vrijdag 20 februari 2009

Liduine Zumpolle 12

De reactie van Vrij Nederland journalist Harm Ede Botje illustreert de toenemende benauwdheid van journalisten zodra ze menen in gevaarlijk vaarwater te zijn gekomen. De commerciele journalistiek in Nederland is steeds banger voor openheid nu de oplagen en de reclamegelden in toenemende mate onder druk staan. Dat is iets wat de nieuwe VN-hoofdredacteur Frits van Exter zich maar al te goed zal realiseren. Het was onder zijn hoofdredactionele leiding dat Trouw zich destijds ontwikkelde tot een kweekvijver van nieuw rechts en daar bijna aan ten onder ging. 
Het is deze zelfde Frits van Exter die het zo fraai verwoordde toen hij tegenover het kritische mediatijdschrift Extra het volgende zei: 'Lezers horen wantrouwend te zijn tegenover de media ... De aandacht van de media [wordt] natuurlijk voor een belangrijk deel gestuurd … door de politieke machten … Dat geldt voor de nationale politiek, maar natuurlijk ook voor de internationale politiek … Het heeft voor een deel te maken met de vluchtigheid van het medium. Deels ook volgen de media elkaar, sommige zijn dominanter, en andere lijden aan kuddegedrag … Als je volgend bent, dan betekent dat als een autoriteit, of iemand die gekozen is om een bepaald gezag uit te oefenen, zegt “ik vind dit een belangrijk onderwerp, daar gaan we nou es wat aan doen,” dat je dat ook bekijkt. De dingen waar hij (sic) het niet over heeft, die volg je dus minder… het werkt voor een deel reflexmatig. Reflexen zijn het, je bent daar geconditioneerd in.'

En die conditionering lijkt hij nu bij Vrij Nederland verder te begeleiden. Ik ga er dan ook vanuit dat hij Harm Ede Botje heeft geadviseerd niet via mijn weblog te reageren op kritiek. Frits bezit alle geconditioneerde reflexen van iemand die wil overleven. Hij is een manager, geen journalist. Pik het niet Harm, voordat je het weet ben je alleen nog maar een werknemer.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Reflexen, geconditioneerd? Dat doet me meer aan kleine kinderen denken, die nog niet weten wat het is om bewuste keuzes te maken, zoals volwassenen dat doen. Of, die stoute dingendingen doen, maar liegen tegen mamma, omdat ze geen verantwoordelijkheid willen dragen voor de gevolgen.

yelamdenu zei

Parenti over 'de media'... (mp3)

groeten,
herman_m

Anoniem zei

Colombia: 11 Israelis suspected of soliciting sex from minors
YNet News
Mon, 16 Feb 2009 19:59 UTC
Colombian police in the port city of Cartagena arrested 11 Israelis for the alleged consumption of drugs and solicitation of sex from local prostitutes, including minors, authorities said Monday. Local police official Col. Carlos Mena said the Israelis traveled from Bogota to Cartagena, "where they were provided with drugs and women," adding that "underage girls were involved." According to police, the Israelis were arrested in a luxury residence while in possession of what authorities say were hallucinogenic drugs. At least one minor was in the apartment at the time of the arrest, police said, adding that an investigation into the incident has been launched. A few months a Thai court sentenced two Israelis to death after they had been convicted of drug-trafficking. The men, 34-year-old Vladimir Akronik and 37-year-old Alon Mahluf, were detained in the vicinity of Bangkok's Kao San Road in possession of 23,000 ecstasy pills in December, 2007. Thai media reported that the two arrived in Thailand from Europe and were detained after authorities received information about them from American officials.
Source: Agence France-Presse
http://www.sott.net/articles/show/176535-Colombia-11-Israelis-suspected-of-soliciting-sex-from-minors

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...