dinsdag 28 november 2017

FREESURIYAH News you don't hear in the media.

Waar zijn de IS strijders uit Raqqa gebleven?

DONEER EN STEUN ONS WERK
DONATE AND SUPPORT US:
IBAN: NL10 SNSB 0902 6349 33
Terwijl een westerse officier aanwezig was voor de onderhandelingen, namen ze geen “actieve rol” in de discussies. Col Dillon beweert echter dat er nog maar vier buitenlandse strijders zijn vertrokken
De vrachtwagenchauffeur Abu Fawzi dacht dat het gewoon een andere klus zou worden.
Hij rijdt namelijk met een 18-ton vrachtwagen door de gevaarlijkste gebieden in het noorden van Syrië. Gebombardeerde bruggen, woestijnzand, zelfs overheidstroepen en zogenaamde Islamitische strijders durven het soms niet aan over deze weg te rijden.
Maar deze keer moest zijn lading een menselijke lading zijn. De Syrische Democratische Krachten (SDF), een alliantie van Koerdische en Arabische strijders tegen IS, wilden dat hij een konvooi zou leiden dat honderden zogenaamde ontheemde families  zou meennemen uit de stad Tabqa aan de rivier de Eufraat naar een kamp verder naar het noorden.
De klus zou zes uur duren, maximaal –  dat is  wat hem verteld werd.
Maar toen hij en zijn medebestuurders op 12 oktober, j.l.,  hun wagen klaarmaakte voor het konvooi , realiseerden ze zich dat ze voorgelogen waren.
ISIS familieleden bereiden zich voor om te vertrekken
Toen het de stad verliet, zou het konvooi door de goed geïrrigeerde katoen- en tarwevelden ten noorden van Raqqa rijden. Kleine dorpjes maakten plaats voor woestijn. Het konvooi verliet de hoofdweg en nam de sporen over de woestijn. De vrachtwagens vonden het moeilijk gaan, maar het was veel moeilijker voor de mannen achter het stuur. De bussen met de familileden van IS strijders gaan op weg.
In plaats daarvan zou het drie dagen  rijden worden met  een dodelijke lading  – honderden IS-strijders, met hun families en tonnen wapens en munitie. Ze konden niet alle wapens meenemen, het Syrische legers heeft de achtergelaten tonnen en tonnen aan wapens uit, made in de VS en EU gevonden.
Abu Fawzi en tientallen andere chauffeurs werden duizenden dollars beloofd voor deze taak, maar het moest (top) geheim blijven.
De deal om de IS-strijders uit Raqqa te laten ontsnappen – de feitelijke hoofdstad van hun zelfverklaarde kalifaat – was geregeld door lokale functionarissen.  Het zou levens sparen en het vechten tot een einde brengen. De levens van de Arabische, Koerdische en andere strijders die tegen ISvochten zouden gespaard blijven, was het verhaal.
Maar het stelde vele honderden IS-strijders in staat te ontsnappen uit de stad.  Ondersteund door de VS en Britse geleide coalitie en de SDF, deze zwijgen, zoals gewoonlijk als het graf, tot op de dag van vandaag, hun eigen MSM BBC heeft het verhaal naar buiten gebracht en is niet loyaal meer aan de Britse regering.
Heeft deze deal die bekend staat als “Raqqa’s dirty secret”, een nieuwe bedreiging voor Europa gevormd, jazeker  – deze IS’ers zijn in staat zich in Syrië en naar Eurpa te verspreiden.
Grote moeite werd gedaan om het te verbergen. Maar de BBC heeft met tientallen mensen gesproken die zich in het konvooi bevonden, of waarnamen en met de mannen die onderhandelden over de deal.

Er was een groot aantal buitenlanders. Frankrijk, Turkije, Azerbeidzjan, Pakistan, Jemen, Saoedi-Arabië, China, Tunesië, Egypte … “

Ongeveer 250 IS-jagers mochten Raqqa verlaten met 3.500 van hun gezinsleden!

