maandag 19 april 2021

Op de rand van financiële systeemcrisis

 Op rand van financiële systeemcrisis: IMF waarschuwt dat staatsschuld nog nooit zo hoog was

—————————————————————————————————————————————–

Pandemie-hoax heeft Westen dieper in schulden gestoken dan WO-2 –  Grootste Britse pensioenfonds (nr. 6 van de wereld) waarschuwt klanten dat geld opnemen tot 95 dagen wachttijd heeft, en spreekt letterlijk over mogelijke insolventie

—————————————————————————————————————————————–

De heimelijke aandrijver van het in stand houden van de corona pandemie-hoax maatregelen en de zorgwekkende ontwikkelingen rond Oekraïne is de aanstormende financiële systeemcrisis. Eigenlijk is dit nog steeds dezelfde crisis als in 2008-2011, want die werd alleen maar ‘opgelost’ met negatieve rente en enorme hoeveelheden vers digitaal geld, waar enkel de overheden, aandeelhouders en grote financiële spelers van profiteerden. Nu het IMF in een rapport waarschuwt dat de staatsschulden sinds WO-2 nog nooit zó hoog zijn geweest, kan deze megacrisis, die extreem ingrijpende gevolgen voor het gewone volk zal hebben, nu daadwerkelijk op ieder moment losbarsten.

We schrijven hier al jaren over, en nu waarschuwt ook het IMF dat de staatsschulden sinds WO-2 nog nooit zó hoog zijn geweest. De coronacrisis is overal als voorwendsel gebruikt om letterlijk ‘geld als water’ te creëren, omdat het feitelijk toch niets meer waard is. Alleen al in Nederland gaat het om een monsterlijk bedrag van € 130 miljard, ongeveer een derde van de totalestaatsschuld tot en met 2019.

Nieuwe Grote Depressie slechts uitgesteld

Als de halve economie sinds vorig jaar niet aan het infuus was gelegd, hadden we nu in een ergere Depressie dan in de jaren ’30 van de vorige eeuw gezeten. Goede oplossing dus, denkt u misschien? Nou, probeert u zich dan even uw eerste lessen economie op de middelbare school te herinneren, of de vraag die bijna ieder kind zich ooit wel eens aan zijn ouders heeft gesteld waarom we niet gewoon geld op de kopieermachine leggen, zodat we altijd genoeg hebben en ‘rijk’ kunnen worden.

Ik neem aan dat ik deze vragen niet hoef te beantwoorden? Zo ja, dan kunt u beter stoppen met lezen en terugkeren naar de mainstream propaganda media, die geen enkel idee lijken te hebben van wat er boven ons hoofd hangt (en als dat wel zo zou zijn, mogen ze er pas over schrijven als de crisis een voldongen en onomkeerbaar feit is).

Crisis opgelost? Griekse schuld nu dik 200%

Uit het jongste ‘Fiscal Monitor‘ rapport van het IMF komt een huiveringwekkend plaatje naar voren: de staatsschulden zijn sinds eind WO-2, tot nu toe de bloedigste oorlog ooit, verhoudingsgewijs nog nooit zó hoog geweest. Herinnert u zich de Griekse crisis nog, die de hele eurozone en EU bedreigde en ternauwernood kon worden bezworen? De Griekse staatsschuld was toen opgelopen naar 160% van het BNP. Het land moest met diverse reddingspakketten van honderden miljarden euro’s uit onder meer Nederland worden ‘gered’.

De Griekse staatsschuld staat nu op meer dan 200%. Wat denkt u, heeft die ‘redding’ geholpen?

Nou, in ieder geval niet voor het Griekse volk, noch voor de Griekse economie. Die kregen slechts wat kruimeltjes. De enigen die ermee werden ‘gered’ waren de Europese banken, die hun leningen aan Griekenland via deze bijzonder slinkse wijze door de Europese belastingbetaler ‘gecompenseerd’ kregen. In de media kreeg u te horen dat we de Grieken hadden ‘gered’, maar in werkelijkheid hadden we net als in 2008 wéér de banken – door wie wij nu juist in deze crisis terecht waren gekomen – gered.

Dat ging in Nederland ten kostte van pijnlijke bezuinigingen door de kabinetten Rutte op onder meer de zorg. Zo werd het aantal IC-bedden gehalveerd tot vrijwel het laagste niveau per inwoner van Europa. Toen dook er in 2020 een griepachtig luchtwegvirus op, waarvan het gevaar opzettelijk extreem werd overdreven om er allerlei keiharde vrijheidsbeperkende maatregelen door te kunnen drukken. ‘We doen het voor de zorg (nadat we die eerst hebbeen afgebroken)’. Nee; ‘we’ doen het in werkelijkheid om het volk rijp te maken voor een bankencrisis-lockdown.

Banken moeten wéér gered worden

Nu is het 2021 en moeten de banken namelijk wéér ‘gered’ worden. Zoals we al vaker hebben geschreven zijn de grootste Europese systeembanken zoals Deutsche Bank en Société Générale technisch failliet. Tegelijkertijd heeft de pandemie-hoax de ontwikkelde landen dieper in de schulden gestoken dan de Tweede Wereldoorlog dat deed, en heeft de ECB onlangs nieuwe stappen genomen die onze koopkracht en welvaart nog verder ondermijnen.

Niemand heeft het nog over de noodzaak om de schulden te verlagen. Alle partijen – overheden en bedrijven – hopen dat de rente eeuwig nul of negatief blijft, en geld voor de staat geen rol blijft spelen. Het absolute horrorscenario is namelijk een stijging van de rente. Zelfs als die gering is, zal dat twee nog veel grotere Europese schuldenstaten, Italië en Spanje, onmiddellijk in het staatsbankroet duwen. Redding is uitgesloten, aangezien dat biljoenen euro’s zou kosten. Het omvallen van een van deze twee landen betekent dan ook meteen het omvallen van de eurozone.

‘Saneringsbijdragen’, maar van wie?

Het IMF beveelt de landen daarom aan om ‘saneringsbijdragen’ te gaan heffen op inkomens, vermogens en winsten (1) – een tamelijk verbijsterend advies, aangezien alleen een forse en aanhoudende economische groei ons mogelijk nog van de rand van die systeemcrisis kan weghalen. Als je dan het toch al diep in de problemen verkerende bedrijfsleven nog zwaarder belast, bereik je daarmee enkel het omgekeerde, namelijk dat de crisis erdoor wordt versneld en verergerd, vele honderdduizenden bedrijven zullen omvallen, en ontelbare mensen hun baan zullen kwijtraken.

En bij de reeds uitgeknepen bevolking is ook niets meer te halen. Nog hogere lasten en nog zwaardere bezuinigingen zullen grote delen van de lagere- en middenklasse in diepe armoede storten. De overheden kunnen alleen nog maar teruggrijpen op keiharde financiële repressie, waar de doorsnee burgers, maar vooral de lagere lonen en de meest kwetsbaren, het slachtoffer van zullen zijn. Miljoenen zullen straks amper genoeg geld hebben om alleen al de woon/energielasten en boodschappen te kunnen betalen. De meesten van ons zullen zowel figuurlijk als letterlijk de buikriem strak moeten aanhalen.

Sommige analisten waarschuwen voor ‘Weimar’-achtige hyperinflatie, die onze koopkracht volledig zal wegvagen. Maar zelfs een veel lagere inflatie van 3% tot 4% zal, gezien de huidige zeer precaire situatie voor veel burgers en bedrijven, de nekslag zijn. Staatsleningen, levensverzekeringen, pensioenfondsen en spaargelden zullen in no-time niets meer waard zijn.

6e verzekeraar ter wereld waarschuwt voor ‘insolventie’

Signalen dat de financiële systeemcrisis nu echt heel dichtbij is gekomen, zijn ook zichtbaar in Groot Brittannië, waar Aviva, de grootste verzekeraar/pensioenfonds van het land en de 6e ter wereld, zijn klanten heeft laten weten dat het tot 95 dagen kan duren voordat ze geld van hun rekening kunnen opnemen.

Nog schokkender is de letterlijke waarschuwing dat ‘in het onwaarschijnlijke geval dat wij insolvent worden…’. (2) Als een bank/verzekeraar/pensioenfonds dat woord überhaupt al gebruikt, is dat een indicatie van extreem ernstige, hoogstwaarschijnlijk onoplosbare problemen.

Goud, zilver en cash uit Groot Brittannië weggehaald

Begin vorig week werd er zonder uitleg plotseling een enorme hoeveelheid goud, zilver en cash uit Groot Brittannië weggehaald en overgebracht naar Qatar. De Bank of Internationaal Settlements (de BIS bank in Basel, de ‘centrale bank der centrale banken’) registreerde een transfer van $ 1,8 miljard van de Hillary Clinton Foundation naar de Qataarse Centrale Bank (QCB).

