woensdag 9 juli 2008

Iran 220

De NRC bericht: 'Iran test raket na Israëlische dreigementen
Gepubliceerd: 9 juli 2008 10:54 Gewijzigd: 9 juli 2008 11:37

Door een onzer redacteuren
Rotterdam, 9 juli. Tijdens oefeningen in de Golf heeft de Iraanse Revolutionaire Garde vandaag opnieuw de lange-afstandsraket Shahab-3 getest, zo heeft de Iraanse Arabischtalige staatszender Al-Alam gemeld.
Doel van de oefeningen is volgens een andere Iraanse staatsomroep de Iraanse „wil en macht te tonen aan de vijanden die Iran in de afgelopen weken met harde taal hebben bedreigd”.
De Israëlische vicepremier Shaul Mofaz zei vorige maand dat een aanval op Iran „onvermijdelijk” leek omdat Teheran weigert het verrijken van uranium op te schorten. Iran zegt dat zijn nucleaire programma alleen op het opwekken van energie is gericht, maar Israël, zelf een kernmacht, is ervan overtuigd dat heimelijk aan een kernbom wordt gewerkt.
De Israëlische luchtmacht voerde volgens Amerikaanse regeringsfunctionarissen vorige maand een grote oefening uit boven het oostelijk deel van de Middellandse Zee die naar hun mening was bedoeld als repetitie voor een aanval op Iraanse nucleaire doelen.
Amerika’s hoogste militair, admiraal Mike Mullen, waarschuwde vorige week na een bezoek aan Israël dat een Israëlische aanval op de nucleaire installaties van Iran een zeer riskante actie zou zijn die het Midden-Oosten zou kunnen destabiliseren.'

Lees verder: http://www.nrc.nl/buitenland/article1162845.ece/
Iran_test_raket_na_Israelische_dreigementen

1 opmerking:

Anoniem zei

Hé, dit is toch wel eerlijk van de redactie dat ze erkennen dat het testen gebeurt na dreiging van Israël. Wat is er trouwens mis met het testen van je raketten? Elke nieuwslezer spreekt het uit met zo'n huivering. Zolang je je kernwapens maar niet test op de burgersteden van een ander land, zoals de VS op Japan, lijkt me er niets mis mee. Er zijn trouwens berichten dat de VS chemische wapens aan het testen is op burgers in Irak, en dat Israël "dieproeven" doet op de Palestijnen.

Land of the Free. Home of the Brave

  Going Underground @GUnderground_TV From the country that lectures the world on freedom and press and democracy: State troopers are sent to...