vrijdag 13 oktober 2023

Hamas en ISIS en de Westerse Macht

 Anoniem heeft een nieuwe reactie op je post 'Propaganda War' achtergelaten:


They are basically ISIS is een ongequalificeerde , nietszeggende opmerking.
"In welk opzicht bedoelt U ?" hoort dan ook de vervolgvraag te zijn.
Zoals ik het begrijp is ISIS ontstaan uit leden van het militaire en politieapparaat die na de val van Saddam Hoessein uit hun functie zijn gezet. De Amerikanen hadden ISIS in een handomdraai kunnen kortwieken, maar zijn daarentegen gesteund en gebruikt in een poging Assad ten val te brengen.
Hamas, zoals ik het begin te begrijpen, is als heetgebakerde versie en ten koste van de meer seculiere PLO, actief door Israel in het zadel geholpen. Ervan uitgaande dat hun geweldadig optreden en autoritair leiderschap bruikbaar was , om een permanente staat van een bevroren conflict te kunnen handhaven. Met incidentele geweldsuitbarstingen die binnen de perken zou kunnen worden gehouden door militaire overmacht. Israel heeft dus bewust aangestuurd op een situatie waarin er niet over vrede ondehandeld hoeft te worden, en voor de buitenwereld is het heel begrijpelijk dat er door Israel niet met terroristen wordt onderhandeld.
Al dat gekloot gaat natuurlijk over de ruggen van normale burgers heen, en op de achtergrond speelt altijd mee dat de V.S. Israel als hun permanente vliegdekschip in het Midden-Oosten.
Ik vind de grootste overeenkomst tussen Hamas en ISIS misschien dat hun agency gestuurd wordt, en hun macht beperkt is.
Heb ik toch maar weer even mooi mee geluld!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat een scherpe observatie zeg.
Er is volgens mij wel een woordje weggevallen:....."Israël als hun permanente vliegdekschip in het Midden-Oosten zien."

Anoniem zei

Het laatste artikel van Seymour Hersh , getiteld : "Netanyahu is finished" , is wellicht interessant.
Schijnt dat Bibi de helft van de militaire aanwezigheid rond Gaza tijdelijk verplaatst had naar de Westbank , voor de beveiliging van festiviteiten aldaar.

Anoniem zei

Preciezer: gedurende een periode van tien tot twaalf uur waren slechts 800 militairen belast met de bewaking van 51 kilometer grens tussen Israel en Gaza.
Hersch schrijft ook dat de insider hem verklaard heeft , dat Bibi er in 2009 voor gekozen heeft Hamas actief te steunen , als alternatief voor de Palestijnse Autoriteit.
En dat er bovendien een goedkeuring was , dat Quatar voor honderden miljoenen steun zou verlenen aan Hamas.
Bibi ging er vanuit dat hij met dit geld meer controle over Hamas zou hebben, hierbij een enkele raketaanval voor lief nemend. Aangevuld met de mogelijkheid voor Gazeanen om in Israel te kunnen werken.

"Shalom, Shalom from the children of Gaza"

  Syrian Girl  @Partisangirl BREAKING "Shalom, Shalom from the children of Gaza" - Israeli Mossad agent and businessman Ziv Kippe...