donderdag 8 oktober 2009

Maarten Schinkel van de NRC 20


Ik ontving deze email:

yelamdenu

aan mij
details weergeven 22:21 (12 uren geleden

yelamdenu heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Maarten Schinkel van de NRC 18" achtergelaten:

The real deal met Michael Hudson.

Het opmerkelijke is dat we in een ongekeerde wereld zijn terechtgekomen. In de werkelijkheid kan slechts toneel gespeeld worden, terwijl alleen nog op het toneel de werkelijkheid van alledag getoond kan worden. Maarten Schinkel, ik denk dat dit feit de reden is dat je nu het spoor helemaal bijster bent. Je zit in een toneelstuk, beste collega, there must be somewhere out of here, said the joker to the thief. There is too much confusion, I can't get no relief. En weet je hoe dat komt? Ik denk door het volgende: jij gelooft in het systeem, net zoals een christen in de middeleeuwen in God geloofde. Het probleem is alleen dat op een zeker moment elk systeem zijn oorspronkelijke impuls verliest. Die raakt uitgewerkt en dan is het hoogste tijd voor iets anders. Zo niet, dan raak je in je eigen toneelstuk verdwaald, wordt het toneel de werkelijkheid en je eigen leven een fictie. Kijk, Maarten, elk systeem eindigt in een barokke fase, wanneer de oorspronkelijke impuls is uitgewerkt en alleen een herhaling van zetten de schijn van ordening geeft. Dan ontstaan er allerlei barokke versieringen die de werkelijkheid moeten verhullen, tot die werkelijkheid niet meer te negeren is, en de geschiedenis je voordeur komt binnenmarcheren. Dat moment breekt nu aan. De parlementaire democratie, het systeem van het dolgedraaide kapitalisme, is zijn oorspronkelijke impuls kwijt. Meer daarover later. And all will be revealed.

3 opmerkingen:

AdR zei

Mannetjes in de wekkerradio meldden mij vanochtend op verbaasde toon dat het financieringstekort in de VS inmiddels is opgelopen tot 1,4 biljoen (trillion op zijn Engels) dollar. Wetende hoeveel er is uitgetrokken voor de oorlogen tegen Irak en Afghanistan, voor het "losgeld" voor de bankiers en het Stimuleringsplan van Obama vind ik het nog weinig. Intussen zakt de koopkracht van de "werkende armen", die toch hoofdzakelijk op de pof bestond, verder weg.

De meeste mensen wonen wel echt in deze werkelijkheid, of worden op de keien geaslingerd uit huis of baan, alleen de veslaggevers van de mainstream media doen verbaasd, of melden desnoods dat de crisis voorbij is, want de beurs stijgt weer - nu alleen nog even die groeiende werkloosheid wegwerken (vraag hun niet hoe dat moet gebeuren).

Anoniem zei

Reformatorisch Dagblad

De kronkel van Goldschmeding. Hoe je de rottigheid erin slaat die later weer op anderen wordt geprojecteerd

Goldschmeding: Blijf slaan
15-09-2009 12:00 | Binnenlandredactie

AMERSFOORT – De in opspraak geraakte evangelische voorganger G. Goldschmeding heeft ouders niet alleen aangespoord tot het gebruik van de corrigerende tik, maar heeft hen geadviseerd te blijven slaan als kinderen huilen van de pijn.

„Daarmee mag je doorgaan tot de wil van het kind is gebroken”, zei hij in 2007 in een preek. „Kinderen hebben na een paar keer in de gaten dat het slaan stopt als ze huilen. Dat gaan ze simuleren. Je moet dus doorgaan tot er echt een hartsverandering waar te nemen is, tot het kind echt berouw toont.” Letsel toebrengen mag niet, „maar striemen op het lijf is niet erg.”

In het AD, die de opnames citeert, erkende Goldschmeding vanmorgen de uitspraken te hebben gedaan, maar zegt hij dat hij „die boodschap nu genuanceerder zou brengen.” De voorganger van de door de Amerikaan Ford Pickering opgerichte ACC-Jouwkerk moest zich vorige week bij de politie melden. Goldschmeding wordt ervan verdacht aan te zetten tot kindermishandeling. „Mijn onderwijs over opvoeding leidt juist niet tot situaties van onmacht, en dus niet tot kindermishandeling”, stelt de voorganger. In maart dit jaar werd hij verhoord omdat hij zijn eigen kinderen zou hebben mishandeld.

Volgens Goldschmeding is het Bijbels de roede te gebruiken. Ouders moeten met een stok slaan en niet met een pollepel, „omdat kinderen daar niks van voelen”, of de hand, want „je hand is voor liefde, geborgenheid en tederheid.”

anzi

Anoniem zei

Verkeerd geplaatst. Hoort bij Slob!!

anzi