zaterdag 3 december 2022

Kernoorlog Weer Stap Dichterbij

 


DIT BRENGT DE ESCALATIE NAAR EEN NUCLEAIRE OORLOG DICHTERBIJ. Eerder deze week meldde CNN dat de regering-Biden overweegt de training van Oekraïense troepen "dr…
Meer weergeven
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen
0 opmerkingen
DIT BRENGT DE ESCALATIE NAAR EEN NUCLEAIRE OORLOG DICHTERBIJ. Eerder deze week meldde CNN dat de regering-Biden overweegt de training van Oekraïense troepen "drastisch" op te voeren. Het voorstel houdt in dat Amerikaanse adviseurs "veel grotere groepen Oekraïense soldaten trainen in meer geavanceerde slagveldtactieken" op Amerikaanse installaties in Duitsland en mogelijk op andere locaties in Europa. Hierbij zouden wel 2.500 Oekraïense soldaten per maand kunnen worden opgeleid door Amerikaanse adviseurs, wat over een periode van een half jaar in totaal 15.000 zou betekenen die het voorgestelde uitgebreide Amerikaanse programma doorlopen.
Dit rapport en andere, die ook gedetailleerde militaire trainingsprogramma's voor Oekraïners in Europa beschrijven onder toezicht van Britse en andere militairen die lid zijn van de NAVO, hebben vrijdag geleid tot een reactie van het Kremlin. Minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov beweerde donderdag dat de VS en de NAVO nu rechtstreeks deelnemen aan de oorlog in Oekraïne.
“Je moet niet zeggen dat de VS en de NAVO niet deelnemen aan deze oorlog. Je doet er direct aan mee”, vertelde Lavrov tijdens een persconferentie.
“En niet alleen door wapens te leveren, maar ook door personeel op te leiden. U traint hun leger op uw grondgebied, op het grondgebied van Groot-Brittannië, Duitsland, Italië en andere landen,' merkte hij op. Hij herhaalde eerdere verklaringen van het Kremlin waarin hij onderstreepte dat oorlog tussen kernmachten "onaanvaardbaar" is, maar benadrukte tegelijkertijd dat de groeiende betrokkenheid van de VS en de NAVO dit risico aanzienlijk vergroot.
"Zelfs als iemand van plan is om het met conventionele middelen te beginnen, zal het risico van escalatie naar een nucleaire oorlog enorm zijn", voegde Lavrov eraan toe.
De opmerkingen van Lavrov zijn enorm veelbetekenend, aangezien Moskou tot nu toe afkeurde wat het 'indirecte' Amerikaanse betrokkenheid noemde. Russische functionarissen spraken over het toenemende proxy-oorlogskarakter van het conflict. Maar nu lijkt het erop dat het Kremlin ziet dat er een escalatie is geweest om de betrokkenheid van de NAVO te sturen.
Ondertussen blijft het lopende Britse programma op meerdere Britse bases groot. Het eigen infanterieprogramma van het VK voor Oekraïense strijdkrachten heeft als doel om ten minste 10.000 Oekraïense troepen te trainen.
Het blijft zo dat het Kremlin herhaaldelijk heeft gewaarschuwd voor een dergelijke diepere westerse betrokkenheid, die nu duidelijk veel verder gaat dan alleen wapenleveranties. Rusland liep deze week weg van de onderhandelingen over het New START-verdrag voor de vermindering van kernwapens met de VS, terwijl het zijn groeiende betrokkenheid bij de steun aan Kiev aanhaalde als een belangrijke reden om de hervatting van de besprekingen stop te zetten.
Kan een afbeelding zijn van 1 persoon, vuur en de tekst 'RUSLAND ZEGT DAT DE VS EN DE NAVO NU "RECHTSTREEKS DEELNEMEN' AAN DE OORLOG VAN OEKRAÄNE ZUID RAPPORT'
Leuk
Opmerking plaatsen
Delen

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...