donderdag 1 december 2022

Bernard Claeys: Zelensky's War Machine

 


Zelensky gelooft dat het vervalsen van een aanval of het creëren van een milieuramp de geschiedenis zal herhalen. Maar hij is hopeloos verkeerd geïnformeerd omdat hij onwetend is. Als de lichten uitgaan, het water niet meer komt en er niet eens een stukje hout is om de Oekraïners warm te houden, heeft Zelensky de Oscar van Sean Penn nodig voor hulp.
Hoe lang heeft president Zelensky nog voordat zijn politieke steun afneemt, aangezien het algemeen bekend is dat hij vaak wordt gepest door westerse elites tijdens gesprekken met Rusland? Er ontstaat een zekere paniek binnen de Zelensky-kliek die hem steeds wispelturiger maakt, tot op het punt van uit de hand te lopen, waardoor waarnemers zich afvragen wat er achter de schermen gebeurt.
De aanval op de Zwarte Zee was een paniekreactie. Hij geloofde dat hij de media-agenda kon sturen in de richting van "uitgehongerde Afrikanen" en dat Rusland zich terugtrok uit de overeenkomst met Turkije en de VN alleen maar zou bevestigen dat de Oekraïners de engelen zijn en de Russen de duivels. Enorme averechtse uitwerking toen Poetin niet alleen terugkwam, maar ook een aanbod deed om Afrikaanse landen gratis van graan te voorzien.
Dan was er het incident met de raketlanding in Polen, precies getimed om samen te vallen met de G20-bijeenkomst van wereldleiders. Gelooft iemand, zelfs de vijanden van Poetin, dat de Russische president achter zo'n stunt zat? Natuurlijk organiseerde Zelensky het. Deze obsessie, koste wat het kost, om het Westen mee te slepen in een volledige oorlog in Oekraïne kent geen grenzen.
En nu zien we steeds meer van dat soort paniek, met het laatste nieuws dat de kerncentrale die de Russen controleren wordt beschoten. Er kan maar één doel zijn voor degenen die de beschietingen uitvoeren: een nucleaire neerslag veroorzaken die vergelijkbaar is met die van Tsjernobyl, waarvan dezelfde mensen die de bombardementen hebben uitgevoerd, geloven dat ze de NAVO in een oorlog binnen de grenzen van Oekraïne zullen slepen.
Je kunt Zelensky eigenlijk niet kwalijk nemen dat hij zo denkt, want het was precies een valse vlagaanval in de zomer van 1995 in Sarajevo, zogenaamd tegen moslims op een marktplaats, die Clinton het vertrouwen gaf om NAVO-luchtaanvallen op de Bosnische Serviërs te lanceren die de oorlog veranderden. daar volledig in het voordeel van het Westen.
Zelensky gelooft dat het vervalsen van een aanval of het creëren van een milieuramp de geschiedenis zal herhalen. Maar hij is hopeloos verkeerd geïnformeerd omdat hij onwetend is. Er is niets dat de NAVO in een volledige oorlog met Rusland zou kunnen lokken. Zelfs de demente Amerikaanse president Biden weet dit en is ongelooflijk voorzichtig met het soort wapens dat hij naar de Oekraïners stuurt om geen grensoverschrijdende strijd uit te lokken. De recente aankondiging door het Europees Parlement om Rusland aan de kaak te stellen als sponsor van staatsterrorisme toont aan hoe onontwikkeld en dom de EU op zijn best is. Zelfs Biden zou zo'n stunt niet uithalen, omdat het onderhandelen over vrede later nog moeilijker wordt.
Maar wapens zijn op dit moment het probleem waardoor Zelensky in paniek raakt. De meeste westerse landen, ongeveer 20, die enorme hoeveelheden verordeningen verstrekten, trekken zich nu in een alarmerend tempo terug omdat hun eigen voorraden uitgeput raken, waardoor ze te weinig middelen hebben om zelfs maar hun eigen land te verdedigen. Amerika is verreweg de grootste donor van militaire hulp, maar heeft de afgelopen weken zoveel teruggeschroefd dat het Oekraïense leger een tekort heeft aan Javelins, Stingers en de meest noodzakelijke 155 mm houwitserraketten, die echt de ruggengraat van het Oekraïense leger vormen. Deskundigen in de VS hebben het over jaren, niet over maanden, voordat de voorraad kan worden aangevuld, aangezien het duidelijk is dat het bedrag dat werd overgedragen, met weinig of geen transparantie, veel te veel was.
Om deze reden is het onwaarschijnlijk dat de Republikeinen in het Huis van Afgevaardigden Biden’s laatste militaire hulppakket van 37 miljard dollar zullen steunen. Velen vermoeden dat er een zwarte markt voor wapens is die wordt gecontroleerd door Zelensky of zijn trawanten en dat slechts de helft van wat de VS sturen zelfs naar Oekraïne gaat.
En zelfs het ouderwetse geld dat Zelensky nodig heeft om ambtenaren te betalen en ministeries en het militaire functioneren – om nog maar te zwijgen van openbare diensten – te houden, raakt ook erg op. Het is moeilijk om dit niet op te merken, met of zonder Rishi Sunak, de nieuwe premier van Groot-Brittannië die in Kiev arriveert met maar liefst 50 miljoen pond om te doneren aan de Zelensky-oorlogshandel. Dat is een hele 50 miljoen, mensen.
Was het een grap? Werd het gedaan om satirici te inspireren om tekstballonnen over elke leider te plaatsen, misschien met Sunak's "Ik heb 50 miljoen pond meegebracht" en Zelensky's "Maak je geen zorgen, we betalen voor de lunch"?
Sterker nog, in dezelfde week was het de vrouw van Zelensky die het laatst lachte. Lyse Doucet van de BBC hield een interview met de presidentsvrouw van Oekraïne dat zo vleiend was dat het bijna een grove lesbische seksuele daad was in plaats van een journalistiek interview. De vragen van Doucet waren gewoon te vriendelijk en maakten duidelijk deel uit van een plan om het imago van Zelensky's vrouw op te krikken, die werd gevraagd naar stroomuitval. Ze antwoordde dat ze "Oekraïeners had gevraagd en ze vertelden haar dat ze het minstens een paar jaar konden verdragen". Waarschijnlijk de vrouw van de president

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...