donderdag 19 augustus 2021

De Onnozele Polderpers en Afghanistan

Zoals gebruikelijk begrijpt de polderpers geenszins de portee van de recente gebeurtenissen. Ditmaal weten ze niet wat ze met Afghanistan aanmoeten. 

Allereerst is van ultiem belang te beseffen dat er een strijd gaande is tussen de elites in de VS. Die strijd is al langer gaande, zoals bleek uit de verkiezing van Trump. Maar nu heeft president Biden de strijd aangebonden met het militair-industrieel complex en daarmee met de liberals van de Democratische Partij, zoals men kan zien aan de wijze waarop The New York Times de afgelopen dagen Biden heeft gecriminaliseerd. Van oudsher waren de Democraten de partij van het expansionisme, en de Republikeinen die van het isolationisme. Die twee stromingen bestrijden elkaar nu steeds feller door de biljoenen verslindende oorlogen die de VS keer op keer verliest.

Omdat de opiniemakers van de polderpers nauwelijks op de hoogte zijn van wat zich achter de schermen afspeelt, blijven ze de Democraten en hun eeuwige oorlogsvoering steunen, zonder te beseffen dat Europa zijn eigen weg moet vinden, wil de Europese elite voorkomen dat we in een uitzichtloze oorlog met de Russen en Chinezen worden gezogen. Ik kom hierop terug. 

Dit was de reden waarom ik de afgelopen maanden de onnozele Caroline de Gruyter van de NRC kritisch heb gevolgd.



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...