zaterdag 21 februari 2009

De Israelische Oorlogsmisdaden 67

Ik kreeg per ommegaande deze reactie van The College Hotel over de lezing van de Israelische legerwoordvoerder Ron Edelheit:

'Geachte heer of mevrouw,

De Directie van The College Hotel heeft besloten dat de lezing van zondag 22 februari 2009 niet zal plaatsvinden in The College Hotel.

Met vriendelijke groet,

De Directie

Reservations Office

THE COLLEGE HOTEL
Roelof Hartstraat 1
1071 VE Amsterdam
Tel: +31- (0)20 57 11 511
Fax: +31- (0)20 57 11 512
Email: reservation@thecollegehotel.com 
Website: www.thecollegehotel.com 

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Geachte heer of mevrouw,

De Directie van The College Hotel heeft besloten dat de lezing van zondag 22 februari 2009 niet zal plaatsvinden in The College Hotel.

Met vriendelijke groet,

De Directie

Reservations Office


THECOLLEGEHOTEL
Roelof Hartstraat 1
1071 VE Amsterdam

Anoniem zei

Beste Stan, wij maken hier in België een analoog geval mee:

Zangfeest voor Israël + gastspreker Marc Eyskens

Geachte Heer Eyskens,

Tot onze grote verbazing vernemen we uw deelname aan een evenement onder muzikale begeleiding van de Israëlische legerband Tzahal. Op twee verschillende sites lezen we dat het zou gaan om een ‘solidariteitsbijeenkomst’ met Israël: / //“Het concert komt volledig in het teken van vrede en solidariteit met Israël te staan,” aldus Pieter Bénard van Christenen voor Israël. “We willen ermee duidelijk maken dat er in Nederland en België vele vrienden zijn die het land en volk Israël een warm hart toedragen en die vinden dat Israël het recht heeft om zijn burgers te verdedigen tegen terroristische aanvallen.”/

We hopen stilletjes dat dit alles op een misverstand berust. Op uw website benadrukt u het belang van ‘democratische beginselen en de meest elementaire ethische en medemenselijke benadering van de medemens’. We denken dat een dergelijk uitgangspunt onverzoenbaar is met uw deelname aan een forum dat u deelt met legerapparaat dat verantwoordelijk is voor de ‘slachtpartij in Gaza’ en al 42 jaar wederrechtelijk de Palestijnse gebieden bezet. Als voormalige minister van Buitenlandse Zaken draagt u een grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. We zijn ervan overtuigd dat u de mensenrechten diep in het hart draagt en rekening houdt met onze bedenkingen.

Het ‘evenement’ waarvan sprake staat aangekondigd op http://joodsactueel.be/2009/02/18/zangfeest-voor-israel-gastspreker-marc-eyskens en http://christenenvoorisrael.nl/agenda/agenda/22-februari-tzahalconcert-in-belgie.html. Christenen voor Israël is een christelijk fundamentalistische organisatie die o.m. de hulp aan de joodse kolonies in de bezette gebieden promoot. De Verenigde Naties stellen dat deze nederzettingen illegaal zijn.

Hoogachtend

Ludo De Brabander (http://blog.vrede.be/?p=137#more-137)

P.S.: Marc Eyskens is een ex-minister van Financiën, was een tijd Min van BuZ, een tijdje premier, is minister van Staat van België.
Marc Eyskens is een rechts politicus (Cd&V.
Het is ongehoord dat hij dat concert van de muziekkapel van het Israëlische leger met z'n aanwezigheid vereert.

Anoniem zei

Een ander hotel heeft wel gelegenheid geboden en daar kwam dan ook protest:
http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/180541/2009/02/23/Opstootje-bij-lezing-reservist-uit-Isra-l.dhtml
gr,
Merijn

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...