vrijdag 23 april 2021

The Great Reset en het Einde van de Parlementaire Democratie

 reset

Foto: Kyriakos Mitsotakis (World Economic Forum CC BY 3.0)

Foto: Boek The Great Reset van Klaus Schwab ligt prominent op bureau Griekse premier

Enkele dagen geleden plaatste de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis een foto op social media waarop het boek Covid-19: The Great Reset van Klaus Schwab pontificaal op zijn bureau ligt. In september vorig jaar had Mitsotakis, sinds 8 juli 2019 de minister-president van Griekenland, dit boek ook al op zijn bureau liggentijdens een videovergadering.

De band tussen Mitsotakis en Schwab, de oprichter van het World Economic Forum en geestelijk vader van The Great Reset, gaat ver terug. In januari 2003 werd hij door het WEF genomineerd als Global Leader of Tomorrow.

Daarnaast mocht hij in 2016 aanschuiven bij de Bilderbergconferentie. Drie jaar later werd hij premier. Toeval? Emmanuel Macron was in juni 2014 aanwezig op de Bilderbergconferentie. Drie jaar later werd hij president. Toeval? Enzovoorts.

(Klik op de afbeelding om te vergroten)

Noodkreet

In november vorig jaar slaakte een Nederlandse architect een noodkreet vanuit Griekenland. Ze schreef: “Griekenland is veranderd in een combinatie van 1984 en Animal Farm. We kunnen nergens heen, de situatie is onverdraaglijk. Ik heb grote zorgen voor de nabije toekomst. Verplichte (direct of indirect) vaccinatie, grote vrijheidsberoving, wat nu al speelt, al met al een onleefbare wereld.”

“De gerespecteerde wetenschapper Frank Fenner zei in 2010, een paar maanden voor zijn dood, dat de mensheid binnen 100 jaar zou uitsterven, zonder enige twijfel. Ik denk dat hij gelijk heeft, we gaan snel die kant op. Dit is de Europese Unie, 2020. Wat is er met ons gebeurd? Hoelang accepteren we dit nog?”

Het antwoord op deze vragen staat in het boek dat Mitsotakis op zijn bureau heeft liggen. The Great Reset!

https://www.ninefornews.nl/foto-boek-the-great-reset-van-klaus-schwab-ligt-prominent-op-bureau-griekse-premier/

2 opmerkingen:

Feng zei

Rutte leed ook aan adoratie maar dan met Ayn Rand tegen de muur van zijn studenten kamer.
In het verlengde van dit gebrek aan introspectie heeft Nederland binnen 10 jaar dezelfde Griekse toestanden. Nederland is dan in een a-humane maatschappij veranderd, ook omdat men jonge mensen af heeft geleerd kritisch te denken en de geschiedenis op slinkse wijze is uitgewist.

M.b.t. het wissen van de geschiedenis: dit is overigens, ook het geval met de huidige Testgeschiedenis van een van de "vaccins" -Plizer naar ik meen. Deze wordt op dit moment om economische redenen (?) vernietigt.

Zo kun je inderdaad Karl Rove's eigen geschiedenis schrijven, maar raken we wel meer en meer van het padje. Eng!

Op het hoogste intellectueel en spiritueel niveau zouden we ons op de allereerste plaats moeten bezinnen op het feit dat we er überhaupt zijn...
Alle volgende antwoorden komen zo in een vitaal perspectief te staan. In de natuurkunde kent de materie, géén materie in de vorm van zwarte gaten, zo ook staat ons bewustzijn tegenover dat wat men in het Boeddhisme Leegte noemt, in het Christendom "sterven aan jezelf om de Liefde" en is Bescheidenheid de hoogste deugd voor de Chinezen.
Dit zijn behalve metafysische en religieuze begrippen ook sociale en politieke bakens, immers de ruimte en met in haar kielzog de flexibiliteit die daardoor ontstaat, voorkomt de obsessieve materialisatie van driften, gevoelens, ideeën en het daaruit ontstane nihilistisch individualisme dat ons, zoals het er nu naar uit ziet, ten gronde richt; de NAVO jaagt zijn manschappen regelrecht een bloederige nederlaag in en de griep-politicus stort zijn volk -de cultuur incluis- in het ravijn.

Feng zei

vernietigt = vernietigd