maandag 28 februari 2022

Hoe de Volkskrant de Nederlandse Bevolking Opruit

Ook bij de Volkskrant heeft de westerse hysterie toegeslagen. Met opruiende teksten probeert deze zelfbenoemde 'kwaliteitskrant' het volk te mobiliseren tegen wat het ziet als het vlees geworden Kwaad. De kop op de voorpagina vandaag, maandag 28 februari 2022 spreekt boekdelen: 'De wereld staat op tegen 'Poetler.' Vraag: was president Bush junior in de ogen van de Volkskrant een 'Bushler' toen hij een agressieoorlog tegen Irak begon? Nee dus, waarom niet? Omdat deze krant niet onafhankelijk is, maar eigendom van een schatrijke Belgische familie die zoveel mogelijk winst wil maken.

Wat deze berichtgeving vooral aantoont is dat de rijen gesloten moeten worden, of zoals de nazi's zongen tijdens het huwelijksfeest van prinses Juliana met de oud SS-er Bernhard von Biesterfeld, kortweg prins Bernhard: 'Die Fahne hoch! Die Reihen fest geschlossen!' De Volkskrant verzwijgt  dat het huidige conflict kan  eindigen in een Derde Wereldoorlog, waarbij de holocaust een bagatel was, zoals Harry Mulish ooit eens schreef. Zolang er maar winst wordt gemaakt. 


De Volkskrant geeft een schoolvoorbeeld van ‘De Banaliteit van het Kwaad,’ zoals Hannah Arendt de gedachteloosheid noemde, terwijl Harry Mulisch in 1961 in zijn onovertroffen boek De Zaak 40/61 schreef:

Eichmann is definitief geschiedenis geworden. Waar praat ik nog over? Mensen bedreigen mensen met een vernietiging, waarnaast de jodenmoord een bagatel zal worden, een herinnering uit de goede oude tijd. En geen Amerikaan of Rus die, komt het bevel, zal weigeren de bommen in het zachte vlees van hele volkeren te werpen — zo min als Eichmann weigerde. Wat hebben wij eigenlijk over Eichmann te beweren? Wij, die zelfs de ongeborenen bedreigen: en die oorlog tegen ons nageslacht is al (sinds Hiroshima) zestien jaar aan de gang! Maar zoiets heet geen 'oorlog' meer, dat heet een vervloeking. Hier vervloekt de mens zichzelf, zijn eigen kindskinderen, hieruit spreekt een haat zo fundamenteel, dat wij wel moeten vrezen, de mens nog altijd overschat te hebben.






1 opmerking:

Sjuul van Dissel zei

Hoi Stan,
Het laatste wat ik gister nog meekreeg op RT is dat de Russische Federatie 80% van hun export in Dollars betaald willen krijgen. Nu censureert Youtube RT. Is sinds vanmorgen niet meer te zien zoals je weet. Kan ik naar het gebla bla bla blaat en de desinformatie van de NOS en Nieuwszuur gaan kijken godverdomme! Weet jij een beter kanaal naast de website van RT waarop wel betrouwbare berichtgeving van het front te zien is? https://www.facebook.com/sjuul.vandissel

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...