vrijdag 11 maart 2022

Berichten uit Donbass

Aanrader !  (Nederlandse ondertiteling) 


George Galloway ( Britse politicus, presentator en schrijver) in gesprek met Scott Ritter. (voormalig inlichtingenofficier van het Korps Mariniers en wapeninspecteur bij de VN)


Over de biolab's in de Oekraïne, de tactiek van de Russische strijdkrachten en meer. 


Originele video hier:  https://youtu.be/lh4ClXnv9w8


Updates,  hoofdlijnen.


Russische minister van buitenlandse zaken Lavrov heeft gesprekken gevoerd met zijn Oekraiense collega Kuleba in het Turkse Antalya - het gesprek was moeilijk, ze waren het niet eens over een staakt-het-vuren, maar waren het erover eens dat de dialoog zou worden voortgezet.


In Kiev kondigden ze de bereidheid van Zelensky aan om rechtstreeks met Poetin te spreken via internationale bemiddeling, Lavrov zei dat het mogelijk is om in Belarus te spreken.


Het Russische ministerie van Defensie heeft aangekondigd dat het nu eenzijdig humanitaire corridors naar de Russische Federatie zal openen. 


Poetin voerde gesprekken met de leiders van Frankrijk en Duitsland Macron en Scholz.  Makron zei dat hij het in dit stadium niet mogelijk acht voor Oekraïne om lid te worden van de EU.

------------------------------------------

Het pakket voorwaarden van de Russische federatie aan de Oekraïne.  (nog onbevestigd)


1. Geen NAVO lidmaatschap.   Neutrale status van Oekraïne. 


2. Russisch is de tweede staatstaal. Intrekking van alle wetten die het verbieden.


3. Erkenning van de Krim door Oekraïne als Russisch.


4. Erkenning door Oekraïne van de onafhankelijkheid van de reoublieken DPR en LPR binnen de administratieve grenzen van de regio's (inclusief de gebieden die momenteel door Oekraïne worden gecontroleerd).


5. Denazificatie. Verbod op de activiteiten van ultranationalistische, nazi- en neonazi-partijen en publieke organisaties, de afschaffing van bestaande wetten ter verheerlijking van nazi's en neonazi's.


6. Demilitarisering van Oekraïne. Een volledige afwijzing van offensieve wapens.


Hoogstwaarschijnlijk is de informatie "gelekt" door een van de leden van de onderhandelingsdelegatie uit Oekraïne. 

--------------------------------------------------

Militair.

De opmars van Russische troepen samen met de militia van volksrepubliek Donetsk in Mariupol gaat beter dan verwacht.


Militia van Volksrepubliek Lugansk (waar ik woon) maakt goede vorderingen met betrekking de omsingeling van Oekraïense troepen.


leveringen van Duitse Panzerfaust 3 aan Oekraïense eenheden in de buurt van Kiev. vervoer wordt uitgevoerd door civiele voertuigen.    Wederom Duitse wapens tegen Rusland.

Heil Scholz:.

Facebook staat berichten toe waarin wordt opgeroepen tot geweld tegen Russen en Russische soldaten.

https://www.reuters.com/world/europe/exclusive-facebook-instagram-temporarily-allow-calls-violence-against-russians-2022-03-10/


Facebook- en Instagram-gebruikers worden in staat gesteld op te roepen tot geweld tegen Russen en Russische soldaten in de context van de invasie in Oekraïne, volgens interne e-mails die Reuters donderdag heeft gezien in een tijdelijke wijziging van zijn beleid ten aanzien van haatzaaien.

Het socialemediabedrijf staat volgens interne e-mails aan de inhoud-moderators ook tijdelijk enkele berichten toe waarin wordt opgeroepen tot de dood van de Russische president Vladimir Poetin of de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko.


Zoals ik al eerder zei:  diefstal, intimidatie, geweld, racisme/discriminatie tegen Russen is nu gelegaliseerd.

https://t.me/berichten_uit_Donbass/2290


Vietnam - Southeast Asia's rising star


Vietnam (trouwe handelspartner van Rusland) heeft zijn officiële standpunt uitgesproken over de Oekraïne.


"Oekraïne verraadde eerst zijn naaste land Rusland in een deal met Amerika,  maar toen de oorlog kwam, hielp niemand dit land. Oekraïners hadden ooit de kans om de richting van hun nationale ontwikkeling te kiezen en te bepalen. 

Helaas hebben ze de ene na de andere fout gemaakt, door hun soevereine en nationale veiligheid in handen van het collectieve westen te laten".


Vietnam, je hoort er heel weinig over in westerse media,  maar het land is een rijzende ster in Azië en bijna 100 miljoen inwoners.

En nee, ze zijn niet echt een fan van Amerika,  hoe zou dat kunnen?

oh wacht misschien iets met 3 miljoen vermoord door Amerika.


https://www.gbm.hsbc.com/en-gb/feed/international/vietnam-southeast-asia-rising-star



Geen opmerkingen: