woensdag 3 juli 2019

Jan van Benthem. Een Onwetende Christelijke Redacteur Buitenland


Jan van Benthem, redacteur buitenland van de protestants-christelijke krant Nederlands Dagblad, beweerde op 21 juni 2019 via Twitter het volgende:








Tweet citeren
/>


0:20


Het Iraanse 'Islamic Revolutionary Guards Corps', loyaal aan ayatollah Khamenei, heeft supertrots een video gemaakt, hoe ze de peperdure Amerikaanse drone hebben neergeschoten. 
Maar die video laat nog iets zien; dat was NIET boven Iraans grondgebied ... kijk zelf!
11:43 a.m. · 21 jun. 2019 · Twitter Web Client 
https://twitter.com/JanvBenthem/status/1142006252391882752

Arme Jan van Benthem. Hij heeft het volgende niet begrepen:

De Iraanse minister van Buitenlandse Zaken Mohammad Javad Zarif plaatste meerdere kaarten en foto’s op Twitter. Daarop is te zien dat de drone net de Iraanse territoriale wateren was binnengevlogen, voordat Iran het toestel neerschoot.

Volgens Iran vloog de drone zonder toestemming boven Iraanse territoriale wateren. Het onbemande toestel begeleidde een Amerikaans vliegtuig met 35 mensen aan boord. Iran zei eerder al het vliegtuig te hebben gespaard.
https://www.parool.nl/wereld/iran-toont-kaart-met-details-neerhalen-drone~bb709db6/

Ter informatie: 'Territoriale wateren (ook wel: territoriale zone, territoriale zee) zijn een zeestrook, grenzend aan het landgebied van een kuststaat, waarover de soevereiniteit van deze staat zich uitstrekt (met inbegrip van het luchtruim, de bodem en de ondergrond).'

Ik zou zeggen: 'kijk zelf!' 


Fishermen find pieces of US drone shot down over Iran, ambassador says




1 opmerking:

Anoniem zei

Bij het woord christelijk moet er goed nagedacht worden,de Christus zei zelf als eerste pas op dat u niet wordt misleid!...er zullen velen komen op basis van mijn naam.
Je het waren "christenen" die door de weeks aan het vergassen waren en zondag"s gingen biechten.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...