Mogelijke verklaringen variëren van een op handen zijnde financiële instorting van Groot Brittannië tot een aanstaande oorlog met Rusland, waarin Britse steden mogelijk met kernwapens zullen worden vernietigd. (3)

Digitale euro; burgers en bedrijven zullen NIETS meer bezitten

We schrijven al jaren dat deze systeemcrisis eraan komt, en nu lijkt het dan bijna zover te zijn. Deze crisis, die mogelijk onder het mom van een false flag cyberaanval (zogenaamd door Rusland?) in gang zal worden gezet, zal worden aangegrepen om de ‘Great Reset’ erdoor te drukken, die niets anders is dan de oprichting van een ongekend harde en extreem onderdrukkende technocratische communistische klimaat-vaccindictatuur.

In financieel en economisch opzicht betekent dit dat er een volledig digitale euro komt, dat ALLES staatsbezit wordt (uiteindelijk zelfs uw eigen lichaam), en burgers en bedrijven permanent geen enkele vorm van bezit noch enige inspraak en zeggenschap meer hebben. Het World Economic Forum voorspelt daarnaast een permanente werkloosheid van 35% tot 41%, en de invoering van een basisinkomen dat nèt voldoende zal zijn om in leven te kunnen blijven.

U wilt deze WEF reset? Dan zult u ‘m krijgen

Dit is wat er komen gaat, en wat niet meer te stoppen is. Zelfs al zou de meerderheid van het volk op de valreep wakker worden en hier tegen in opstand komen, dan nog is er een ‘Great Reset’ nodig, echter wel van eentotaal andere orde dan die van het WEF en de globalisten in Washington, Brussel, Londen, Parijs, Berlijn, Rome en ook Den Haag. Hun reset verplaatst alle macht en rijkdom naar een zeer klein eliteclubje, daar waar de Reset die we ècht nodig hebben juist het omgekeerde doet.

Uitgerekend de technisch failliete Deutsche Bank waarschuwde onlangs dat de ‘Green Deal’ van de EU, die de ‘Great Reset’ mogelijk moet maken, juist een mega crisis in gang zal zetten en de komst van een eco-dictatuur betekent die onze huidige welvaart zal vernietigen.

Hoe dan ook, het Nederlandse volk heeft op 17 maart massaal gestemd op partijen die juist de Green Deal van de EU en de Reset van het WEF willen gaan uitvoeren, en reeds aan het implementeren zijn (althans, indien die verkiezingsuitslag correct is). Zodra hun valse beloften en visioenen over een technocratisch klimaatparadijs voor bijna iedereen een ware hel op aarde blijken te hebben ontketend, zal in de spiegel kijken en jezelf verbijsterd afvragen ‘hoe hebben we het ooit zover kunnen laten komen?’ het enige zijn dat dit goedgelovige en apathische volk met zijn onuitstaanbare slavenmentaliteit nog rest.

Het spijt mij oprecht dat ik zo moet eindigen, maar nu ik zelfs buiten in het zonnetje steeds meer mensen met mondkapjes zie lopen, er is gewoon geen enkele reden meer voor optimisme dat nuchterheid en gezond verstand ooit nog op normale wijze zullen terugkeren. Ik ben heel bang dat deze inktzwarte geest van opzettelijke gezaaide en aangewakkerde collectieve doodsangst en waanzin pas na heel, héél veel lijden en pijn zal verdwijnen.

 

Xander

(1) Die Presse via Anonymous
(2) Hal Turner
(3) Hal Turner

Zie ook o.a.:

10-04: ‘World Economic Forum oefent op komende cyberaanval om Westen genadeklap te geven’
09-04: Deagel verandert in bijgestelde prognose niets aan instorting Westerse beschaving in 2025
21-03: ECB zet volgende stap naar onvermijdelijke vernietiging van de euro en uw koopkracht
26-02: Nieuw Nürnberg tribunaal in voorbereiding tegen WEF en politieke veroorzakers Covid-19 crisis 
22-02: 2021=1921: Wall Street tophandelaar waarschuwt voor plotselinge ‘Weimar’ hyperinflatie
15-02: Veiligheid of Vrijheid? Econoom Ad Broere pleit voor burgerlijke ongehoorzaamheid en opzetten parallelle economie
07-02: ‘Mario Draghi moet als premier niet alleen Italië, maar de complete eurozone redden’
16-01: Bankier Benjamin de Rothschild, lid van de meest gehate familie op aarde, overleden
12-01: Deutsche Bank: Green Deal EU betekent mega crisis, eco-dictatuur en groot verlies van welvaart 
07-01: ‘Fase 2 van lockdown totale beschaving en technocratisch A.I. machtsovername nabij’ (Totaalprofiel van iedere burger: NIETS zal meer privé kunnen worden gehouden – Digitaal model van onze hele planeet in de maak)

