zaterdag 25 april 2009

Heleen Mees van de NRC 2




Volgens 'zelfstandig ondernemer' en NRC-columniste Heleen Mees zijn ''Nederlandse vrouwen gewoon lui [...] Feminisme is geen keuze, het is een opdracht aan iedere vrouw." Dit betekent volgens haar in concreto dat een vrouw betaald werk dient te verrichten omdat ze niet 'intellectueel bevredigd' kan worden 'door voor kinderen te zorgen'. Daarentegen kan dat wel als de vrouw schoonmaakster zou zijn bij bijvoorbeeld mevrouw Mees. Heleen Mees is lid van de Partij van de Arbeid en sprak tegenover Pauw en Witteman over haar 'doorman', die samen met andere doormannen haar in New York een '24-uurs bewaking' geeft 'en dat is heel plezierig.' Ik geloof het onmiddellijk.

Maar nu terug naar de realiteit van alledag, zoals die is voor de meeste stervelingen. Mees stelt dat het feminisme 'een opdracht' is. Een opdracht dus, net als het voorheen voor de communist de 'opdracht' was om de staat te dienen en voor de christen de 'opdracht' was om God te dienen. Het maakt in wezen niet uit met welke ideologie men op de proppen komt, alle zijn uiteindelijk totalitair. Het is niet het individu die de loop van de geschiedenis bepaalt, de eigen verbeeldingskracht, het eigen geweten, maar God en/of de staat, dan wel het feminisme. Het individu is daarbij altijd ondergeschikt aan het collectief, aan Big Brother. En daarbij geldt op de allereerste plaats dat volgens de ware democraat iedereen gelijk is aan de ander, behalve dan zodra het op rijkdom aankomt, want dan is niemand meer gelijk aan de ander. Per slot van rekening moet de een Heleen Mees spelen en de ander haar 'doorman', en zijn 'opdracht' is om voor een '24-uurs bewaking' te zorgen voor de carriere makende power feministe. En zo strompelt de mensheid voort aan de hand van allerlei praatjesmakers die in hun onnozelheid werkelijk denken dat niemand hun praatjes doorziet. 'We are only the actors, we are never wholly the authors of our own deeds or works', schreef D.H. Lawrence. 'The best we can do is to try to hold ourselves in unison with the deeps which are inside us.' Maar dat is iets dat Heleen Mees niet snel zal inzien. Haar beeld van de mens en van de wereld is daarvoor te eendimensionaal. Ze speelt het spel van de man, power, voor haar is feminisme niets anders dan zich aanpassen aan het mannelijk rolmodel. Dat is de 'opdracht' van haar vorm van feminisme. Die wereld kent geen vrijheid, maar bevelen, opdrachten, en juist dat 'bevredigd' haar 'intellectueel' en anderszins. Macht is een ander woord voor seksualiteit. Macht is voor Heleen Mees de rol van opdrachtgever, meesteres, terwijl haar 'doorman' voor de veiligheid zorgt. Dit soort vrouwen zoekt ook geen levenspartner, maar een 'doorman' die bevelen uitvoert. 'Women is the nemesis of doubting man... she bolsters him up from the outside, she destroys him from the inside. And he dies hating her,' schreef D.H. Lawrence. En diep in haar bewustzijn vreest Mees dit ook, ze is niet echt gelukkig met en overtuigd van haar rol als power feministe die zich 'niet kan voorstellen dat je intellectueel bevredigd wordt door voor kinderen te zorgen.' Vandaar ook deze uitspraak van haar: "Het liefst zou ik toch trouwen en kinderen krijgen." Het was dezelfde Lawrence die schreef: 'When the subconscious soul of woman recoils from its creative union with man, it becomes a destructive force. It exerts, willy-nilly, an invisible destructive influence.'

En nu afwachten hoe lang ze het spel weet vol te houden. Het meisje uit Hengelo is de veertig gepasseerd.


9 opmerkingen:

Sonja zei

"De sollicitatieplicht bevrijdt vrouwen" Femke Halsema, ook zo'n power-geval.

"Ik ben politicus en moeder van twee (jonge) kinderen, net zoals mijn moeder dat was. Ik ben ervan overtuigd dat ik mijn kinderen extra kansen geef door te werken en door dagelijks het voorbeeld te geven van zelfstandigheid en onafhankelijkheid. Net zoals mijn moeder mij dat voorbeeld heeft gegeven. Ik hoop dat kwetsbare jonge, want laagopgeleide en kansarme vrouwen ook in staat worden gesteld hun kinderen dat voorbeeld te geven."

Het voorbeeld van zelfstandigheid en onafhankelijkheid? Bedoelt ze daarmee dat haar man zijn werk heeft opgegeven voor haar carrière, en 'lekker' thuisblijft om voor de kinderen te zorgen? Ja, natuurlijk ben je zelfstandig en onafhankelijk, als je de centen hebt. Alles is te koop.

