vrijdag 10 juli 2009

De Israelische Terreur 905


Dit gaat over mijn vriend en collega Mohammed Omer

'MOHAMMED OMER: EEN JAAR LATER; HIJ WACHT EN REKENT OP U!

Vrijdag 26 juni is het een jaar geleden dat Mohammed Omer gemarteld en bijna doodgeslagen werd. Dat gebeurde toen hij op weg was naar zijn thuis in het Rafa vluchtelingenkamp in Gaza, na een reis naar Europa waar hij een prestigieuze journalistieke onderscheiding had gekregen. Het complete verhaal van zijn reis terug naar huis kunt u lezen door HIER te klikken.

Mohammed werd op zijn tocht terug begeleid door diplomaten van de Nederlandse Ambassade in Tel Aviv. Nadat Mohammed was gemarteld en mishandeld vergezelden diezelfde diplomaten hem naar de Erez grensovergang, van waar hij rechtstreeks naar een ziekenhuis in Gaza werd vervoerd.

In het ziekenhuis is Mohammed geïnterviewd door Kennith Ring, die daarover een briljante rapportage schreef. Door HIER te klikken kunt u het volledige rapport inzien.

Het onderzoek waarover in het rapport gesproken wordt, is nu, een jaar later, echter nog steeds niet van start gegaan.

Op dit moment verblijft Mohammed in Nederland waar hij al geruime tijd medische behandelingen ondergaat voor zijn verwondingen. Daarvoor zal hij binnenkort nog eenmaal geopereerd moeten worden.

Onlangs schreef Mohammed hierover een artikel voor Agence Global (klik HIER ).

Het is aan ons allen, dus ook aan u, om nu iets te doen. Een simpel gebaar dat veel kan betekenen. Stuur een brief aan de Nederlandse regering -met een afschrift naar de leden van het parlement- en eis van hen dat er druk wordt uitgeoefend op de Israëlische regering om de misdadigers die betrokken waren bij de martelingen en mishandelingen van Mohammed Omer voor de rechter te dagen. Nederlandse vertegenwoordigers waren getuige van de verschrikkelijke daden; het is hun verantwoordelijkheid als mens om in dit geval gerechtigdheid te bevorderen en te voorkomen dat wat Mohammed is aangedaan nooit weer iemand overkomt.

Het is buitengewoon dringend dat ook inwoners van Israël en Palestina brieven schrijven aan de Nederlandse regering of haar vertegenwoordiging in het buitenland. Alle contact informatie daarover vindt u hieronder.

Met dank voor uw inzet en voor het verder verspreiden van deze oproep.

Regelmatige updates en aanvullende informatie kunt u vinden op de site van DesertPeace: http://desertpeace.wordpress.com

Contact informatie vanuit de Verenigde Staten:
http://www.netherlands-embassy.org/location.asp


Contact informatie vanuit Groot-Britannië:
http://www.netherlands-embassy.org.uk/passports/index.php?l=1&i=46&d=

Contact informatie Internationaal:
http://www.dutchgovernment.com/index.htm

Een petitie ter ondersteuning van Mohammed, geadresseerd aan minister Verhagen vind je hier: http://mohammedomer.petities.nl


Met dank voor uw inzet en voor het verder verspreiden van deze oproep.'


2 opmerkingen:

Sonja zei

Hans van Baalen had om dat onderzoek verzocht bij Israel. Waar blijft hij nu?

Anoniem zei

Hans van Baalen is druk met het aanbevelen van het Iran Comité /Pro Israel lobby. Zij ondersteunen zelf moord en marteling, wat moet je daar zoeken? Wij hebben geen regering die opkomt voor dit 'soort zaken'? Wie, van onze regeringsleden van een democratische rechtsstaat, komt hier nou voor op? Kan je nog wel spreken van een rechtsstaat?

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...