woensdag 13 augustus 2014

Dirk-Jan van Baar. Praatjesmaker 4




Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Dirk-Jan van Baar. Praatjesmaker. 3" achtergelaten: 





"De Palestijnen moeten een halve eeuw suïcidale politiek afzweren en de pijnlijke feiten onder ogen zien, stelt historicus Dirk-Jan van Baar."

"Vreedzaam is het op de Westelijke Jordaanoever meestal wel en dat is iets."

"Jeruzalem is aantoonbaar beter af als ongedeelde hoofdstad van Israël dan als gedeelde hoofdstad van een fictieve Palestijnse staat die zijn bestaansrecht nog moet bewijzen."

"Palestijnen waren de pioniers in de wereldwijde terreur die naar 9/11 leidde." 


Dirk-Jan Baar is slecht geïnformeerd, zoals blijkt uit het feit dat hij twee essentiële fouten maakt in zijn simplistische voorstelling van zaken, die alleen in het provinciale Nederland wordt gepubliceerd. 

Allereerst deze bewering:

Jeruzalem is aantoonbaar beter af als ongedeelde hoofdstad van Israël dan als gedeelde hoofdstad van een fictieve Palestijnse staat die zijn bestaansrecht nog moet bewijzen.

Dat Jeruzalem beter af is 'als ongedeelde hoofdstad van Israel,' is juist niet 'aantoonbaar,' aangezien het nooit  'als gedeelde hoofdstad van een fictieve Palestijnse staat' is geweest. Bekend is dat Van Baar's logica veelvuldig 'aantoonbaar' hapert, maar dit is wel het toppunt van irrationaliteit. De tweede absurditeit is zijn bewering dat 'een fictieve Palestijnse staat... zijn bestaansrecht nog moet bewijzen.' Niet alleen op historisch gebied, maar ook op het vlak van staatsrecht en internationaal recht is Dirk Jan een uitgesproken warhoofd. Een staat hoeft zijn 'bestaansrecht' nooit te 'bewijzen,' aangezien onduidelijk is tegenover wie of wat een staat dit recht  'moet bewijzen.' Kennelijk weet Dirk-Jan van Baar niet dat in november 1947 de Verenigde Naties ongeveer  47 procent van het voormalige Britse mandaat Palestina aan de Palestijnse bevolking heeft gegeven om er een eigen staat te vestigen. Inmiddels heeft de Palestijnse bevolking, ten tijde van de Oslo Akkoorden akkoorden, genoegen genomen met slechts 22 procent van de 47 procent, dus een vermindering van maar liefst 25 procent, meer dan de helft van hun door de VN toegewezen grondgebied. Niet de vervolgde Palestijnen 'moeten bewijzen' dat hun staat 'bestaansrecht' heeft, maar Israel dat lid van de VN werd op voorwaarde dat de zogeheten 'Joodse staat' de in 1947 en 1948 etnisch gezuiverde Palestijnen zouden laten terugkeren naar hun dorpen en steden waaruit meer dan driekwart van de Palestijnse bevolking met geweld werd verdreven door de zionistische strijdkrachten, heeft zich, onder leiding van het Westen, ontwikkeld tot een schurkenstaat die zijn eigen bestaan in gevaar brengt. Men kan niet eeuwig zijn buren chanteren, bombarderen en bedreigen. 

Zo ziet men maar weer dat praatjesmakers als Dirk-Jan nog veel te leren hebben. Voor de rest kunnen we dit lichtgewicht volstrekt negeren. 


2 opmerkingen:

anzi zei

Wat een domme man. In een tijd van openbarende feiten en bewijzen komt hij nog eens aan met zulke nonsens, is geschiedenis,flapdrol.

G.Deckzeijl zei

In het vandaag in de Volkskrant verschenen artikel....
http://www.volkskrant.nl/opinie/is-er-nog-fascisme-in-nederland~a4179770/
...vraagt Van Baar zich af of er nog fascisme is in Nederland.
Mijn antwoord: JA. En niet zo'n klein beetje ook.
Alles via deze link naar de(14 eeuwen geleden verzonnen) bedrijfshandleiding voor de vernietiging van de mensheid:
http://tinyurl.com/plhcawp
Van Baar had ook nog commentaar op G.Wilders.
Daar heb ik mijn eigen gedachten over en die zijn te vinden op:
http://www.osl-stavast.nl/stavast-columns/blij-met-wilders/
Een partij waarvan de 4 EP-leden aangeven voorstander te zijn van nota bene de opsluiting van
Edward Snowden, neem ik niet langer serieus. Meer via het zoekveld van fubar.mobi. Vul in: Snowden
Mijn mening inzake het terugdringen van veroveringsideologie islam blijft daarentegen
ongewijzigd.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...