dinsdag 2 november 2010

Israel als Schurkenstaat 302


Joodse kolonisten keren zich tegen Palestijnse kinderen

Geplaatst op 2 november 2010, door Bas

Israëlische extremistische kolonisten gebruiken steeds vaker opzettelijk geweld tegen Palestijnse kinderen en adolescenten. Dat meldt de ngo Defence for Children International. Ook Israëlische soldaten zouden niet vrijuit gaan.Palestijnse kinderen en adolescenten zijn steeds vaker het slachtoffer van opzettelijke agressie door Israëlische extremistische kolonisten. Dat staat in een rapport van een internationale mensenrechtengroepering.

Er wordt gewag gemaakt van 38 aanvallen van kolonisten tegen Palestijnse minderjarigen. Drie adolescenten lieten het leven, 42 jongeren raakten gewond.Dertien keer openden de kolonisten het vuur. In de andere gevallen werden de jongeren bekogeld met stenen, vernederd en geslagen.

Het merendeel van de aanvallen deed zich voor in twee specifieke sectoren waar zich kolonies bevinden die als ultranationalistische bastions beschouwd worden. Dat zijn de stad Hebron en omgeving, in het zuiden van de Westelijke Jordaanoever, en de omgeving rond Nabloes, in het noorden.

De ngo wijst ook Israëlische soldaten aan als medeplichtigen aan geweld. Ofwel namen ze eraan deel, ofwel sloten ze de ogen, ofwel pakten ze achteraf de slachtoffers aan en niet de daders.

“Geen enkele kolonist werd in verdenking gesteld voor de incidenten”, aldus een van de auteurs van het rapport. “Ze mogen handelen in volledige straffeloosheid.”

En waar blijft de kritiek van het CDA nu?

http://www.ennik.nl/2010/11/joodse-kolonisten-keren-zich-tegen-palestijnse-kinderen/

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat te zeggen van deze jaloerse pareljuffrouw?
Een reactie van Gretta? Volgens mij zet zij ook gewoon het vuilnis buiten.



Gretta, ik wil óók een strafaangifte!
reacties (33) print stuur artikel door Het is niet eerlijk! Waarom krijg ik geen aangifte op mijn bordje? En valt dat genoegen weekblad Elsevier en Afshin Ellian wél ten deel?

In het blad dat trouw blijft aan zijn principes.

anzi

Anoniem zei

Nokken ermee. CJO organiseert het zelf maar en ...geen subsidie dames en heren

Joden boos over herdenking Kristallnacht
(Novum) - Het Centraal Joods Overleg (CJO) organiseert vanaf volgend jaar jaarlijks een herdenking van de Kristallnacht in Amsterdam. De huidige herdenking, die wordt georganiseerd door Nederland Bekent Kleur, wordt volgens het CJO misbruikt vanwege politieke motieven.

Ja ja, het tij keert. In rap tempo. Extreem links zal niet weten wat ze overkomt. Een politiekvrije herdenking van de Kristallnacht, zo hoort het. Mag ik nu ook de originele dodenherdenking terug?

Quillem, Amsterdam op 04-11-2010, 17:32
Voor het eerst sinds 1945 zijn joden hun leven in Amsterdam niet meer zeker. O.a. NL bekent kleur is daar mede verantwoordelijk voor! De joden worden als nazi's weggezet, de islam als slachtoffer. Men vergeet dat na de holocaust, Israel 3x een zware overlevingsoorlog heeft moeten voeren en nog bijna dagelijks wordt beschoten. Egypte, Jordanie, Syrie, Irak etc. samen vielen ze Israel aan en nog steeds wordt er vanuit Iran geroepen dat alle joden moeten worden vernietigd. NL bekent kleur is bruin, van het verkeerde soort bruin wel te verstaan. Ik schaam me voor hoe NL de joden (A'dam) en homo's (A'dam en Utrecht) in de steek laat!

Marc Anthony, Heerlen op 04-11-2010, 17:29

In Trouw

anzi

Anoniem zei

Ik las vandaag (dinsdag 2 november 2010) in uw krant de aanklacht van drie leraren in Joodse scholen. Ik maak natuurlijk niet deel uit van de inrichtende macht van deze school maar ik kan me niet van de indruk ontdoen dat sommige aantijgingen kant noch wal raken. Dat leerlingen een bladwijzer in het Hebreeuws kregen met de mededeling dat wat niet joods is “het vuil van de wereld” zou zijn is, echt waar, te gek voor woorden.

Zou je zeggen meneer van joods aktueel, wat dacht u wat u aanprijst?

Reactie op artikel GVA over Joodse scholen

Zie GVA en Joods Aktueel die weer doorgelinkt wordt door de feiten van Israel.

anzi

Anoniem zei

Home » Binnenland, Joods België
Censuur in joodse scholen, een leerkracht aan het woord
Woensdag 27 Oktober 2010 14:38 Gazet Van Antwerpen pakt vandaag uit op de voorpagina met een artikel over censuur in de Joodse scholen.

Wij kregen volgende lezersbrief binnen van een leerkracht in een Joodse school:

Naar aanleiding van het artikel in GVA van 27/10 zou ik toch het volgende duidelijk willen stellen: zoals Michael Freilich terecht opmerkt gaat het hier over ultra-orthodoxe schooltjes, die echt een minderheid vormen in de Antwerps-Joodse schoolgemeenschap. De meerderheid van de Joodse scholen passen deze strenge censuur absoluut niet toe, en ik kan het weten, want ik geef al bijna dertig jaar les in het Tachkemoni atheneum, waar ik nog nooit enige vorm van censuur heb ondervonden.

Wij zijn een zeer open school, hebben al auteurs als Herman Brusselmans en Tom Lanoye ontvangen, organiseren een uitwisselingsproject met niet-Joodse scholen, enz. Wat het bedekt en gescheiden zwemmen betreft zou ik willen opmerken dat dit evenzeer het geval is bij religieuze moslims.Wat me stoort is dat dit artikel op de voorpagina van de krant verschijnt en voor de onaandachtige lezer kan overkomen als “in alle Joodse scholen bestaat er censuur”, terwijl de clandestiene censuur vanuit moslimhoek op lessen geschiedenis over de holocaust in onze gesubsieerde scholen een veel groter probleem vormt.

Paul van Suetendael
2627 Schelle

Ben benieuwd hoe de lessen w.b. de hedendaagse geschiedenis eruit zien, Paul?

Joods Aktueel

anzi

Anoniem zei

Aanleiding voor de drie leerkrachten om voor de allereerste keer naar buiten te treden met hun verhaal zijn enkele uitspraken van de hoofdredacteur van Joods Actueel Michael Freilich op de regionale zender ATV afgelopen zondag. Freilich zei dat de censuur vooral in privéscholen plaatsvond, en dat hij de indruk heeft dat de joodse scholen de laatste tijd meer openheid aan de dag leggen.

"Dat klopt niet", zeggen de leerkrachten. "Wij zijn een gesubsidieerde school met honderden leerlingen en bij ons is de censuur scherper dan ooit."

De leerkrachten beseffen dat ze hun job op het spel zetten door in de openbaarheid te treden. Maar dat deert hen niet. "Wij zullen waarschijnlijk uitgescholden worden voor antisemiet", zegt een van hen. "Maar dat zijn we hoegenaamd niet. Anders gaven we toch niet al zo lang les op een joodse school?"

lees verder evolutie-creationisme-media.blogspot.com/ 2.11.2010

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...