Het verhaal van een smokkelaar

De afgelopen weken, voor de val van Raqqa hebben al veel gezinnen Raqqa verlaten op weg naar Turkije (het doorvoer land voor Europa) . Alleen al in Oktober heb ik persoonlijk toezicht gehouden op de smokkel van 20 gezinnen “, zegt Imad, een smokkelaar aan de Turks-Syrische grens.
“De meesten waren buitenlandse strijders maar er waren ook wat Syriërs.”
Hij vraagt nu $ 600  per persoon en een minimum van $ 1.500 voor een gezin.
De smokkelaar zegt echter dat het een andere situatie is voor oudere IS-figuren.
“Die hooggeplaatste buitenlanders hebben hun eigen netwerken van smokkelaars. Het zijn meestal dezelfde mensen die hun toegang tot Syrië hebben georganiseerd. Ze coördineren met elkaar. ”

Abu Musab uitspraken

Abu Musab Huthaifa was Raqqa’s IS geheime dienst chef, verstopte zich bij het konvooi, dat 12 oktober j.l. vetrok uit Raqqa maar werd ontdekt, hij zit nu vast in een SDF gevangenis!
Hij zit nu in de gevangenis aan de Turks-Syrische grens en heeft details onthuld over wat er met het konvooi is gebeurd toen het veilig op IS-gebied kwam.
Hij zegt dat het konvooi naar het platteland van Oost-Syrië ging, niet ver van de grens met Irak.
Duizenden ontsnapten, zegt hij.
Abu Musab’s eigen ontsnappingspoging diende zogenaamd als een waarschuwing aan het Westen voor de dreiging van degenen die bevrijd zijn van Raqqa.
Hoe kon een van de meest beruchte IS-leiders ontsnappen door vijandelijk gebied en de gevangenneming bijna ontwijken?
“Ik bleef bij een groep die van plan was zijn weg naar Turkije te vinden”, zegt Abu Musab.
Leden van de Islamitische Staat werden door iedereen gezocht buiten het krimpende gebied van de groep; dat betekende dat deze kleine bijeenkomst door een groot aantal vijandige gebieden moest gaan.
“We hebben een smokkelaar ingehuurd om ons vanuit SDF-gecontroleerde gebieden te bereiken”, zegt Abu Musab.
In het begin ging het goed. Maar smokkelaars zijn  onbetrouwbaar. “Hij heeft ons halverwege achtergelaten”.
Hij was misschien in veiligheid ontsnapt als hij maar de juiste persoon had betaald of misschien een andere route had genomen.
Het andere pad is naar Idlib, ten westen van Raqqa. Talloze IS-strijders en hun families hebben daar een toevluchtsoord gevonden. Buitenlanders komen er ook Britten, andere Europeanen en Centraal-Aziaten. De kosten variëren van $ 4000 per strijder en tot $ 20.000 voor een groot gezin.

IDLIB

Daar zijn dus de veel IS leden heengegaan, het gevierde zogenaamde bolwerk van opstandelingen tegen Assad, zo werd het jaren geleden verkocht aan de publieke massa in de EU, door de zogenaamde kwaliteitskranten NRC, AD, VOLKSKRANT, TROUW, PAROOL. De nieuwsmedia NOS, RTL etc..spraken er schande van dat er in de buurt namelijk een gifgasaanval was:
Idlib is het bolwerk van terroristen, de NOS ging zelf zo ver dat eeen zogenaamde doktor op TV lieten zien, blijkt een internationale terrorist te zijn. De kidnapper  van Jeroen Oerlemans (vermoord in Libië) die veroordeeld was in Engeland en op de internationale terroristen lijst staat.
Dr. Sjahul Islam, gevierd terrorist bij de NOS. Daarnaast heeft hij, de in Libië vermoorde, Jeroen Oerlemans, in 2013, werd Oerlemans samen met zijn Britse collega John Cantlie gekidnapped door Sjahul en zijn broer Najuh, die allebei geradicaliseerd zijn en eerst in Aleppo (oost) bij Al-Queda, Al-Nusra en later ISIS waren aangesloten, daar vele onschuldige burgers vermoord hebben en hen als “menselijk schild” gebruikt hebben. Deze worden als dokter op nota bene het 6 en 8 uur journaal getoond als zijnde dokters die Assad en Poetin beschuldigen van een gifgas aanval!
http://freesuriyah.eu/?p=1226
Deze ging zielig doen en vertelde dat de boze Assad zoveel kinderen vermoord heeft in Idlib en het westen is weer het doorgeefluik voor deze terroristn, maar ja ze sponsoren de witte helmen (terroristen pur sang) en hun “mythe” gaat door, maar lamgzaam wordt het ontrafeld…Ik zeg het maar weer, de regeringleiders van veel westerse landen zouden wegens medeplichtigheid aan moord op grote schaal, genocide heet dat, bereht moeten worden!

En de ISIS leden, tja, sowieso gesponsord door het westen, er wonen er al veel in Europa, dus een paar honderd extra maar erbij. Kan de EU zich nog meer transformeren tot een “politiestaat” en haar burgers intimideren, bang maken en natuurlijk zullen er inderdaad aanslagen komen, nog meer….

Bron: BBC, NRC, Freesuriyah


Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...