donderdag 29 juni 2006

War Child








War Child stuurde me deze email: 'Over War Child.


Dankzij de inzet en bijdrage van vele vrijwilligers, bedrijven, donateurs, artiesten, scholen, verenigingen en fondsen kon War Child in 2005 wereldwijd een groot aantal projecten realiseren. Met programma's voor psychosociale hulpverlening bereikte War Child ruim 675.000 oorlogskinderen in 13 landen. Een groei van 13,5% ten opzichte van het voorgaande jaar. Door de zeer kwetsbare situatie van nog veel meer kinderen, helaas een bitter noodzakelijke groei. War Child hoopt ook in 2006 weer meer kinderen te kunnen helpen.NB: Doordat War Child de invulling van haar activiteiten afstemt op de behoeften per land zijn er tussen de landen grote verschillen in intensiteit en bereik van de activiteiten. In Afghanistan bijvoorbeeld zijn relatief veel leerkrachten getraind, die weer veel kinderen hebben bereikt. In andere programma's heeft de staf directer en intensiever contact met kinderen.Jaarverslag 2005Het jaarverslag over 2005 geeft inzicht in de resultaten van de hulp, in de besteding van de fondsen en in War Child als organisatie. Behalve het jaarverslag (Deel II) publiceert War Child een up-date over de opzet, werkwijze en achtergronden van haar programma's (Deel I). Daarnaast is ook de jaarrekening (Deel III) beschikbaar om te downloaden. Een voorwoord door de voorzitter van het bestuur en een samenvatting van het jaarverslag zijn te vinden in Deel I. I. Het werk van War Child (731KB) II. Jaarverslag 2005 (3,8 MB) III. Jaarrekening 2005 (574KB)


Het jaarverslag is volledig gesponsord tot stand gekomen dankzij steun van 52Graden Noorderbreedte.MVO-tip voor het printenMaatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is belangrijk voor War Child. Uit kostenoverweging en om de papierstapel niet onnodig te vergroten, laten we het jaarverslag bijvoorbeeld niet drukken. De meeste mensen zoeken hun informatie op het web. Als u het verslag wilt printen, kies dan bij de optie 'print' onder de knop 'eigenschappen' voor lay-out: '2 pagina's per vel'. De lettergrootte is voldoende om met twee bladzijden per vel een mooie afdruk te krijgen. Dat bespaart 50% van inkt en papier.Lees hier meer over inkomsten en uitgaven van War Child in 2005.
Mocht het downloaden van het jaarverslag een probleem zijn, of mocht u vragen hebben over het jaarverslag, mail dan naar: info@warchild.nl.Jaarverslag 2004
In 2004 werd War Child's jaarverslag genomineerd voor De Transparant Prijs. Uit 168 inzendingen koos een deskundige jury het verslag als een van de drie meest inzichtelijke en onderscheidende publieksverslagen.
Klik hier voor het jaarverslag 2004 Nederlands (2 MB)
Klik hier voor de jaarrekening 2004 (144 kb)
Klik hier voor het jaarverslag 2004 Engels (2 MB)
Jaarverslag 2003
download het War Child jaarverslag 2003 Nederlands
download het War Child jaarverslag 2003 Engels
War Child Internationaal
Jaarverslag
Hoe houdt War Child onkosten laag?
Keurmerk CBF
De hulpverlening van War Child
Vraag en Antwoord
Contact'

Zie: http://www.warchild.nl/readon_overwarchild.php?content_id=137&categoryid=36


Geen opmerkingen: