donderdag 19 februari 2009

De Oneindige Oorlog 2



Even reclame maken voor mijn boek dat vandaag is verschenen. Vanavond om 19.00 uur bij het NOS-programma Kunststof op Radio I word ik daarover geinterviewd:
'Stan van Houcke - journalist
donderdag 19 februari 2009
In 2003 won hij de prijs voor de Journalist van de Vrede, die jaarlijks wordt toegekend aan een journalist die zich onderscheiden heeft door onafhankelijke, objectieve en kritische berichtgeving. Die kwaliteit laat Stan van Houcke nu ook zien in zijn nieuwe boek De oneindige oorlog, over het conflict in het Midden Oosten, waarvoor hij meer dan dertig Joden en Palestijnen geïnterviewd heeft.Presentatie Petra Possel.'
Zie: http://sites.nps.nl/jerome/index.cfm/site/kunststof/pageid/C0B8B3D0-1635-041D-06F3752822B98C3D/index.cfm

18 opmerkingen:

Sonja zei

Gefeliciteerd met je nieuwe boek Stan! Als hij op de verkoopwebsite staat ga ik hem bestellen.

Anoniem zei

Dit boek ga ik vanzelfsprekend bestellen.

Unknown zei

Gefeliciteerd Stan.Ik ga het zeker kopen.
Heel veel succes.

Medi

Anoniem zei

Gefeliciteerd Stan met je boek, ben benieuwd!


Anzi

Anoniem zei

Proficiat Stan,

Heb onlangs 5 boeken van Norman Finkelstein besteld. Nav een filmpje op de site van Sonja ben ik verder gaan zoeken en kijken naar deze meneer. Geweldige vent.

Ik denk dat jij en je boeken in dezelfde categorie vallen als meneer Finkelstein. Jullie zijn "alone with the masses".

Hoop gauw aan je boek te kunnen beginnen.

Groet,
Sam

Anoniem zei

Gefeliciteerd Stan,

Ik ga in ieder geval straks op radio 1 naar Kunststof luisteren.

Anoniem zei

Citaat uit De Oneindige Oorlog:

"Sinds ik me als journalist begon te verdiepen in de geschiedenis van Israël en Palestina ben ik ervan uitgegaan dat we hier te maken hebben met een immense tragedie.
Een getraumatiseerd volk traumatiseert nu een ander volk, terwijl de werkelijk oorzaak van de tragedie het langdurige Europese antisemitisme is dat uiteindelijk uitmondde in de barbarij van de Holocaust.
Een van origine christelijk probleem werd in het overwegend islamitische Midden-Oosten gedumpt.
De Palestijnen moeten de prijs betalen voor de Europese terreur tegen de joden. In een bepaald opzicht stopte het geweld van de Tweede Wereldoorlog niet, het werd voortgezet in de oneindige oorlog die de islamitische regio al meer dan een halve eeuw teistert.
Dit maakt de Europeanen direct medeverantwoordelijk voor de tragedie.
Ook al dragen wij, de mensen van de naoorlogse generaties, er geen schuld aan, wij houden de rechteloosheid van de Palestijnen in stand door onze consequentie-loze steun aan de Israëlische politiek van bezetting en expansie.
Die politiek maakt niet alleen de Palestijnen tot slachtoffer, maar ook de joods-Israëlische burgers."

Stan, zo lang als ik leef, staat bovenstaande tragedie op de voorpagina. Sommige perioden volgde ik, andere perioden had ik er tabak van: de wereld is groter dan dit stukje aardbol.
Ik pretendeer dus niet een belezen man te zijn, maar nooit heb ik de kwestie met zo'n helderheid én compassie samengevat gelezen.
En dit is pas het voorwoord.
Het boek kwam vandaag uit maar zo te zien, in de gauwigheid, gelden deze kwalifikaties ook voor de rest.

Gefeliciteerd met de prestatie.
Ton

Anoniem zei

En nog een keer gefeliciteerd! en bedankt voor je goede werk.

Anoniem zei

Beste Stan, ik heb Kunststof vanavond (bij toeval) beluisterd en ik was zwaar geïntrigeerd. Ik heb constant instemmend zitten knikken. Vanzelfsprekend ga ik je nieuwe boek kopen... geweldig!

Anoniem zei

Hartelijk gefeliciteerd Stan !
Hopelijk gaan nu nog meer mensen kennis nemen
van de werkelijke situatie.
Jij draagt in ieder geval je steentje wel bij aan de verheldering.
En op een dag zal dat ook effect hebben.
Daar blijf ik op hopen en in geloven.
Hartegroet,
Ellen.

Anoniem zei

Geluisterd naar Kunstof, zoals zo vaak. Goed dat jij je verhaal ook eens mocht vertellen. Ik ga zeker je boek kopen.
Corrie

Anoniem zei

Burgerinitiatief staat Israël Nederland en Europa


Geachte heer Stan van Houcke. ,

Naar aanleiding van uw heldere uiteenzetting over de twijfelachtige basis van de staat Israël in het programma Kunststof wil ik u graag vragen of u denkt dat een burgerinitiatief voor zowel het Nederlandse als het Europese parlement over dit onderwerp zinvol is?
Op dit moment lijkt zoiets mij het enig haalbare gezien de partij politiek die politici zelfs in deze tijd met zijn serieuze problemen nog bedrijven, terwijl het juist zou moeten gaan om de mens en de samenleving. Uiteindelijk moet iemand een keer aangeven dat het “genoeg” is.
Wanneer er voldoende handtekeningen binnen komen (internet al dan niet gecombineerd met andere media werkt snel zoals te zien is bij het burgerinitiatief tegen vuurwerk), kunt u in heldere en duidelijke bewoordingen cruciale vragen over dit onderwerp aan het parlement stellen en dan moet men wel en standpunt bepalen.

Persoonlijk zie ik alleen mogelijkheden voor een staat waarin mensen uit alle stromingen van het Jodendom, het Christendom en de Islam in vrede naast en met elkaar leven. Zo was het in het oude deel van Jeruzalem voor 1945 en zo zou het in de (verre) toekomst moeten zijn.
Ook wanneer je kijkt naar alle heilige plaatsen dan komen telkens deze drie stromingen in dat gebied bij elkaar.

Ik hoop dat u iets ziet in zo’n burgerinitiatief waaraan ik graag mijn handtekening bijdraag. Veel succes met uw boek, het lijkt mij bijzonder boeiend en al uw verdere activiteiten.

stan zei

beste anoniem

ik denk dat in feite alleen een initiatief vanuit de burgerij iets kan veranderen in de politiek. het is een van de redenen waarom ik het boek heb geschreven. ik juich zo'n initiatief ook toe. democratie betekent betrokkenheid van de burgers bij hun eigen lot. er zijn steeds meer mensen die zich realiseren dat er nu iets ondernomen moet worden tegen de terreur van israel.
stan

Anoniem zei

Wow Stan, van harte gefeliciteerd!

Anoniem zei

Op de site over het boek staan alvast interessante passages. Ik ben benieuwd naar je boek. Succes Stan.

Anoniem zei

wat niet weet wat niet deert
ogen en oren dicht

Anoniem zei

The Arab countries can afford to loose wars.
Israel cannot afford to loose one war.

stan zei

well, this is absolutely true, so therefore the zionist should adapt to the environment. only idiots think they can dictate their will upon the world.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...