vrijdag 4 december 2020

De Gekte van Baudet's Filosemitisme

 

Tja, dit helpt natuurlijk om je geliefd te maken bij CIDI Een T-shirt dragen van het Israëlische leger. Foto dateert van 6 mei 2016, gepubliceerd in geenstijl.nl/5156587/the-du
Geen Stijl: 

Een antisemiet met filosemitische trekken, of filosemiet met antisemitische trekken?
Nog even los van Thierry, sowieso is die dualiteit niet heel zeldzaam binnen de alt right. Enerzijds worden joden verguisd, anderzijds juist bewonderd omdat het een metafysisch verankerde gemeenschap is mét een eigen gemilitariseerde etnostaat.

Maar goed, terug naar Thierry. Zo zegt hij bijvoorbeeld dat Theodor Herzl, grondlegger van het zionisme en architect van de joodse staat Israel, een van "zijn helden" is. Op dossier Israel stemt hij zonder uitzondering in het Israelische belang, zegt hij consequent "ik steun Israel onvoorwaardelijk, punt", en stelt hij zelfs kamervragen als Nederland zich te kritisch opstelt tegenover Israel. Evengoed roept hij in de Kamer consequent op tot het naargelang beveiligen van joodse instellingen.

Daarbij zijn onderstaande afbeeldingen óók waar, en dat is dus óók Thierry. Ja, hij sport in IDF-shirts en ja hij heeft een joodse verloofde. Leuker kunnen we het niet maken, en ook niet makkelijker.

En de lived experience van joodse FvD-persvoorlichter Samuel en joods bestuurslid Olaf Ephraim kunt u natuurlijk afdoen als de beleving van twee overgeïnvesteerde dwaallichten. Maar u kunt ook een poging doen het serieus te nemen, en ontwaren dat er naast Thierry's antisemitische uitspraken, ook een Thierry is waar joodse mensen zich blijkbaar gehoord, gesteund en zelfs geborgen bij voelen. Naast Samuel en Olaf kennen we namelijk meer joden die zich zo voelen.

En misschien is dat de eindconclusie: Thierry is het allebei.

https://www.geenstijl.nl/5156587/the-duality-of-man/



Geen opmerkingen: