vrijdag 14 mei 2021

Demonstraties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen en Eindhoven Tegen Zionistisch Geweld

 

demonstraties

Demonstraties in Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Groningen en Eindhoven

De dreigende huisuitzettingen van Palestijnen in Sheikh Jarrah, het buitensporige geweld in en rond de Haram el Sherif en de bombardementen op Gaza motiveren veel mensen om hun stem te laten horen. 

Wij organiseren in samenwerking met anderen de volgende demonstratie:

Amsterdam, de Dam, zondag 16 mei, van 14u00 – 17u00

Organisatie: docP-BDS Nederland, Internationale Socialisten, Ontmoet Palestina, Pro-Palestina Damgroep, DIDF (Federatie van Democratische Arbeidersverenigingen), Het Palestijnse Huis

De oproep voor deze demonstratie kan hier door organisaties ondersteund worden.

Facebook evenement.

De afgelopen weken zien we een escalatie van het geweld tegen de Palestijnen. Om onze solidariteit te betuigen gaan wij zondag 16 mei om 14 uur (Amsterdam, de Dam, op 1,5 meter afstand met mondkap) de straat op en roepen de Nederlandse staat op om het Israëlische geweld van de afgelopen weken te veroordelen en sancties in te stellen tegen Apartheid. Wij eisen stopzetting van militaire samenwerking met Israel en opschorting van het associatieverdrag.

Maar ook in andere steden worden er demonstraties georganiseerd zoals in Utrecht, Den Haag, Maastricht en Eindhoven u vindt hier een overzicht.

Ja! Ik doneer!

Sheikh Jarrah

Sheikh Jarrah: Wat er gebeurt en hoe je actie kunt ondernemen

De afgelopen weken en dagen zijn de Palestijnse protesten voor #SaveSheikhJarrah, in bezet Oost-Jeruzalem, in omvang toegenomen. Ze zijn geconfronteerd met brute onderdrukking door Israëlische apartheidsveiligheidstroepen, waaronder politieagenten die zijn opgeleid in de Israëlische politieopleidingsacademie die gedeeltelijk eigendom is van G4S en Allied Universal.

Palestijnse inwoners van Sheikh Jarrah hebben langdurige juridische strijd geleverd in Israëlische rechtbanken tegen uitzettingsbevelen, waardoor ze etnisch zouden worden gezuiverd, met geweld uit hun huizen zouden worden gezet en vervangen door illegale Israëlische kolonisten.

Vorige week, 7 mei 2021, hebben Israëlische kolonisten hun reactie op de rechtmatige claims van de inwoners van Sheikh Jarrah ingediend bij de Israëlische rechtbank, een apparaat van het Israëlische apartheidsregime.

De Palestijnse families kregen vervolgens tot maandag 10 mei 2021, de tijd om met de kolonisten een “akkoord” te bereiken over het recht op hun huis. Sheikh Jarrah behoort toe aan de Palestijnse families. Het maakt deel uit van het bezette Palestijnse grondgebied, en daarom komt elke aanwezigheid van Israëlische kolonisten daarin neer op een oorlogsmisdaad volgens het internationaal recht. De Israëlische nederzettingenonderneming is een integraal onderdeel van haar apartheidssysteem tegen alle Palestijnen.

Het bloedige neerslaan van Palestijnse protesten in Sheikh Jarrah door Apartheid Israel roept ons op tot actie. We hebben eerder onze collectieve kracht bewezen in de vorm van #BDSHier zijn 9 acties die je kunt ondernemen om de Israëlische straffeloosheid te bestrijden en Sheikh Jarrah te redden. #SaveSheikhJarrah.

Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...