zaterdag 20 juni 2020

ABP Schond Jarenlang Internationaal Recht

PENSIOENFONDS

ABP breekt met Israëlische banken om nederzettingen

Pensioenfonds ABP is gestopt met beleggingen in de twee Israëlische banken Hapoalim en Leumi. De twee banken zijn betrokken bij bouwprojecten in Israëlische nederzettingen op de Westelijke Jordaanoever. 

Mensenrechtenorganisaties pleiten al jaren voor een stop op investeringen door banken in Israëlische nederzettingen. Pensioenbeheerder PGGM besloot er al in 2014 niet meer in te investeren . Israëlische nederzettingen in de Palestijnse gebieden zijn illegaal volgens internationaal recht. 

Israël bestrijdt dat de nederzettingen illegaal zijn. Er is momenteel internationaal veel kritiek op het voornemen van premier Netanyahu om vanaf 1 juli delen van de Palestijnse gebieden te annexeren. 

Een woordvoerster van ABP geeft aan dat de locatie waar bedrijven opereren meespeelt in de beoordeling. „We verwachten van bedrijven die actief zijn in gebieden met een verhoogd risico op mensenrechtenschendingen dat ze een mensenrechtenbeleid hebben”, schrijft de woordvoerster. 

Volgens het pensioenfonds ontbrak zo’n beleid bij beide Israëlische banken.

https://www.nrc.nl/nieuws/2020/06/19/pensioenfonds-abp-breekt-met-israelische-banken-om-nederzettingen-a4003345?fbclid=IwAR1M6Tgy9LNeLKrCTj0ocnD6fBwxTZJED4Vamlhu7NBlKc95OO6fZNPzwt4



Geen opmerkingen:

Zionists Torturing Deaf Palestinian

  Ayman AlKhaled heeft deze post opnieuw geplaatst Dr. Michelle Kalehzan @MichelleKalehz1 Whomever these sadistic IOF bullies are they shou...