dinsdag 27 juni 2006

Het NOS Journaal 2

Het acht uur Journaal van de NOS berichtte tot tweemaal toe dat zes allochtonen zijn gearresteerd die betrokken zouden zijn geweest bij het doodslaan afgelopen zaterdag van een buspassagier in Antwerpen. Wat is relevant aan de informatie dat het hier allochtonen van Marokkaanse afkomst betreft? Waarom werd dit twee keer gezegd? Was Sacha de Boer bang dat het anders niet tot de kijkers zou doordringen dat het eigenlijk buitenlanders zijn? Als een autochtoon een misdaad pleegt, dan wordt dit er niet bij verteld. Waarom dan wel bij allochtonen? Als een andere minderheid een misdaad pleegt, wordt dat er niet bijgemeld. Waarom dan wel allochtoonse Marokkanen? Ik hoor de nieuwslezers Sacha de Boer niet gauw zeggen dat joden of homoseksuelen of anderen uit minderheidsgroepen van het een of ander worden verdacht. En terecht dat ze dat niet zegt, want welke relevantie heeft het? Maar waarom dan wel bij 'Marokkanen?' Wanneer Boularouz een goede wijdstrijd speelt, wordt er dan bijverteld dat hij een allochtoon is of een 'Marokkaan?' Waarom in dat geval niet? Heeft iemand een serieus antwoord hierop? Dit stigmatiserende gedrag doet me denken aan een onderzoek in de jaren zestig uitgevoerd onder Nederlandse katholieken. De vraag was of Jezus een christen of een jood was. Allen zeiden een christen. Toen was de vraag of Judas een christen of een jood was. Een opmerkelijk aantal katholieken antwoordden dat Judas natuurlijk een jood was. Hoe kon zo'n verrader nu een christen zijn?

1 opmerking:

Anoniem zei

Stan, het 8 uur journaal van vanavond ging helemaal nergens over. Eerst tien minuten gewauwel over Ali. Alsof er verder niets anders gebeurt. Het was natuurlijk allemaal heel objectief. Dan een reportage over van die leuke Ghanezen in Amsterdam Zuidoost die ook feesten als ze verliezen met voetbal. Inderdaad dat gebeuren in Antwerpen, waarvan ik me afvraag wat daarvan nou voor Nederland belangrijk is. Het NOS journaal wordt een soort van intellectuele Hart van Nederland. Overigens neem ik aan dat je Manufacturing Consent ook hebt gelezen en dat je beseft dat we gewoon propaganda geserveerd krijgen.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...