En wat voor "voorbeeld" moeten de kinderen van hun werkende moeder krijgen? Dat een moeder in de basis een onzelfstandig en afhankelijk wezen is? Dat "laagopgeleide en kansarme vrouwen" pas iets waard zijn wanneer ze de hele dag boodschappen over een bliepmachientje slepen? Of voor een slavenloon de rotzooi opruimt van mensen die twee of meer keren per jaar op vakantie gaan? Waarom zouden "laagopgeleide en kansarme vrouwen" zich iets aantrekken van de mening van een hoogopgeleide carrièretrut die zich persoonlijk de luxe van een huisman kan veroorloven, maar de "kwetsbare jonge" vrouw dwangmiddelen met sancties wil opleggen om haar naar de baas wil schoppen?

Weet zij veel. Dit soort vrouwen Stan, breek me de bek niet open.

Anoniem zei

Vanochtend wakker geworden met autistische luchtbel Mees. Boekenprogramma VPRO kwam met haar op de proppen (is dit alles wat er te vinden is?) Weer hetzelfde geleuter over het geweldige New York en wat er allemaal verkeerd gaat in Nederland. "Het daklozenaantal was de laatste 3 jaar behoorlijk verminderd in New York en door positieve discriminatie kon Obama maar mooi president worden", vertelde deze zelfverklaarde intellectueel, the "woman on top", die op zoek is naar intellectuele bevrediging, maar het hoogtepunt maar niet kan bereiken. Wat ik begrijp is intellect
het verstandelijk, begrijpend en redenerend vermogen, de vaardigheid waar te nemen en te begrijpen. Kijk, als een normaal denkend mens hoort blaffen dan verbindt die dat geluid automatisch aan een hond. Autisten kunnen dit niet beredeneren, niet begrijpen, hebben geen voorstellingsvermogen. Zij horen dus het blaffen, maar kunnen zich niet voorstellen dat daar een hond bij hoort. Een ontbrekend stukje intellect. Dit is wat je ziet bij Mees. Het o.a niet kunnen begrijpen, beredeneren, geen voorstellingsvermogen hebben hoe andere mensen willen leven en denken.Daarom zal Mees nooit intellectueel klaarkomen omdat het juiste intellectuele gereedschap daarvoor ontbreekt. Daardoor mist zij ook het invoelingsvermogen w.b. kinderen, dieren etc. Ze zijn er, maar zij kan daar verder niets aan verbinden.
Verder vertelde deze juffrouw, als ik het goed heb begrepen, want lui en halfslaperig, dat haar moeder de was "uitbesteedde" en dat haar grootvader zich altijd liet scheren? Mees zal haar autisme waarschijnlijk met de paplepel hebben meegekregen, opgevoed tot een luchtbel zonder voorstellingsvermogen. Triest en daarom rest mij verder een gepast zwijgen.

anzi

Anoniem zei

Artiest Titel
Boudewijn De Groot Waterdrager


ODE AAN DE WATERSCHENKER



De zee valt, de zee daalt
en brandend rijst de zon omhoog.
De bange waterdrager haalt meer water
want de zee valt droog.

De zee rijst, de zee stijgt
en langzaam daalt de zon omlaag.
De waterdrager zwoegt en hijgt,
misschien dat hij 't redt vandaag.
Want de zee moet gered van de zon.
Want de zee moet gered van de zon.

Waterdrager, draag het water naar de zee.
Waterdrager, draag het water naar de zee.

De zee kust, de zee blust
en dooft de hete avondzon.
De waterdrager slaapt en rust,
tevreden dat hij het halen kon
en de zee heeft gered van de zon.
En de zee heeft gered van de zon.

Waterdrager, draag het water naar de zee.
Waterdrager, draag het water naar de zee.

De zee vlamt, de zee brandt,
de waterdrager schroeit zijn rug.
De zon stijgt aan de achterkant,
de waterdrager haast zich terug.
Want de zee moet gered van de zon.
Want de zee moet gered van de zon.

Waterdrager, draag het water naar de zee.
Waterdrager, draag het water naar de zee.

Draag het water naar de zee.
Draag het water naar de zee.

anzi

Anoniem zei

Paint it black Rolling Stones

ODE AAN DE 'DOORMAN'

I see a red door and I want it painted black
No colours any more I want them to turn black
I see the girls walk by dressed in their summer clothes
I have to turn my head until my darkness goes

I see a line of cars and they're all painted black
With flowers and my love both never to come back
I see people turn their heads and quickly look away
Like a new born baby it just happens every day

I look inside myself and see my heart is black
I see my red door and it has been painted black
Maybe then I'll fade away and not have to face the facts
It's not easy facin' up when your whole world is black

No more will my green sea go turn a deeper blue
I could not foresee this thing happening to you

If I look hard enough into the settin' sun
My love will laugh with me before the mornin' comes

I see a red door and I want it painted black
No colours any more I want them to turn black
I see the girls walk by dressed in their summer clothes
I have to turn my head until my darkness goes

Hmm, hmm, hmm,...

