dinsdag 11 juli 2006

De Westerse Vrijheid



'Dit wordt een droge zomer!
Overmatige transpiratie?
Botox-behandeling van beide oksels
Zomerprijs 500 euro.
Kliniek Emmastraat
drs. Tom van Eijk & drs. Floor Claus'

Zo luidt de advertentie op de voorpagina van Het Parool.

Dames, u kunt met gebotoxte oksels en de bikinilijn schaamhaar vrij in een minuscuul bikinitje het strand op om ons heren te plezieren. Want zo willen we ze: in scherp gesneden lingerie en adembenemende bikini's.

Hoeveel vrouwen zouden een figuur hebben als deze Italiaanse spetter? 1 procent? 5 procent van de vrouwen op aarde? Vandaar ook al die opgespoten borsten, billen, lippen, en al dat weggezogen vet. Wat een stil leed schuilt daarachter. Nooit jezelf echt vrij kunnen voelen, altijd het idee hebben dat je daar te dik bent, of dat je te kleine, of te grote, of te hangende borsten hebt. Altijd enigszins gegeneerd zijn. Zijn westerse vrouwen, met hun al dan niet gebotoxte lichaamsonderdelen, vrijer dan islamitische vrouwen? Wees eerlijk, wat is vrijheid? Alleen vrouwen mogen aan deze quiz meedoen. Hoofdprijs is een foto van George Clooney. Gekleed, dat spreekt voor zich! Heren gaan publiekelijk niet snel uit de broek. Dat eisen we van vrouwen met een prachtfiguur. En ze doen het ook nog.

Uit de website van de doctorandussen in de botox: '
Tegenwoordig houdt persoonlijke verzorging niet op bij de kapper of de schoonheidsspecialiste. De tijd dat Botox een geheimzinnig en eng middel was, en alleen in de media gemeengoed scheen te zijn, is voorbij. Iedereen kent nu wel iemand die ooit is behandeld door een cosmetisch arts, of ze er voor uitkomen of niet. Vraag waar ze geweest zijn en de kans is groot dat ze zijn behandeld in de Emmastraat. Heeft u ook een probleem wat u wilt voorleggen aan één van onze artsen? Een informatief en vrijblijvend consult is altijd gratis, we beseffen dat die eerste stap toch al moeilijk genoeg is. Ook geven wij duidelijk aan wat nog wel met injectables kan worden behandeld, en wat beter aan een plastisch chirurg kan worden overgelaten.'

1 opmerking:

Anoniem zei

Beste Stan,
Helaas kan ik niet meedoen aan de wedstrijd, maar hou me op de hoogte. De discussie is interessant. Groeten vanuit de Emmastraat!
Tom van Eijk

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...