dinsdag 25 september 2018

FREESURIYAH: Hoe Nederland groot is in het steunen van terreurgroepen

Hoe Nederland groot is in het steunen van terreurgroepen nu Iran

Gerelateerde afbeelding
(Foto Fars News)
De Iraanse regering heeft de ambassadeurs van Nederland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk (VK) op het matje geroepen.  Het Iraanse Staatspersbureau IRNA schreef  dat Iran de landen ervan beschuldigt heeft, dat ze onderdak bieden aan gewapende Iraanse oppositiegroepen, die door Iran worden beschouwd als terreurgroepen. Welke groepen zijn dat en waarom worden ze in Nederland als “helden” gezien?
Nederland, heeft net als veel “pseudo” democratische “vrije”landen al jaren kritiek op Iran, i.v.m. mensenrechten, schending van vrouwenrechten, homorechten etc etc. Natuulijk zullen er best verkeerde dingen gebeuren in Iran, net als in Nederland, of elk ander land in de wereld.  Bij alles, wat niet volgens hun normen is,  staat het westen direct klaar met een oordeel, zonder oog voor de cultuur en achtergrond van een land, volgens de “pseudo” democratieën, moet het in landen als Iran, net als in Europa worden. Gaat het niet goedschiks, dan maar kwaadschiks, regime-change, color-revolutie, de hulp inroepen van Amnesty of andere organisaties zoals PAX, die dan vernietigende rapporten schrijven, zonder er soms maar geweest te zijn, het aloude liedje, deden de Nederlanders (kerk – VOC) dat vroeger via de zending of de VOC, met kraaltje en spiegeltjes, nu via regime-change en mensenrechten. Doel het imperialistische gedachtengoed, daaruit voort vloeiend de religie van de VVD; handel.
ASMLA
De Iraanse verzetsgroep “The Arab Struggle Movement for the Liberation of Al-Ahwaz” (ASMLA) ontkent dat zij achter de aanslag op de militaire parade in Iran zit. ASMLA heeft een kantoor in Delft.
Ja een ARABISCHE partij uit Iran die in Nederland kantoor houdt (even laten inwerken, er gaan belletjes rinkelen Witte Helmen).  De aanslag in Ahvaz (west Iran) is opgeëist door het “landelijk verzet van al-Ahvaz”. Op hun website (ASMLA); ahwazona.net, verklaart ASMLA dat de groep(en) die de aanslag claimt in Ahvaz, al in 2015 uit de ASMLA is gezet. Volgens verwarrende berichten op het NOS  e.a., is ISIS verantwoordelijk voor de aanslag!
De vermoorde leider van ASMLA; Ahmad Mola Nissi, is in november 2017, vermoord in Den Haag, Nederland, volgens ASMLA zat Iran erachter. Foto: ahwazona.net.
Faleh Abdullah al-Mansouri (Khoezistan, 1946-2017) was een Nederlandse mensenrechtenactivist van Iraanse afkomst. In Iran behoorde hij tot een “onderdrukte” minderheidsgroep, de Arabische Ahwazi. In 1988 kwam hij als vluchteling naar Nederland, waar hij de Nederlandse nationaliteit kreeg. Sinds 1989 woont hij in Maastricht met zijn vrouw en 4 kinderen. Hij werd daar lid van de Amnesty International-groep en werd in 2001 onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje Nassau. Vanaf 2006 zat hij gevangen in Iran. Na 8 jaar gevangenschap werd hij in augustus 2014 vrijgelaten. Zo staat het op wikipedia! Ook is hij jaren lid van Groen Links geweest, in de jaren tachtig en negentig, stond Groen Links bekend als  aanhangers (groene) van het Marxisme, iets wat je nu niet meer terugvindt in de partij, die is geworden tot een “knuffel” pro vluchtelingen en pro klimaat partij!
In 1990 zou ALO’s Ahwaz Revolutionairy Council (ARC) zich als de rechtmatige regering van Khoezistan hebben geproclameerd met Al-Mansouri als president. Deze regering in ballingschap zou haar hoofdkwartier in Maastricht hebben.
Het doet denken aan de Witte helmen, alleen was er  niet zoveel “showbizz en regime change” bij, meer een Nederlandse aangelegenheid.
Gaan we een verder kijken naar de Ahwazi groep, de Nederlandse regering heeft zich gebaseerd op het volgend rapport van Amnesty International, natuurlijk zonder research in Iran, een rapport van drie pagina’s waaruit blijkt dat het eigenlijk om de olie gaat, dat kun je lezen tussen de regels door!
Hoezo mengt Nederland zich in, ze hadden toch de Sjah gesteund? m.n. voor de olie natuurlijk en wat blijkt deze bevolkingsgroep, die graag onafhanklijk wil worden, is een Arabische minderheid (grens Irak) in de meest olierijke provincie van Iran. Dus is het vrij logisch dat Nederland zich inmengt (Shell) en de desbetreffende persoon ook nog een lintje krijgt, immers is het koningklijk huis de grootste aandeelhouder van Shell. Ik denk dat de zaken er heel anders voor gestaan hadden als er geen olie gevonden was.
De ASMLA, gezien hun website, zou voor de Nederlandse regering een “militante”groep moeten zijn, zo’n beetje als de PKK van de Koerden (die staan nu op de terroristische lijst omdat ze te radicaal zijn, eerder omdat het westen geen voet aan de grond krijgt in Irak en Syrië en de olie, nu IS weg is, in handen van de Irakese en Syrische regering  (PKK en ASMLA grondbeginselen van het communisme maar veel extremer, waar ze in den Haag weinig mee op hebben). De olie en handel, dat geeft de doorslag, dat is het allerbelangrijkste in VOC land Nederland en dan speel je gewoon groepen tegen elkaar uit. Steun je in Syrië terroristen (Witte Helmen, Al-Queda, Tahrir-as-Sham) en laat een militante Iraanse groep gewoon een kantoor in Delft hebben en deel je leuk lintjes uit, waar een klein land groot in is! Het zou toch wat zijn als Friezen of Groningers zich onafankelijk willen maken van Nederland? Hoe zou den Haag daarop reageren! 

Geen opmerkingen: