zaterdag 12 juli 2008

Het Neoliberale Geloof 119

In het neoliberale paradijs geldt uiteindelijk slechts 1 dogma: eten of gegeten worden. Denk aan Pserimos!

De slijpsteen voor de geest bericht:

"Fortis-topman Votron stapt op door crisis
Gepubliceerd: 12 juli 2008 08:00 Gewijzigd: 12 juli 2008 11:54
Door onze financiële redactie
Rotterdam, 12 juli. Topman Jean-Paul Votron van bankverzekeraar Fortis heeft gisteravond zijn functie neergelegd. Hij wordt tijdelijk opgevolgd door zijn vaste plaatsvervanger Herman Verwilst.
Dat heeft het Belgisch-Nederlandse bedrijf gisteravond bekendgemaakt.
Votron trad onder druk van de bedrijfstop af, nadat Fortis twee weken geleden plotseling grote balansproblemen bleek te hebben. Het bedrijf had tot dan toe ontkend dat er problemen waren. Een extra aandelenemissie van 1,5 miljard euro en het tegen de afspraken in schrappen van het interim-dividend wekten de woede van een groot aantal aandeelhouders.
Votron haalde vorig jaar met succes een groot deel van ABN Amro binnen door samen met de Spaanse bank Santander en Royal Bank of Scotland ABN Amro over te nemen. Van de overnamesom van 71 miljard euro kwam 24 miljard euro voor rekening van Fortis. Mede door die schuldenlast is het bedrijf nu in de problemen gekomen."

Lees verder:
http://www.nrc.nl/economie/article1167507.ece/Fortis-topman_Votron_stapt_op_door_crisis

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...