zondag 1 maart 2020

Boycot Israel!

Ga niet met EBS in zee, daar help je illegale nederzettingen mee!

Heel binnenkort beslist de Provincie Noord Holland welke van drie inschrijvers de aanbesteding wint in Gooi- en Vechtstreek: EBS, Transdev of Arriva.Wij vragen jullie ons te helpen de Provincie Noord Holland duidelijk te maken dat ze beslist niet met EBS in zee moeten gaan!
In februari publiceerde de Hoge Commissaris van de VN voor de Mensenrechten haar database A/HRC/43/71 van zakelijke ondernemingen die actief betrokken zijn bij Israels illegale nederzettingen in bezet Palestijns gebied. Busonderneming Egged wordt hierin genoemd als bedrijf dat diensten verleent waarmee het bestaan van die nederzettingen in stand wordt gehouden. Sinds eind 2011 verzorgt de Israelische maatschappij Egged onder de naam EBS busdiensten in Nederland. Begonnen in Amsterdam Waterland rijdt Egged/EBS nu in verschillende andere Nederlandse regio’s, zoals Den Haag Rotterdam, en Voorne-Putten/Rozenburg. EBS heeft zich ingeschreven voor de concessie Gooi en Vechtstreek. Het kan zich ook inschrijven voor de nieuwe concessie Waterland Zaanstreek.
Wij  zetten ons al jaren in om de opmars van Egged te stoppen. In het document Egged and Egged Ta’avura bus services to illegal israeli settlements in the Palestinian Westbank zetten wij uiteen waarom Egged’s buslijnen naar illegal nederzettingen volgens internationaal recht een probleem vormen. Het document laat ook zien hoe omvangrijk het network van Egged bussen in bezet gebied in feite is.
In het artikel “Zet de EBS bus aan de kant” legt Sonja Zimmermann uit hoe vervlochten Egged is met zijn Nederlandse dochteronderneming EBS: als EBS hier verlies maakt springt Egged in Israel bij. En de winsten uit EBS in Nederland versterken weer Egged in Israel. Passagiers in Gooi- en Vechtstreek zouden dus in de toekomst zonder het te weten bijdragen aan Israelisch OV naar de illegale nederzettingen, als EBS de gunning wint.
Reageer naar de Provincie Noord Holland:
GA NIET MET EBS IN ZEE, DAAR HELP JE ILLEGALE NEDERZETTINGEN MEE!
Ons voorstel is te reageren en/of emailen naar de Provincie Nood Holland (gebruik hiervoor bovenstaande tekst of schrijf een eigen tekst). Er zijn verschillende opties:
1. Reacties op de pagina waarop de provincie Noord-Holland de aanbesteding heeft gepubliceerd: 
- Onderaan die pagina kan een reactie worden geplaatst Die reacties zijn voor iedereen te lezen – van de buspassagier tot het personeel van EBS, en de media. Je moet eerst inloggen, maar het is heel makkelijk.
2. E-mails aan het bureau dat de aanbesteding coördineert: aanbestedingOVconcessieGV@noord-holland.nl (N.B. De tekst van 1 en 2 kan identiek zijn). 
3. E-mails aan de Staten- en Commissieadviseurs en (plaatsvervangend) voorzitters:
Commissieleden:
Voorbeelden van reacties kunnen zijn:
Geachte medewerker/geacht lid Provinciale Staten,
  • Ga niet met EBS in zee, daar help je illegale nederzettingen mee!
  • Zet de EBS bus aan de kant!
  • Egged / EBS verleent diensten waarmee het bestaan van Israels illegale nederzettingen in stand wordt gehouden.  Houd EBS weg uit de Gooi en Vechtstreek!
  • Een eigen tekst
Heel veel dank!!

      Steun ons! Doneer met iDeall   

 

Vooraankondiging evenementen

 

"Ongemakkelijke solidariteit in de Palestijnse en Koerdische zaak"

Donderdag 19 maart, van 20u00 tot 22u00, Pakhuis de Zwijger, Amsterdam
Georganiseerd door DocP en The Hague Peace Projects
In het conflict tussen Israël en de Palestijnen, en Turkije met de Koerden valt op dat Israël openlijk ‘de Koerdische zaak’ steunt en Turkije op haar beurt weer openlijk de Palestijnen. In Nederland zijn beide conflicten vaak onderwerp van heftige discussies vanuit verschillende perspectieven die bredere solidariteit en bewegingsbouw in de weg staan. Wat zijn vraagstukken en narratieven die perspectief bieden voor zowel de Koerdische en Palestijnse zaak?
Sprekers zijn Numan Yilmaz, Hilla Dayan, Serda Nehirci en Taghreed El-Khodary. Met muziek door Peshmerge Morad en Moderatie door Tayfun Balcik.

Symposium: "The Question of Apartheid in Israel/Palestine"
Vrijdag 3 april, van 13u00 tot 17u00, UvA-library, Doelenzaal, Singel 425, Amsterdam
Voertaal Engels
Organisatie: docP – The Rights Forum – Students for Justice in Palestine
Met:
Professor Virginia Tilley, co-auteur van het VN ESCWA-rapport "Israeli Practices towards the Palestinian People and the Question of Apartheid 2017"; en auteur van The One State Solution, 2003.
Professor John Dugard, auteur van Confronting Apartheid. A Personal History of South Africa, Namibia and Palestine, 2018
Dr. Mustafa Barghouti, Health Development Information and Policy Institute, Palestina
In discussies over de toekomst van Israël en Palestina is de zogenaamde twee-staten-oplossing lang het dominante paradigma geweest. Hoewel er inmiddels grote twijfels bestaan over de uitvoerbaarheid van deze strategie (meestal geformuleerd als "op de rand van de afgrond"), bewijzen officiële instanties zoals de VN, de EU en de meeste van hun lidstaten nog steeds lippendienst aan het idee, zonder dat er een haalbare visie op de uitvoering ervan bestaat.
Registratie is vereist, stuur daarvoor een email naar symposiumapartheid@gmail.com
Deelnamekosten: €10,- via https://donate.docp.nl/. Vermeldt aub “Symposium” bij de betaling.
Studenten gratis deelname.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...