donderdag 18 juni 2020

Palestijnen Can't Breathe

18 juni 2020

Beste lezer,

Al 53 jaar happen de Palestijnen onder de knie van de Israëlische bezetting naar adem.

In de afgelopen twintig jaar werden tienduizend Palestijnen gedood. Sinds 1967 werden vijftigduizend Palestijnse kinderen opgepakt en voor militaire rechters gebracht. In Gaza worden twee miljoen Palestijnen achter hekken opgesloten gehouden. Maar hun ‘I can’t breathe’ wordt niet gehoord. Israël kan straffeloos zijn gang gaan in het verstikken van de Palestijnse samenleving.

De internationale gemeenschap laat het onrecht op zijn beloop. Israël is weliswaar geregeld gemaand de Palestijnse (mensen)rechten en bindende VN-resoluties te respecteren, maar trekt zich daar niets van aan. Consequenties heeft dat nooit gehad. Sancties blijven tot de dag van vandaag uit.

Het is om die reden dat de Israëlische bezetting al 53 jaar kan voortduren. En zich in die tijd 750 duizend Israëlische kolonisten in illegale ‘nederzettingen’ hebben kunnen vestigen. En Israël openlijk en onbeschaamd annexatie van steeds meer Palestijns land kan nastreven.

De gewelddadige dood van George Floyd in Minneapolis heeft geleid tot wereldwijd protest tegen het aanhoudende politiegeweld en andere vormen van onderdrukking van zwarte Amerikanen. Uit onderzoek van Amnesty International blijkt dat veel Amerikaanse politiedepartementen trainingen krijgen in Israël. De beweging voor Palestijnse rechten heeft zijn solidariteit uitgesproken met de beweging tegen racisme in de Verenigde Saten. Genoeg is genoeg. Black Lives Matter!

Wij, burgers van alle continenten, eisen van onze regeringen en politieke leiders dat zij de Israëlische onderdrukking van de Palestijnen met alle beschikbare middelen een halt toeroepen. Dat zal alleen gebeuren als de hele wereld tegen het onrecht opstaat. Teken daarom de petitie. Palestinian Lives Matter!

De petitie zal worden aangeboden aan de regeringen van Israël, Nederland en alle andere landen waaruit de ondertekenaars afkomstig zijn, alsmede aan de Europese Unie en de Verenigde Naties.
Teken de petitie!





Geen opmerkingen:

Antisemitisme? HAHA

  Abu Har al-Goudhadi @HarryVeenendaal · 32 m Geestig. Nauwelijks Kamerleden tijdens het #antisemitismedebat . Donderdag 16:00 uur. Vrijdag ...