vrijdag 25 maart 2022

Een Gevaarlijke Gek: Pieter Cobelens, Generaal-Majoor Buiten Dienst


Nederland kent een nieuwe ster aan het firmament. Zijn naam is Pieter Cobelens, Generaal-Majoor buiten dienst, die ook nog eens doctorandus is. Ik stel hem even aan u voor:

Pieter Cobelens heeft tijdens zijn dienst een belangrijke rol gespeeld in het optreden van de Nederlandse krijgsmacht. Zo was hij als Directeur Operaties verantwoordelijk voor het Nederlandse optreden in Irak en Afghanistan. In zijn laatste functie bij Defensie transformeerde hij als Directeur de Militaire Inlichtingen en Veiligheidsdienst in een moderne dienst die door de bondgenoten als belangrijke speler wordt beschouwd. Hij is een man met een niet aflatende energie. Pieter is een flamboyante en uitgesproken persoonlijkheid die van zijn hart geen moordkuil maakt,

althans, dat is de wervende tekst van de Speakers Academy, die weer op haar beurt zichzelf aanprijst als 'bringing knowledge to the world.' In het geval  van de extravagante Pieter Cobelens is zijn 'persoonlijke missie' het verspreiden van een pleidooi voor in feite een Derde Wereldoorlog die kan uitlopen op een nucleair armageddon, waardoor 7 miljard mensen het slachtoffer zullen worden van de gekte van een handjevol autoriteiten. Woensdag 22 maart 2022 was de strekking van het televisie-betoog van Pieter, de postmoderne houwdegen, dat 'het westen veel te voorspelbaar is geworden,' terwijl toch ook het: 

westen nucleaire wapens [heeft]. Het is niet dat wij als een stelletje tandeloze tijgers in de hoek zitten te hopen dat het een keertje ophoudt.

Cobelens vindt dat de NAVO en de EU duidelijke grenzen moeten stellen tegenover Rusland en als die overschreden worden desnoods zelf moeten ingrijpen. Hij noemt daarbij dreigen met een no-flyzone, air policing, langeafstandswapens leveren aan Oekraïne en NAVO-schepen buiten de territoriale wateren van Oekraïne leggen. 'Het gaat erom dat de tegenstander nu één ding weet, er komt meer gepraat. En er komen nog meer economische maatregelen terwijl het stropje al zo hangt. Je moet toch zorgen dat je tegenstander een beetje nerveus gaat worden.'

Cobelens verzwijgt de mogelijkheid van een Amerikaanse first-strike die de Russische Federatie zo 'nerveus' maakt dat zij besluit als eerste kernwapens af te vuren zodat de NAVO niet meer hoeft 'in te grijpen' om de Russen af te schrikken. Het resultaat zal het einde zijn van al het leven op aarde, misschien zullen sommige primitieve insecten de radioactiviteit weten te overleven, maar de evolutie zal ernstig zijn aangetast. Kortom, Cobelens is de Hollandse versie van dr. Strangelove, kortom: een dwaas, die afgaande op zijn postuur en dubbele onderkin al decennialang niet in een schuttersputje past, en zijn werkzame leven ergens achter een bureau werd geparkeerd door meer zinnige militaire collega's. Het krankzinnige is dat Pieter er prat opgaat dat hij als 'Directeur Operaties verantwoordelijk' was 'voor het Nederlandse optreden in Irak en Afghanistan.' En zoals wij allen weten zijn beide NAVO-oorlogen desastreus geweest, zowel voor de burgers aldaar als voor de westerse militairen die deze oorlogen verloren.

Het tragische aspect van deze man is dat hij een diep getormenteerde generaal-majoor b.d. is. Zijn leed is begrijpelijk, want een generaal zonder oorlog is als een café zonder bier. En toen er eindelijk oorlog was, verloor hij die. Zijn leven is eigenlijk op een flop uitgelopen. En nu als gepensioneerde ziet hij het daarom als zijn 'persoonlijke missie' om alsnog de Endlösung der Menschheit te bepleiten. Het zal zijn finest hour zijn wanneer hij vanuit zijn speciaal aangepaste leunstoel de paddenstoelwolken ziet oprijzen. De drukgolf zal hem veranderen in myriade atomen en moleculen, die ooit ergens zullen neerslaan. Zo kent iedere waanzinnige zijn eigen droom. Tot de nucleaire holocaust een feit is blijft Cobelens vinden dat:

de NAVO en de EU zich niet moeten laten verlammen door een nucleaire dreiging. 'Ik vind in de beslotenheid van de NAVO en de EU, waar toch geacht wordt wijze mannen te zitten, waar als je alle gevechtskracht bij elkaar optelt Rusland geen kans heeft anders dan de knop te drukken. Op het moment dat de knop wordt gedrukt ben je aan de beide kanten aan het einde. Dan moet je een heel eind zijn.' 

Die Pieter toch, teveel vlees, te weinig denkvermogen en verbeeldingskracht. De enige oplossing is dat de Nederlandse regering hem naar het Oostfront sturen zodat zeker een peleton infanteristen zich achter hem kunnen verschuilen wanneer het spervuur losbreekt. 

We worden door criminelen naar de afgrond geleid. Het is maar dat u het weet.





Geen opmerkingen: