vrijdag 10 april 2020

OPEC en Rusland snijden in olieproductie

OPEC en Rusland snijden in olieproductie

Logo Business AM
MARKTEN
09/04/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 1 min leestijd
Het OPEC-hoofdkwartier in Wenen. - EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA
Het oliekartel OPEC en enkele andere olieproducenten waaronder Rusland zijn het eens geraakt over een productiebeperking met 10 miljoen vaten per dag.
De forse productieknip moet het overaanbod aan olie op de wereldmarkten tegengaan. Die overvloed heeft de voorbije weken geleid tot ongeziene dalingen van de olieprijs, omdat ook de vraag ineenzakte als gevolg van de coronacrisis. Dat was ook bij ons te merken aan de pomp: de prijzen voor diesel en benzine zakten naar de laagste niveaus in jaren.
Saoedi-Arabië en Rusland, de twee grootste producenten betrokken in de deal, gaan samen 5 miljoen vaten per dag minder produceren. De overige landen in de deal nemen de overige 5 miljoen vaten voor hun rekening. Gehoopt wordt dat in een volgende fase ook de VS zich zal engageren tot een inperking van de productie, zodat de rust op de oliemarkten kan terugkeren.
Source: Financial Times




Geen opmerkingen:

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...