I wanna see it painted, painted black
Black as night, black as coal
I wanna see the sun blotted out from the sky
I wanna see it painted, painted, painted, painted black

anzi

Anoniem zei

Slave Work Song: "Shuck That Corn Before You Eat"


Caller: All dem purty gals will be dar,
Chorus: Shuck dat corn before you eat.

Caller: They will fix it for us rare,
Chorus: Shuck dat corn before you eat.

Caller: I know dat supper will be big,
Chorus: Shuck dat corn before you eat.

Caller: I think I smell a fine roast pig,
Chorus: Shuck dat corn before you eat.

Caller: I hope dey'll have some whisky* dar,
Chorus: Shuck dat corn before you eat.

Caller: I think I'll fill my pockets full,
Chorus: Shuck dat corn before you eat.

* According to Slave Community by John Blassingame, planters offered their slaves whisky and a big meal in exchange for their labor at a corn shuck

anzi

Anoniem zei

Een hobbysite past niet in een commerciële wereld.
Nedtlyrics bestond uit een database van bijna 20.000 vertalingen van songteksten. Een kleine groep vertalers hebben hier in hun vrije tijd hard aan gewerkt. Helaas komt overal een einde aan, en zo ook aan deze website.

In het verleden werden wij al meerdere malen benaderd in verband met het schenden van het auteursrecht door songteksten en vertalingen te publiceren op onze website. Als hobbysite beschikken wij helaas niet over de juiste middelen en contacten om ons dit te kunnen veroorloven, en zijn wij genoodzaakt om, na bijna 6 jaar, er toch een punt achter zetten.

Wij hopen dat jullie net zoveel plezier aan de site hebben gehad als wij hadden om het te beheren.

anzi

Anoniem zei

@Anzi

Hehehe, ik maakte hetzelfde mee. Ik zag haar afgelopen weekend ook in dat programma.
Tis een (pvda) vrouw met holle vvd-retoriek en maar de roep om: nanny's en nagelstudios. Waar dan vooral immigranten voor een hogerloontje te werk gaan in haar utopie.

Ik weet niet waarom maar ik kreeg bij haar het gevoel van 'de vrouw van de koloniale regent' uit het verleden.

gr,
Merijn

Anoniem zei

Ik denk dat je er niet ver naast zit, Merijn!




gr. anzi

Anoniem zei

Mevrouw Heleen heet geen Mees, maar Nijkamp. Zij heeft zelf meer dan eens gezegd dat zij in 2002 in New York haar naam voor $50 heeft laten veranderen in Mees (o.a. in VN, 2009). Zij heeft in 2012 aan de ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Hengelo verzocht in het Geboorteregister te vermelden dat haar geslachtsnaam (= familienaam) nu ‘Mees’ is. Nadat deze dat geweigerd had heeft zij de Rechtbank Almelo verzocht om te bepalen dat de naam ‘Mees' in de Nederlandse registers kan/moet worden vermeld als haar geslachtsnaam. De Rechtbank heeft dat verzoek afgewezen bij beschikking van 26 september 2012 (www.rechtspraak.nl, LJN BX8810). Deze is weliswaar geanonimiseerd gepubliceerd, maar volstrekt duidelijk is dat het Nijkamp betreft. Het gaat namelijk over een vrouw met Nederlandse nationaliteit, geboren in Hengelo in 1968, die haar nieuwe naam reeds geruime tijd gebruikt in het dagelijks leven en in het
maatschappelijk verkeer en die onder deze naam een zekere bekendheid heeft opgebouwd. Verder gaat het over een ‘order’ van de de Civil Court of the City of New York “granting leave to change name from [X] to [Y]”, lees: from Nijkamp to Mees. Het verzoek daarvoor moet wat eerder ingediend zijn, dus in 2002. Dit is ongetwijfeld Nijkamp.

De Rechtbank Almelo heeft het verzoek afgewezen op grond van de Nederlandse en internationale regels van familierecht. Nederlanders kunnen hun geslachtsnaam namelijk alleen gewijzigd krijgen door een verzoek aan de Koning (in de praktijk het ministerie van Justitie). Dat kan op een beperkt aantal gronden gebaseerd worden en die zijn geen van alle op Nijkamp van toepassing. De rechtbank nam in aanmerking dat Nijkamp welbewust en op eigen verzoek haar geslachtsnaam in de Verenigde Staten heeft laten wijzigen. Zij uit haar begrip ervoor dat Nijkamp niet met twee namen geregistreerd wenst te staan, maar merkt op dat deze
discrepantie door Nijkamp zelf is veroorzaakt. In de burgerlijke stand en in haar paspoort staat nog steeds Nijkamp, haar echte geslachtsnaam. De U-bocht via New York is mislukt.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...