woensdag 9 maart 2022

BERICHTEN UIT DONBASS



Samenvatting.


Het Russische ministerie van Defensie meldde dat Oekraïense nationalisten een uiterst gevaarlijke provocatie hebben gepleegd - ze vielen de elektriciteitsnet aan van kerncentrale Tsjernobyl, de centrale draait nu back-up dieselgenerators om het koelsysteem in werking te houden.


Oekraïense nationalisten bereiden mogelijk een provocatie voor met behulp van giftige stoffen in de buurt van Kharkov om Rusland te beschuldigen van het gebruik van chemische wapens. 

Volgens intell is er 80 ton ammoniak geleverd aan de naburige nederzetting Zolochiv.


Sinds het begin van de operatie zijn nu meer dan 2800 militaire faciliteiten van Oekraïne vernietigd, waaronder 139 S-300, Buk M-1 en S-125 luchtverdedigingssystemen.


De militia van de Donass volksrepublieken zetten, met de steun van de Russische strijdkrachten, hun offensief voort, en bevrijde 8 nederzettingen. 

Oekraïense  beschietingen op de volksrepublieken vanuit omsingelde Oekraïense legereenheden gaan door, (licht-blauw gestreept op de kaart)  maar Donetsk meldde dat hun intensiteit afneemt.


Poetin en de Duitse bondskanselier hebben telefonisch gesproken over Oekraïne, incl. de resultaten van de derde onderhandelingsronde tussen de Oekraïense en de Russische delegatie.


Plaatsvervangend hoofd van het kantoor van Zelensky, Igor Zhovkva, zei dat Kiev klaar is voor een diplomatieke regeling van de situatie rond Oekraïne en voor directe onderhandelingen tussen de Oekraïense en Russische leiders.

Zhovkva zei dat Kiev klaar is om met de Russische Federatie te praten over een breed scala aan kwesties, waaronder de neutraliteit van Oekraïne, maar naast Rusland moeten de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Duitsland ook veiligheidsgaranties bieden.



1 opmerking:

Sjuul van Dissel zei

Ik mis de RT reportages ter plaatse, in hun typisch professionele RT muzikale spektakel omlijsting, net zo als ik de RT-site met hun gedegen en vaak zo overvloedig meer dan ik zin heb om allemaal uit het Engels te lezen mis. Wat ik ook erg mis zijn de interviews van professionele doorgewinterde journalisten met professionals uit de gehele wereld. Die democratisch noodzakelijke informatie daar kan de Nederlandse propaganda tele'vizie' dwangbuis niet eens een puntje aan zuigen. Treiteren en zuigen gaat ze wel goed af maar daar ga ik niet voor achter de spreekbuis van de Nederlandse staatsomroep propaganda voor debielen TV zitten. Deze censuur van RT moet niet te lang duren want ik voel me met de dag dommer worden door het gebrek aan inlevingsvermogen bij wat me daar in m'n moerstaal aan tranentrekkende emotietheater wordt voorgeschoteld. Heb al jaren geleden de tele'vizie' bij de vuilnisbak op de stoep gezet en kijk en luister alleen nog via de computer blikverruimend naar het wereldnieuws. Maar dat mag niet want daar wordt ik veel te wijs van en daar kan hun propagandamachine dan niet meer tegenop intellect uit de polder malen. Water naar zee malen is een goede zaak, daar pompen wij moerassen mee droog tot een aanvaardbaar niveau onder het NAP, voor waar ik woon zo'n vijf en een halve meter, en zolang de pompen draaien is het op droge woestijnen na het droogste plekje op onze planeet, maar deze poldercultuur dan als een soort van atypische gedraging aan de hele Nederlandse bevolking opdringen met het naarzeepompen van voor hun propaganda ongewenst betrouwbaar intellectueel inlevingsvermogen is funest voor een vreedzame gang van zaken. Als de dijken straks breken en de bewezen waarheid het land als een tsoenamie overspoelt gaan ze zich als zielige volkse fascisten voordoen die beschermd moeten worden tegen de blinde woede die ze zelf veroorzaken.
Je krijgt het druk Stan als enige nog betrouwbare bron voor nieuws van het front.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...