donderdag 30 oktober 2008

Obama 16


Dit is Penny Sue. How do you do.
Naar aanleiding van deze vraag: 'hoe komt het dat Obama meer geld ophaalt voor zijn verkiezingsgeld dan McCain? Met andere woorden: waarom geven de grote concerns die van oudsher het dichtst bij de Republikeinen staan niet meer geld aan McCain? Het goede antwoord wordt op deze weblog geplaatst.'
schreef Martijn:

'Penny Sue Pritzker: Geld geworven voor Obama: $650.000.000 - als dank daarvoor: nieuwe sec. of the Treasury...
11:12 AM'


En wie is Penny Sue?

'Penny Sue Pritzker (b. 1959) is an American business executive, and a member of the Pritzker family of Chicago, one of America's wealthiest families. She is currently Chair of Classic Residence by Hyatt, a chain of luxury senior living communities spread throughout the United States, and the national finance chair of Barack Obama's presidential campaign. Ms. Pritzker is estimated to be the 135th richest person on the Forbes 400 list of "America's wealthiest," with an estimated net worth of $2.8 billion US.[1]' Zie: http://en.wikipedia.org/wiki/Penny_Pritzker

Het antwoord is dus helemaal... GOED. Gefeliciteerd Martijn! Nu mijn collega's nog, want die zijn nog laaiend enthousiast over Obama omdat ze van mening zijn dat er een regime-change gaat plaastsvinden in de VS. Ze zijn te onnozel om te goed te kijken en iets uit te zoeken.

7 opmerkingen:

Vrije-wereldburger zei

Dit tekent juist de uitzichtloosheid van de politiek in de VS. Wall Streets favoriete kandidaat is - toevallig, waarschijnlijk - de eerste presidentskandidaat met een gekleurde huid. Het minste van de twee kwaden is nog altijd een kwaad. Dat Wall Street achter Obama staat betekent toch immers niet dat McCain dan maar moet winnen?

Als de rotzooi die de VS aan het kweken is in Somalia, met Congo de "grootste humanitaire ramp van deze tijd", overslaat naar aangrenzend Kenia met zijn grote Somalische minderheid, mag Obama het land van zijn vader laten bombarderen. De burgeroorlog stond vorig jaar daar al voor de deur.
Reken maar dat hij het zal laten doen!

Anoniem zei

en... vergeet niet dat Penny 'The Subprime Queen' is die aan de wieg heeft gestaan van onze huidige crisis:
http://www.suntimes.com/news/politics/obama/919177,CST-NWS-pritz28.article

Anoniem zei

Waar komt het geld vandaan (alle kandidaten):
http://www.fec.gov/DisclosureSearch/MapAppRefreshCandList.do

MD

Anoniem zei

Ze is dus de financiële strateeg van de Obamacampagne, dat is wat anders dan financier.

Overigens zal zij geen sec. of Treasury worden. Maar de kanshebbers zijn:
Larry Summers, who was Clinton’s last Treasury secretary before becoming president of Harvard, is considered a favorite for Treasury secretary for Obama.

http://www.politico.com/news/stories/1008/15142.html

stan zei

financieel strateeg is iemand die weet bij wie aangeklopt kan worden voor geld, in dit geval bij miljardairs, want modale burgers behoren niet tot haar vriendenkring.

Anoniem zei

Dat kan wel zo zijn.
Maar Obama is de eerste kandidaat die vooral veel geld heeft ontvangen van de 'gewone burger'.

Obama is de eerste democratische president die meer campagnegeld heeft ontvangen dan zijn republikeinse tegenstrever.

Merijn

stan zei

'Maar Obama is de eerste kandidaat die vooral veel geld heeft ontvangen van de 'gewone burger'.'

dat weten we niet. niemand kan dat bewijzen. wat wel bewezen kan worden is dat niemand een kans maakt om uberhaupt maar door de partij te worden voorgedragen als mogelijke kandidaat als hij niet is goedgekeurd door de partijbonzen die andere belangen behartigen dan de democratische.
stan

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...