zaterdag 21 februari 2009

De Propaganda van Ron Edelheit


'De directie van The College Hotel heeft besloten dat de lezing van zondag 22 februari 2009 niet zal plaatsvinden in The College Hotel.' Dat is een verstandig en fatsoenlijk besluit. De spreker daar zou Ron Edelheit zijn, een extreem rechtse Israelische zionist die als woordvoerder van de Israelische strijdkrachten de Israelische oorlogsmisdaden in Gaza verdedigt en haatdragende cliche's en aperte leugens verspreidt. Hier zijn wat uitspraken van Edelheit: 'Goede dag. Ik heb vandaag voor de Likud gestemd... Hier ziet een deel van de extreme moslims liever hun kinderen als "Shahidim" zelfmoord terroristen dan ze vrede willen met ons... Houden de Palestijnen zich aan internationale rechten? Er zit een Israelisce soldaat al drie jaar als gevangene bij de Hamas. Nog geen Rode Kruis bezoek... Israel heeft in de laatste 20 jaar van uiterst linkse tot uiterst rechtse regeringen gehad - alle Israelische regeringen hebben vrede proberen te maken - het antwoord was altijd geweld... Waarom is de enige plek in de wereld waar Joden niet mogen leven het gebied van onze voorouders?'

Zie: http://www.coveritlive.com/mobile.php?option=com_mobile&task=viewaltcast&altcast_code=7ea20d612c&start=1

Het zijn niet meer dan leugens, propaganda, halve waarheden, aperte nonsens en haat van iemand die het internationaal recht weigert te respecteren en de Israelische terreur rechtvaardigt. Godzijdank accepteren steeds meer Nederlandse burgers deze propaganda niet meer en dankzij burgerinitiatieven zal Israel gedwongen moeten worden het recht te gehoorzamen.

Edelheit stemde op Likud, dezelfde partij die weigerde de Oslo Akkoorden te accepteren, zoals de Israelisch-Britse historicus professor Avi Shlaim schrijft: 'The Likud rejected the Oslo
accord from the beginning as incompatible with Israel’s security and with its
historic right to the whole Land of Israel. Binyamin Netanyahu spent his
three years in power (1996-1999) in a largely successful attempt to delay, to
subvert, and ultimately to derail the Oslo peace process.'


Lees verder: http://www.logosjournal.com/issue_3.3/shlaim.pdf

Deze extremistische zionisten zijn niet op vrede uit, maar op nog meer Palestijns land, omdat daar hun 'voorouders' 2000 jaar geleden enige tijd hebben geleefd. Ze weigeren te accepteren dat het internationaal recht en de VN de Westbank en de Gazastrook aan de Palestijnen toewijzen.

1 opmerking:

Sonja zei

Edelheit was er in Jenin ook al bij:
Israeli military spokesman Ron Edelheit said the situation in Jenin has calmed down after nearly a week of heavy fighting. "About 300 people surrendered Wednesday. It's fairly quiet and once in a while there are explosions as we are blowing up booby-trapped factories of ammunition," he said.
Jerusalem 10 April 2002

En, vertaling van het Spaans:
De Israëlische militaire woordvoerder Ron Edelheit zei dat de beschuldigingen "gewoon een andere Palestijnse leugen" was en dat de Palestijnen gewoon in staat zijn om de lijken die in de straten van het vluchtelingenkamp Jenin liggen te verzamelen en te begraven, maar dat ze weigeren dit te doen om de schijn op te houden dat er sprake was van een massamoord, en niet een confrontatie met het Israëlische leger.

In een artikel in the Guardian over de destructie en vernielingen van de Israelische soldaten in Ramallah en Jenin in 2002 reageerde hij: "If you have a platoon staying, there are bound to be scratches."

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...