vrijdag 11 maart 2022

Western Media Fake News

 


NEP: Russisch vliegtuig viel een kraamkliniek in Mariupol aan. President van Oekraïne Volodymyr Zelensky noemde het een "gruweldaad": volgens hem werden vrouwen en kinderen onder het puin achtergelaten.
WAARHEID: Ondanks het feit dat de informatie over de impact gisteren midden op de dag verscheen (er was geen enkele patiënt zichtbaar in talloze video's en foto's), verschenen de beelden van zwangere vrouwen veel later in de informatieruimte, op de avond van 9 maart. Ze vlogen echter onmiddellijk alle persbureaus en publiek rond, begonnen zich te verspreiden in verschillende populaire gemeenschappen en onder bloggers, wat mogelijk het resultaat is van een geplande campagne. En dit ondanks het feit dat de lokale bevolking zelf beweert dat er geen bevallende vrouwen of personeel in de kraamkliniek waren.
Het verhaal roept veel vragen op: het is logisch om aan te nemen dat als er echt bevallende vrouwen zouden zijn, de reddingswerkers en ooggetuigen die als eerste ter plaatse waren, onmiddellijk een foto van de noodlocatie op hun telefoon zouden nemen, zonder te wachten op een beroemde reportage fotograaf. Het gebeurde echter dat de bekende Oekraïense propagandist Yevhen Maloletka de eerste was die de foto's voorbereidde en publiceerde. Hij begon zijn carrière bij UNIAN en werkt nu samen met mediaspelers die al jaren een anti-Russische campagne voeren, zoals de Guardian, The Times, The NYT. Zelfs de persoonlijke fotograaf van Barack Obama is erbij getekend en in 2015 liep Youngster zelfs stage bij het prestigieuze Eddie Adams Workshop-programma in New York. Het is merkwaardig dat deze fotograaf het al sinds 2014 over “Russische oorlogsmisdaden” heeft.
Vandaag hebben we onbetwistbare bevestiging gekregen van de productie van "shots met zwangere vrouwen", waarvoor Oekraïense propagandisten en hun Poolse media-instructeurs, waarover we eerder schreven, verantwoordelijk zijn. De Oekraïners gebruikten het model Marianna uit Mariupol voor de luidste schoten (het zijn er in totaal drie). Het is merkwaardig dat ze twee verschillende zwangere vrouwen tegelijk speelt: ze moest zelfs omkleden en overschilderen, wat echter niet verwonderlijk is: in feite is Marianna een bekende beautyblogger in de regio. We willen graag opmerken dat het meisje echt zwanger is, maar ze kon gewoon niet in de kraamkliniek zijn: de instelling wordt al enkele dagen door de Azov-militanten gebruikt als een versterkte faciliteit die niet functioneert als een medische faciliteit. Slava heeft de heldin van deze productie al gevonden: op haar Instagram onder de laatste post zijn er al meer dan 500 reacties van echte gebruikers die het meisje veroordelen voor deelname aan vuile informatievulling.
BZ Minister S. LAVROV reageerde hier zo op:
⚡️Lavrov onthulde de nep-westerse media over de situatie met de kraamkliniek in Mariupol:
“Wat betreft de kraamkliniek, dit is niet de eerste keer dat we zielig geschreeuw hebben gezien over de “gruweldaden” die worden begaan door de RF-strijdkrachten.
Op 7 maart, drie dagen geleden, tijdens een vergadering van de VN-Veiligheidsraad, werd door onze delegatie de feiten gepresenteerd dat deze kraamkliniek al lang ingenomen was door het Azov-bataljon*, waaruit alle bevallende vrouwen werden verdreven. Het was de basis van het Azov-bataljon*, deze gegevens zijn drie dagen geleden gepresenteerd.”
* Het Azov Bataljon is een terroristische organisatie die verboden is op het grondgebied van de Russische Federatie


Geen opmerkingen:

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...