maandag 5 oktober 2009

Heleen Mees van de NRC 15

















Op de bovenste foto's ziet u de 69-jarige Nancy Pelosi, voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, flirten met de 20 jaar jongere Rahm Emanuel, chef-staf van het Witte Huis, die de soms smerige klusjes opknapt voor president Obama. U ziet hoe de van origine Israelische Emauel de bejaarde Amerikaanse grootmoeder Pelosi met zijn mannelijke charmes politiek onschadelijk maakt. Zo werkt dat in de politiek, bij uitstek het territorium van vooral machtsbeluste mannen. Wil een vrouw hogerop komen in het door mannen gedomineerde spel dan dienen de vrouwen ook de dominante cultuur over te nemen, waarbij het vrouwtje natuurlijk gewillig moet reageren op de hoofdaapjes. Het feit dat de zwaar gebotoxte mevrouw Pelosi qua leeftijd de moeder kon zijn van Emanuel, speelt in die wereld geen rol. Zij weet haar plaats in een mannenwereld en speelt haar rol navenant. Zo heeft ze het tot voorzitter geschopt. De hoogbejaarde blijft de pin-up spelen.

Nu dat andere vrouwtje: Heleen Mees, die eigenlijk anders heet, maar zelfs haar naam heeft aangepast. Ook zij speelt het sexy vrouwtje. Ze wil namelijk hogerop, ze wordt gedreven door een brandende ambitie. En ook zij weet welke rol ze moet spelen. Net als bij Pelosi die, als voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, wordt afgebeeld als een hoogbejaarde pin-up, roept ook het gedrag van Mees ogenblikkelijk seksueel getinte reacties op, zoals blijkt uit onder andere een tv-bespreking van NRC's Hans Beerenkamp: 'De finale was het visuele hoogtepunt van het weekeinde. (van de Eurovisiesongfestival). In die categorie verdient ook het opzienbarende decolleté van Heleen Mees in Vrouw & Paard (VARA)
vermelding. Zo zie je ze niet vaak in talkshows.' Inderdaad, het waren haar alles behalve opzienbarende borsten en niet haar denkbeelden die bij mannen als Beerenkamp opzien baarden.

En ook de wat minder intellectuele buitenwereld laat zich niet onbetuigt, gezien deze reacties op een interview met Mees voorzien van foto's zoals hierboven, gepubliceerd in een glossy magazine:

TWITVB said, on 26 april 2009 at 11:46 AM

Leuk dat feminsme hoor, maar ik zie gewoon een geile donder liggen. En ze leest niet, maar wil gewoon mooi zijn voor de camera, en God zag dat het goed was….

  1. ethan said, on 26 april 2009 at 7:21 PM

    Pron : http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/biografie/24545-charlotte-rochevochtige-streken-porno-of-feministisch.html
    t meisje is vrijgezel en heeft t daar moeilijk mee, misschien moet 1 van jullie dr is gaan troost gaan bieden

  2. Saloukoning said, on 26 april 2009 at 8:47 PM

    Ik zou op zich wel mijn piem0l in haar willen stoppen, en dan nooit meer bellen.

  1. therealshowstopper said, on 26 april 2009 at 10:26 PM

    Overigens, de titel “vochtige streken” zou ook een goede titel zijn voor een PvdA verkiezingsprogramma, denk je niet?

  2. Doekle T. said, on 27 april 2009 at 10:18 PM

    Toch wel een lekker wijf, dat ze je misschien onder tafel lult maakt haar eigenlijk nog geiler.


Het zijn de voor de hand liggende, onvermijdelijke reacties op een vrouw die haar seksualiteit in de strijd gooit om hogerop te komen in een door mannen gedomineerde cultuur. Het is ook daarom dat ik stel niet al te serieus op haar prietpraat in te gaan. We hebben te maken met een geval dat onverzadigbaar op zoek is naar bevestiging en eenzaam ouder wordt.

Er zijn veel poseurs in onze tijd. ( posturing) behave in a way that is intended to impress or mislead others : a masking of fear with macho posturing.

2 opmerkingen:

AdR zei

Een kleine kanttekening dan nog:
als je Pelosi hoogbejaard noemt blijf je toch erg zitten met iemand als Helen Thomas, wier schoenen ze nog niet eens zou mogen poetsen. Negenenzestig is (allang niet meer) hoogbejaard - het is natuurlijk wel een leeftijd waarop je meer waardigheid mag tonen dan die ene foto weergeeft, maar bijna nader inzien heeft deze schaamteloosheid ook niet met leeftijd te maken - het is gewoon schaamteloosheid.

AdR zei

...(allang) niet (meer)....
haakjes vergeten....

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...