maandag 1 november 2010

Femke Halsema. Oef. 11



Number One, het leukste meisje van de klas, kijk maar.






Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "The Empire 699" achtergelaten:

Oef...
GroenLinks wil af van PVV-bestrijders Danen en Rabbae

GroenLinks wil af van PVV-bestrijders Danen en Rabbae

Halsema twittert Rabbae van zich af … Dibi wil dat Danen partij verlaat

GroenLinks-leider Femke Halsema en -kamerlid Tofik Dibi hebben dit weekend de aanval geopend op partijgenoten Mohammed Rabbae en René Danen, voormannen van het harde verzet tegen de PVV.

Mohammed Rabbae riep de toorn van de GroenLinks-leider over zich af tijdens een manifestatie tegen vreemdelingenhaat in Amsterdam. Bij het beeld van de Dokwerker, symbool voor het verzet van een deel van de Nederlanders tegen de jodenvervolging in WOII, zei Rabbae, voormalig lijsttrekker van GroenLinks, zaterdag onder meer: ''De strijd tegen het fascisme is vandaag begonnen.''

Halsema twitterde daarop:

Soms word ik wat ongemakkelijk van de toevoeging oud-groenlinkskamerlid: Rabbae doet zijn uitspraken bepaald niet namens ons. #pers

In de daarop volgende tweets stelde ze zich te willen distantiëren van Rabbae en van de manifestatie. Ze verwees naar de Amerikaanse demonstratie Rally for Sanity die zich keert tegen haatzaaien en twitterde naar regisseur en zelfverklaard VVD-stemmer Eddy Terstall:

ik heb nog nooit iemand voor fascist uitgemaakt, mijn collega's ook niet. Ik ken ook geen rechtse politici die het gebruiken.


Aldus Halsema. Nu even terzake, ik citeer: 'Rabbae doet zijn uitspraken bepaald niet namens ons,' twittert de zelfbenoemde stem van links. Naar wie verwijst mevrouw Halsema wanneer ze het woord 'ons' gebruikt? Is dit pluralis majestatis en bedoelt ze zichzelf? Of bedoelt ze met 'ons' misschien alle Groen-Links kiezers? Maar dan is de vraag hoe ze zonder onderzoek weet wat hun mening is? Of bedoelt onze twitteraarster het groepje Groen-Links Kamerleden? In het laatste geval zou ik zeggen: so what? Zij zijn een groepje ambitieuze politici die menen dat politiek iets is dat je aan politici moet overlaten, een gevaarlijke overtuiging die zo snel mogelijk uit de wereld moet worden geholpen. Ik denk dat Femke Halsema gecorrumpeerd is geraakt door de macht. Ze is iets te veel op televisie, iets te veel in de commerciele massamedia, iets te veel voor de interruptiemicrofoon en tegelijkertijd veel te weinig een serieus alternatief voor rechts. In al die jaren voor de cameralens is Halsema er niet in geslaagd de kiezers duidelijk te maken dat het neoliberalisme een ramp voor de samenleving betekent. Integendeel zelfs, na een forse overdosis Halsema slaagde de neoliberale VVD erin de grootste partij van het land te worden, waardoor we nu na al die jaren te hebben geluisterd naar de zelfbenoemde stem van links opgezadeld zitten met het meest rechtse kabinet van na de Tweede Wereldoorlog. Ik zou, als ik mevrouw Halsema was uit bescheidenheid een toontje lager zingen. Maar dat komt niet in haar hoofd op. Ze is in haar eigen waan gaan geloven, tot ze straks voor het eerst zelf de rekening krijgt gepresenteerd. Mark my words. Hoogmoed komt ten val.

Een andere GroenLinks Kamerlid, ene Tofik Dibi, die ik verder niet ken verklaarde dit:

Wij staan juist voor het voeren van een open debat.

Ook hier, wie 'wij' is wordt niet duidelijk gemaakt. Wat wel duidelijk is, is het feit dat ook het Kamerlid Dibi geen groot licht is. Deze jongeman begrijpt niet dat Wilders helemaal geen 'debat' wil en zeker geen 'open debat.' Dat is de reden waarom hij zoveel succes heeft. Dat GroenLinks dit niet doorheeft is tekenend voor de politiek onnozelheid van deze partij.

Ik lees net dat 'In december 2008 werd Dibi door de parlementaire pers verkozen als "Politiek Talent van 2008".' Ik bedoel maar, geen groot licht, een beter bewijs is ondenkbaar.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Pijnlijke stilte bij parlementair links over groei racisme

Lucas zei

Wij staan juist voor het voeren van een open debat.
Voorbeeld van een 'open' debat op BNR:
http://www.bnr.nl/static/jspx/play.jspx?dag=1&maand=11&jaar=2010&tijd=15:03&lengte=30&titel=Radio-archief
Zionisme en christelijke terreur en overheersing mogen niet in het debat betrokken worden.

AdR zei

De twitterlink
http://twitter.com/FemkeHalsema/status/29208210658
Leuk dat ze haar gefotosjopte foto hier gebruikt. Het einde van de houdbaarheid is in zicht.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...