2020:

28-11: Visie World Economic Forum voor de wereld na Covid: Een afschuwelijke toekomst
21-11: Regering voert agenda Klaus Schwab (WEF) uit: ‘Over 10 jaar bezit u niets meer’
19-11: Klaus Schwab (WEF) wil wereldwijd verplichte hersenscans en implanteerbare microchips (/ Vaccinpaspoort en hersenscan als je grens over wilt – Implanteerbare microchips koppelen mens aan A.I. – Gedachten lezen wordt business model)
22-10: Avondklok pure nonsens, is bedoeld om volk voor te bereiden op bankencrisis lockdown’ (Mondkapjesplicht, anderhalve meter en straks mogelijk ook avondklok om te testen hoever het volk zich met zinloze maatregelen laat onderdrukken)
21-10: Nog maar 5 jaar? Verval Westerse beschaving verloopt exact volgens ‘Het Vierde Keerpunt’ (1997)
27-09: Finse topeconoom waarschuwt dat tweede lockdown ‘totale economische vernietiging’ betekent (/ ‘Tijdens systeemcrisis 2020-2022 wordt welvaart, veiligheid en zekerheid weggevaagd, gevolgd door nieuwe Depressie tot 2025-2027’)
17-09: ‘Ruim 60% bedrijven die moesten sluiten wegens corona gaat nooit meer open’
07-09: (/ Corona maatregelen doen aantal werklozen wereldwijd tot boven 300 miljoen stijgen)
28-08: Teken Arno Wellens’ petitie ‘Laat de banken barsten’
08-08: Agenda 21 samengevat: ‘De opmars naar een nieuwe wereldorde’
01-08: Bankencrisis 2021: Corona herstelfonds is een bankenreddingsfonds dat Nederland moet betalen
20-07: Frankrijk, Italië en Spanje eisen dat Nederland onbeperkte pinautomaat blijft (/ Als Rutte ook maar iets geeft om ons volk, zou hij zelf uit Brussel weglopen)
14-07: ‘Boeren, vissers, MKB en bezorgde burgers moeten verzetsbeweging tegen het sy steem vormen’
08-07: Politici volgen dit historische handboek bij hun tirannieke machtsovername’
07-07: Grote Groene Reset begint (/ Is deze softe Sovjet Revolutie naar een nieuwe Groene Socialistische Wereld Orde het meest duivelse complot ooit?’)
18-06: Huiseigenaren en iedereen met enige vorm van vermogen worden komende jaren zwaar beroofd’ (/ ‘Alles wordt ons afgepakt, en daarna is het bittere armoede en de dood’)
01-06: De economische zelfmoord van Europa’: Grootste crisis ooit is nu echt begonnen
16-05: ‘Economie wordt niet verwoest door coronavirus, maar door slavenmentaliteit bevolking’
26-04: Dankzij Rutte en Hoekstra gaan de Nederlanders betalen voor drie keer rijkere Italianen’
21-04: Sky News onthult VN doel lockdowns: Bestaande economie vernietigen en herstarten zonder CO2
24-05: Wereldwijde Pleit Pandemie met ongekende vernietiging welvaart begonnen
15-04: Nederland stevent op meer dan 20% werkloosheid af’ (Arno Wellens)
03-04: Amerikaanse topeconoom: EU gebruikt coronacrisis voor staatsgreep tegen Duitsland en Nederland (/ ‘Corona heeft plaats ingenomen van falende klimaatagenda’
22-03: ‘EU besluit op korte termijn tot bank holiday en permanent verbod op contant geld’ (/ ‘Corona crisis vooral in Europa grootste machtsgreep ooit naar virtuele dictatuur’)
05-03: ‘Corona pandemie aangegrepen voor verbod op cash geld en vorming werelddictatuur’
30-01: Hoe de globalisten de corona pandemie kunnen gebruiken voor oprichting wereldregering

*Indien u wilt reageren op het forum: lees eerst de siteregels.
*Geloofsdiscussies naar het Geloofsforum. Nodig uw gesprekspartner uit om op het Geloofsforum  verder te praten.


https://www.xandernieuws.net/algemeen/op-rand-van-financiele-systeemcrisis-imf-waarschuwt-dat-staatsschuld-nog-nooit-zo-hoog-was/



Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...