zaterdag 30 maart 2013

Waar Zijn De Relschoppers? 2





En gelachen dat we hebben. Eerst hebben ze me minister van Financien gemaakt en heb ik die mazen in de wet geschapen waardoor mijn broodheren bij ABN/AMRO en SHELL op grote schaal de belastingen kunnen ontduiken. HAHAHAHA, en dan moet je weten dat de gewone belastingbetalers de ABN/AMRO met miljarden aan belastinggeld overeind hielden zodat dezelfde ABN/AMRO nu de belastingen voor ik weet niet hoeveel kunnen ontduiken dankzij de mazen in de wet die ik en andere volksvertegenwoordigers voor de rijken hebben gecreeerd. HAHAHA, nou, is die goed of niet? En ondertussen zweeg al die tijd de vrije pers. HAHAHA.


Gerrit Zalm 
Geboortedatum: 6 mei 1952 
Nationaliteit: Nederlandse
Gerrit Zalm trad op 23 december 2008 toe tot de Raad van Bestuur van ABN AMRO Bank in de rol van vice-voorzitter. In 2009 werd hij voorzitter van het Transitieteam van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland dat tot 1 april 2010 verantwoordelijk was voor de integratie van ABN AMRO en Fortis Bank Nederland. Op 28 februari 2009 werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur. Op 1 april 2010 werd hij in dezelfde positie benoemd bij ABN AMRO Group N.V. en Fortis Bank (Nederland) N.V. (per 1 juli 2010 als gevolg van de fusie opgegaan in ABN AMRO Bank N.V.).
Eerder was hij Minister van Financiën in de twee Paarse kabinetten (1994 - 2002), fractievoorzitter van de VVD in de tweede kamer (2002) en daarna weer Minister van Financiën (2003 - 2007). Voor zijn Ministerschap was hij directeur van het Centraal Plan Bureau, bijzonder hoogleraar aan de Vrije Universiteit en vervulde hij diverse functies op het Ministerie van Financiën en Economische Zaken.
Hij studeerde algemene economie aan de Vrije Universiteit. Die Universiteit verleende hem in 2008 een eredoctoraat.
Opleiding:
 Eredoctoraat Economie (2008), Vrije Universiteit Amsterdam 
Economie (1975), Vrije Universiteit Amsterdam
Nevenfuncties:
   Non-executive Director Royal Dutch Shell
   Voorzitter Adviesraad "Wigo-4it", een samenwerkingsverband van de sociale diensten van de vier grootste steden in Nederland
   Erelid van de VVD



Waar zijn de relschoppers? Jongelui, er is werk aan de winkel. De boeven lopen vrij rond en zijn met jullie toekomst aan de haal gegaan. Aan de slag. Verzin een creatieve verzetsdaad. Er valt toch niets meer te lachen voor deze asocialen die de samenleving van binnenuit kapot maken. En deze zwendel wordt mogelijk gemaakt door de gezeten burgerij, de commerciele massamedia en de politici. Go-4it. Toon initiatief. Wordt zelfwerkzaam. Neem het heft in eigen handen.



3 opmerkingen:

Sonja zei

Deze moet er ook nog bij, hahaha (Gerrit Zalm, Financieel directeur DSB van juni 2007 tot maart 2009) en deze. En dit schreef de Volkskrant in november 2008, in: Salaris bankier Zalm is 750.000:
"Gerrit Zalm, de man die ABN Amro en Fortis moet samenvoegen, krijgt een jaarsalaris van 750 duizend euro. Ook ontvangt de oud-minister een bonus van een ton voor elk miljard winst die de staat boekt bij de verkoop van de combinatie...."

Toen was hij nog financieel directeur van Dirk Scheringa Bank. Ruim 3 maanden later werd hij benoemd tot voorzitter van de RvB van ABN AMRO.

[Zalm] "Bracht in 2005 de Wet financiële dienstverlening (Stb. 339) tot stand. De wet moet de consument beter beschermen tegen de risico's die aan de aanschaf van een financieel product (met name verzekeringen, hypothecair krediet en consumentenkrediet) verbonden zijn. De belangrijkste kwaliteitskenmerken van financiële dienstverlening - deskundigheid, betrouwbaarheid, adequate informatieverstrekking en zorgvuldige advisering van de consument - worden wettelijk vastgelegd. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) ziet toe op naleving van de wet."

"Bracht in 2006 de Wet op het financieel toezicht (Stb. 475) tot stand. Deze wet voert twee vormen van toezicht in: prudentieel toezicht en gedragstoezicht. Het prudentieel toezicht wordt uitgeoefend door De Nederlandsche Bank en is gericht op de financiële soliditeit van financiële instellingen. Het gedragstoezicht wordt uitgeoefend door de Autoriteit Financiële Markten en is gericht op ordelijke en transparante financiële processen, zuivere verhoudingen tussen marktpartijen en zorgvuldige behandeling van cliënten. De wet vervangt acht bestaande wetten, waaronder de Wet toezicht kredietwezen 1992 en de Wet toezicht beleggingsinstellingen. In de nieuwe Wet financiële dienstverlening wordt de verantwoordelijkheid van financiële dienstverleners tegenover hun klanten vastgelegd. Het gaat daarbij om deskundigheid, betrouwbaarheid, adequate informatievoorziening en zorgvuldige advisering. De AFM ziet toe op de naleving van de wet."
(parlement.com)

Anoniem zei

heb je de financiële bijsluiters van de AFM weleens gezien? Alsof wij allen debielen zijn!

Anoniem zei

Ik wordmhier postuum heel vrolijk van.