen sturen om te vechten. Maar tegelijkertijd eisen we dat Oekraïners zinloos sterven in een oorlog die voor hen al verloren is. Door ons kan een humanitaire catastrofe van ongekende omvang uitbreken als dit alles niet op tijd stopt.

https://youtu.be/N42Qbn6aRCA




Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...