zondag 28 september 2014

Rockefeller's Oil

Rockefeller Heirs Take Money Out Of Fossil Fuels



The Rockefeller family, which made its vast fortune from oil, announces it will sell its investments in fossil fuels and reinvest in clean energy. Stephen Heintz, president of the Rockefeller Brothers Fund tells us why. Heads of state and government descend on New York to take part in the United Nations Climate summit later on Tuesday. We speak to a man who has previously advised UN secretary general Ban Ki Moon on matters relating to climate change. Now Jeremy Oppenheim is Programme Director for The Global Commission on the Economy and Climate. Plus: what's the world's most popular single piece of entertainment? Gordon Cox from Variety explains what and why.


Vraag aan u: waarom zou de familie Rockefeller dit doen?






6 opmerkingen:

roots zei

Ik las het al , ja waarom ? betere plannen waarschijnlijk !
China ?
China was toch ook gedraaid in het klimaatgebeuren ?
Ook nog een filmpje , niet echt opwekkend, https://www.youtube.com/watch?v=rAuP2jC6gXU&list=PL1ZVKOvHtj-DUXwPqGK0TqSHFFPK0r2c3#t=11 via http://www.motherjones.com/environment/2014/09/china-us-fracking-shale-gas

atroots.blogspot.fr/2013/02/van-de-prehistorische-mens-tot-het.html
atroots.blogspot.fr/2013/03/under-construction.html


"marchands de lumière"
L’arrivée à maturité du projet universaliste dont témoigne cette stratégie mondiale s’appuie sur
la foi en la toute-puissance de la science pour assurer le progrès humain, foi qui devient à
partir du début des années 1920 le pilier du projet philanthropique.
uit : La fondation Rockefeller et la naissance de l’universalisme philantropique américain

anzi zei

Niet voor de kat zijn staart.Ik begrijp er dus geen hout van, heb ook niet veel tijd om dat uit te pluizen. Het levert weer wat op. Las een stukje over desinvesteren en zou John D. Rockefeller zich niet in zijn graf opdraaien. “We zijn ervan overtuigd dat als hij vandaag zou leven, hij uit de fossiele brandstoffen zou gaan en zou investeren in schone, hernieuwbare energie, als de wakkere zakenman die hij was”, zegt Heintz.
Daaronder commentaar van kletsmajoor en kletskolonel wat het erg makkelijk maakt! Leg het maar uit,meester Stan!

anzi zei

En ik las dat zij dan subsidie etc. krijgen

anzi zei

En dat kwam hier vandaan:
Erfgenamen oliemagnaat Rockefeller stappen uit fossiele ...

z24

Anoniem zei

Als fossiele brandstoffen langzamerhand opraken, steeds moeilijker te winnen zijn en op den duur onbetaalbaar worden, dient de noodzaak zich aan om meer in alternatieven te investeren zoals windmolens, zonnepanelen, biobrandstof, waterkrachtcentrales en kernenergie. Ik denk dat de Rockefellers een flinke vinger in die pap willen steken zodat ze in de hoogst mogelijke mate de koers van die ontwikkelingen kunnen bepalen. Voor hen is het waarschijnlijk bijvoorbeeld lucratiever om aandelen te hebben in grote zonne-energiecentrales dan geconfronteerd te worden met huishoudens die qua energiebehoefte min of meer zelfvoorzienend zijn. Ook zou ik me kunnen voorstellen dat ze liever in kernenergie investeren dan in alternatieven die makkelijk te decentraliseren zijn. En aan al die landbouwgrond die voor de teelt van biobrandstof wordt gebruikt zal ook wel flink te verdienen zijn. Ik vermoed dus dat ze in de alternatieve energiesector uit zijn op het creëren van monopolieposities waar ze zelf een flink aandeel in willen hebben en dat ze op die manier ook, via bevriende politici, hun verdeel en heers positie willen behouden. Gecentraliseerde energievoorziening biedt bijvoorbeeld mogelijkheden voor het opleggen van sancties: "Als jullie niet doen wat wij willen leveren we jullie geen biobrandstof meer." Maar het echt overzien kan ik niet en daarom ben ik verplicht er zelfs rekening mee te houden dat de Rockefellers opeens het licht hebben gezien en menselijk zijn geworden. Lijkt me sterk maar zo lang ik niet voldoende geïnformeerd ben en niet kan aantonen waar ze nu mee bezig zijn moet ik alle opties open laten. Misschien dat Stan ons er meer over kan vertellen?

Vincent Brunott

roots zei

Hi :)
Helemaal niemand naar mijn linkjes gekeken? Nee joh alleen goedbetaalde onzinverkopers krijgen aandacht! Gewone mensen mogen de mond houden en doorconsumeren. Of hun aangewakkerde emoties uiten! Overal is helemaal niemand geinteresseerd, is dat van deze tijd? Is het iets nederlands of ligt het aan het medium ?

Zo zijn de 'alternatieve'' brandstoffen ook niet zo schoon maar wel weer corporatie-afhankelijk, veel 'intrants' voor de bio-brandstof én ook een verhoging van de voedselprijs, en de afhankelijkheid van 'rare earths' voor andere 'alternatieven'.

Ik wil slechts aanwijzen dat elementen van Rockefeller en christendom de hele chinese revolutie erbij waren!

En hoe komt het dat de chinese goederen de wereld overspoelen, dat kan enkel door overdreven goedkope transport, dus brandstofkosten.

En alle data die door Siliconvalley gaat, wordt ook ergens in China opgeslagen.

Zo zie je dat de dollars in chinese handen niet meer dan een maskerade is; veiligstellen en in het ergste geval er toch weer op vooruit gaan!

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...