zondag 29 november 2020

Overheids Wegen zijn Ondoorgrondelijk

Bekijk deze nieuwsbrief online

Wakker Mens

Overheids Wegen zijn Ondoorgrondelijk…

(Romeinen 11:33)


Met het invoeren van de mondkapjesplicht is ook de openbaring gekomen.
De mogelijkheid ontstaat nu, dat zelfs een bestendig gelovige in de Goedheid en Wijsheid van onze Grote Leiders aan het wankelen komt en zich de cruciale vraag zal gaan stellen:

Waarom geeft deze Goedheid ons de opdracht tot absoluut onzinnig gedrag? Is het boetedoening, of de eis van blinde gehoorzaamheid? Of gewoon bullshit?

Na veel discussies op de redactie van Wakkermens, vermoeden wij dat het eigenlijke, dieper liggend appel die de Almachtige Overheid op ons doet, luidt:

Sta op, geloof mij niet zodat gij uw eigen pad kunt vinden!

Want als gewone burger weten we natuurlijk dat het dragen van mondkapjes geen enkele bijdrage levert in de bestrijding tegen een vermeend besmettingsgevaar door een virus. Onze grote leiders weten dat ook, en spreken dit dan ook on-versleuteld uit.
Vanzelfsprekend zijn dit de sequensen die het NOS-journaal uit een interview of uit de opnames van een Kamerdebat knipt. Op Wakkermens zijn ze wel te vinden.
Waarom doen “overheden” dit dan, moet voor ieder weldenkend mens de onvermijdelijke vraag
worden.

 

Mondkapjes – test

Mondkapje testHiernaast ziet u de test-winnaar van een “niet medisch” mondkapje waarbij het weefsel een onbelemmerde luchtdoorvoer garandeert. In onze test vonden we bij het Etos-mondkapje het kleinst mogelijk raster van een “niet medisch” mondkapje, namelijk een raster van 3 µm. (1 µm = 0,0000001 m.) Een virus heeft een grootte tussen 0,02 en 0,3 µm, waarmee het Etos-kapje wel een virus in vrije vaart doorlaat, niet echter een vrije luchtstroom. Zij eindigt zodoende dan ook op de laatste plaats in onze test.

Het dragen van het testwinnaar-mondkapje heeft wel een meervoudig dagelijks gesprek tot gevolg.

BOA“Meneer, wilt u een echt mondkapje aan doen.”
WM"Maar u heeft toch ook geen echt mondkapje, dat is toch alleen maar een lapje?"

BOA: “Meneer ik vraag u nogmaals een echt mondkapje aan te doen. Die van u werkt niet!”
WM“Ja sorry dat weet ik, maar ik moet een mondkap op. Die van u werkt toch ook niet?”

BOA“Meneer ik vraag u nogmaals een echt mondkapje aan te doen. Eentje die u en ons beschermd tegen mogelijke besmetting.”
WM"Natuurlijk wil ik daar graag aan meewerken, maar het is wel verwarrend. Wilt u mij dan tenminste vertellen hoe groot de maximale openingen moeten zijn om u te beschermen?"

Hier eindigt meestal het gesprek.

 

Bullshit, nog erger dan de leugen

Onder de titel “Nog erger dan de leugen” verscheen in het vierde nummer van het nog jonge tweewekelijkse blad Gezond Verstand (hier abonneren!) een artikel van Pieter Stuurman. Het artikel bespreekt een essay uit de pen van de filosoof Harry G. Frankfurt (Princeton University) met de titel On Bullshit.

Volgens Frankfurt is bullshit een grotere bedreiging voor de waarheid dan de leugen. De leugen of leugenaar heeft een relatie - of houdt rekening met de waarheid. De waarheid wordt verhuld, verdraaid of misvormd. Maar de leugenaar staat in welke vorm dan ook, in relatie tot de waarheid.

Bullshit, of de bullshitter heeft geen interesse aan de waarheid en staat ook in geen enkele verhouding met de waarheid. De bullshitter claimt niet eens de waarheid, hij presenteert zichzelf met een “mooi” verhaal. De bullschitter interesseert de waarheid niet, staat in geen enkele verhouding tot deze en is zodoende ook niet door de waarheid te ontmaskeren.

Franklin schreef zijn essay in 1986, een kwart eeuw voordat bullshit een vastbestanddeel van de actuele publieke (corona-) discussies is geworden.

 

Goed nieuws & vertel het verder!

We eindigen de nieuwsbrief met goed nieuws. Onlangs verscheen het boek Zorgwekkende gevolgen van vaccinaties. Het is een bijna 200 pagina's tellende verzameling met goed bruikbare informatie om meer inzicht te kunnen krijgen in de gevolgen van vaccins. Inzicht, noodzakelijk om tot een eigen oordeel te komen.

De auteurs vragen uitdrukkelijk om dit e-boek zoveel mogelijk onder vrienden en kennissen te delen en te verspreiden. Hoe meer mensen kennis hebben van- en inzicht krijgen in de werking van vaccinaties, hoe lastiger het voor elk regime wordt, vaccinaties als zegebrenger de bevolking voor te schotelen.

Hoe meer mensen de kennis bereikt dat vaccineren ook een schaduwzijde heeft, om zo lastiger wordt het voor een staat om een vaccin de bevolking op te dringen. Vaccineren MOET een individuele keuze blijven.

Het boek is hier te downloaden. Deel deze link, of deel deze nieuwsbrief met familie, vrienden en kennissen.

 

 

Blijf gezond zelfstandig denken!
Hartelijke groet,
Rovanov

 

 

  

2 opmerkingen:

AlbertV zei

“Waarom heeft u een bos uien op uw hoofd?”
“Tegen corona.”
‘Huh, tegen corona? Werkt tat tan?”
“Nee natuurlijk niet eikel, dat snap je toch ook wel?”
“Oja… maar eh.”
“Die maffe muilkorf van u werkt ook niet maar daar krijg ik het stikbenauwd van, maar ik vind wel dat je wat tegen corona moet doen.”
“Huh?”

Sjuul van Dissel zei

Hoi Stan,
Zo een etos mondkapje had ik ook gekocht. Het is een rood stoffen kapje en meer om de kleur rood die zo mooi bij mijn rooie petje past gecombineerd met bescherming aangeschaft. Maar daar krijg ik inderdaad niet genoeg adem door en word daardoor benauwd. Maar nu heb ik medische kapjes van de plus en die zijn een stuk beter, alhoewel mijn bril er nog steeds hinderlijk door beslaat. https://www.facebook.com/sjuul.vandissel