donderdag 7 mei 2020

De Verloedering van de Amsterdamse Binnenstad

Op Facebook kreeg ik vandaag de volgende reactie:


Ingla Cuenca Wong Stan van Houcke wil je ophouden met vervelend te reageren op de familie Lacroix. Dit is een respectabele horeca familie met een prachtig familie bedrijf van 4 generaties. Die al veel moeilijke tijden in deze buurt hebben meegemaakt. En nu ook een heel moeilijke tijd door maken. Café Emmelot is nog 1 van de weinige familie cafe's in de buurt iets om trots op te zijn. Je bent alleen maar negatief bezig. Op de I love Nieuwmarktbuurt mag een ieder zijn eigen mening hebben, en dat respecteer ik ook. Maar ik zou graag willen dat je ook is iets positiefs plaats in deze buurt groep. Ondernemers hebben het heel moeilijk is dat zo moeilijk te begrijpen. Kom is met een positieve oplossing om onze buurt ondernemers deze crises door te slepen. Ipv alleen maar negatieve Reactie's. Dat negatieve gepraat daar word ik niet vrolijk van is het niet over de Hoeren 'sexwerkers' dan is het wel over de toeristen, zo niet de Horeca ondernemers. Man man man vind je het leven nog wel een beetje leuk? Zoniet doe er wat aan.

Welnu, Ingla Cuenca Wong is een mevrouw die een paar jaar geleden een website is begonnen dat I Love Nieuwmarkt heet, en waar de horecasector van de Nieuwmarktbuurt zijn gram kwijt kan door op een uiterst onbeschofte manier iedereen verbaal te intimideren die het consumenten-toerisme in de buurt wil terugdringen. Het platvloerse deel van de horeca-ondernemers vormt de achterban van uiterst rechts, in eerste instantie de Pim Fortuyn aanhang, die na de dood van de profeet overstapte naar het kamp van Wilders en andere ongure types, als bijvoorbeeld Baudet. Aan de reactie van mevrouw Wong is op te maken dat zij partij kiest voor het financiële belang van de horeca, die van de binnenstad een nog grotere puinhoop dreigt te maken dan het al was. De komende tijd zal ik aandacht besteden aan deze bende, waar ik al zo lang tussen woon. 




1 opmerking:

Rene Westermann zei

Niet de moed opgeven. Trekt u zich niets aan van mevrouw Ingla Cuenca Wong. Ik vraag mij af of dit geen schuilnaam is, die wordt gebruikt wordt als, ja inderdaad, mensen te intimideren die zich verzetten tegen de verloedering van, in uw geval, de binnenstad van Amsterdam. De gedachte benauwd mij dat deze activiteiten in alle Europese hoofdsteden plaatsvindt. Mijnheer van Houcke, gaat u maar gewoon door met 'vervelend' doen tegen dit soort onverzadigbare, intimiderende ondernemers.....(In het Gooi hoort deze mevrouw thuis, b.v. in Laren, een van de grootste tuigdorpen van Nederland. Als Geert Wilders tuigdorpen wil oprichten, heeft hij die al in het Gooi, zoals, inderdaad: Laren.)

Pankaj Mishra: Misschien is Israël de toekomst van een failliete en uitgeputte wereld.

Dat het Duitse naziregime en zijn Europese collaborateurs zes miljoen Joden hadden vermoord, was na 1945 algemeen bekend. Maar jarenlang had...