vrijdag 19 november 2010

NAVO-Raketschild

Het NOS-Journaal meldde net dat de NAVO ontelbare miljarden gaat spenderen aan een raketschild tegen Iran!!! Wie heeft dit democratische beslist? Waarom is er geen maatschappelijke en politieke discussie hierover geweest? Dit is alleen maar om de oorlogsindustrie draaiende te houden. Waarom hebben de journalisten van de massamedia hierover geen diepgravende achtergrondinformatie gegeven op grond waarvan de burger een evenwichtig oordeel had kunnen vormen? En de presentator van het NOS-Journaal zat erbij en keek ernaar. Een groot licht, die man, net als al die anderen sufferds.

5 opmerkingen:

Sonja zei

Mij totaal onbekend:

http://historiek.net/actueel/joodse-kolonisatie-in-suriname-liep-stuk-op-communistenvrees-3957

Anoniem zei

Weten we ook weer in welke richting we het moeten zoeken.


Nederland: snel NAVO-besluit over raketschild
Gepubliceerd: woensdag 10 november 2010 20:18


Nederland dringt erop aan dat de NAVO-landen op de top later deze maand in Lissabon een besluit nemen over raketverdediging.

Als de NAVO dat niet doet, bestaat de kans dat de NAVO-plannen hiervoor straks niet goed meer aansluiten op de Amerikaanse systemen voor een raketschild. Dan zal de raketverdediging ook duurder worden voor de NAVO.
Dat hebben de ministers Uri Rosenthal (Buitenlandse Zaken) en Hans Hillen (Defensie) woensdag in een brief aan de Tweede Kamer geschreven. Zij denken ook dat een positief besluit voor raketverdediging de onderlinge samenhang van het militaire bondgenootschap zal versterken.

Raketverdediging
De NAVO en de Amerikanen praten al jaren over de vorming van raketverdediging. Die moet de NAVO-landen, waaronder ook de VS vallen, beschermen tegen aanvallen met raketten. Vooral vanuit Iran bestaat een dreiging, die volgens de ministers alleen maar toeneemt.

De NAVO-landen zitten mogelijk niet op één lijn. Turkije, dat bevriend is met Iran, gaf onlangs nog aan aarzelingen te hebben over het schild. Het Amerikaanse raketschild boven het zuiden van Europa zou al bijna klaar zijn.

Grote spanning
Een vorig Amerikaans plan voor een raketschild met materieel in Tsjechië en Polen leidde enkele jaren geleden tot grote spanning tussen Rusland en de VS en de NAVO. Moskou was bang dat het systeem zich tegen de Russen kon keren. Dit plan werd gewijzigd nadat Barack Obama president van de VS was geworden.

Moskou is volgens Rosenthal en Hillen nog steeds sceptisch maar reageert nu terughoudender. De Russische president Dmitri Medvedev zal ook in Lissabon zijn. Nederland pleit voor maximale openheid tegenover de Russen en mogelijke samenwerking met hen op dit vlak.

www.depers.nl/.../Nederland-snel-NAVO-besluit-over-raketschild.html

anzi

stan zei

het gaat om de redding van de amerikaanse oorlogsindustrie. de amerikanen kunnen dat alleen wanneer europa bereid is mee te gaan, de kosten zijn nu zo hoog dat zelfs het imperium het niet meer kan bekostigen, precies zoals eisenhower al voorspelde in 1961. alles is al bekend, alleen de media liegen nog.
stan

Anoniem zei

Zijn we lekker mee.

anzi

Anoniem zei

En dan te bedenken dat aanslagen ook onder de paraplu kunnen plaats vinden.
Demonstranten zijn bij de grens tegen gehouden en van protesten zie je niets op het nieuws.
Obama zou na Lissabon ook naar Brussel gaan,als wij weten wanneer dan zou een protest zeker op zijn plaats zijn.
Miljarden voor het opkrikken van de economie(oorlogsindustrie) ten koste van alles en iedereen.
Wij zijn onze eigen vijand.
Lees ook eens het rapport van TNO en http://www.nato.int/strategic-concept/expertsreport.pdf
http://www.indymedia.nl/nl/2010/11/71469.shtml
jose

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...