woensdag 17 november 2010

James Sharpe van Wilders 2

James Sharpe staat na zijn installatie de Wereldomroep te woord.'PVV'er Sharpe sloeg tienkamper met spike'
Van onze redactie − 17/11/10, 09:09

AMSTERDAM - PVV-Kamerlid James Sharpe zou eind jaren tachtig een half jaar zijn geschorst door de atletiekbond en PSV Atletiek (tegenwoordig Eindhoven Atletiek). Hij zou zich schuldig hebben gemaakt aan bedreiging en mishandeling.

Dat schrijven de GPD-bladen woensdagochtend.

Aanval met een spike
Volgens de kranten viel Sharpe tienkamper Robert de Wit in het gezicht aan met een spike. Dat is een speciale schoen, met kleine spijkertjes in de zool. Ook bedreigde hij De Wit en een starter.

'Die vent is hartstikke gek', zo zegt De Wit tegen het Eindhovens Dagblad. 'Als hij flipt is er geen houden aan. Na het incident met mij kwamen meer verhalen naar boven. Het bleek een tipje van de sluier. Zo'n vent hoort niet in de politiek thuis. Ik snap niet dat-ie niet gescreend is.'

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/1053734/2010/11/17/James-Sharpe-ooit-geschorst-wegens-bedreiging-en-mishandeling.dhtml

Ik citeer: 'Zo'n vent hoort niet in de politiek thuis. Ik snap niet dat-ie niet gescreend is.'

Hier worden twee gedachtenfouten gemaakt. Waarom zou deze agressieve pornobaas niet in het parlement thuishoren en volksvertegenwoordigers die het westers megageweld in Afghanistan en Irak volmondig steunen wel? En wat het screenen betreft, Sharpe is wel degelijk gescreend, namelijk door de Nederlandse kiezers die op dit soort volk hebben gestemd. Dit is geen uitwas, dit is het gezicht van een deel van de Nederlandse bevolking en het is goed dat dit zo duidelijk mogelijk zichtbaar is. Dit deel van de bevolking is door culturele deprivatie en het permanent inspelen op materialistische begeerten bewust gekweekt door onze economische en politieke elite. Deze kiezers zijn niet uit de lucht komen vallen. Dankzij Wilders weten we wat het neoliberalisme de afgelopen halve eeuw heeft gecreërd.

Ik zou daar nog het volgende aan willen toevoegen: de elite is niet fatsoenlijker of beter geinformeerd dan de lui rond Wilders. Laat ik u een simpel voorbeeld geven uit de Vietnam-oorlog. Uit onderzoek bleek dat maar liefst 40 procent van de goed opgeleide burgerij in de VS tegen de terugtrekking van de troepen uit Vietnam was, terwijl dat percentage onder mensen met slechts een lagere schoolopleiding maar 20 procent was, de helft. 'The college-educated were always the most hawkish.' Dus ook qua inzicht hoeft de elite niet beter te zijn. Integendeel, des te meer scholing des te meer hersenspoeling, zoals Chomsky keer op keer benadrukt.

5 opmerkingen:

Sonja zei

Hou de mensen arm, ziek en gedemoraliseerd, stelde Michael Moore, over hoe de macht het beste de bevolking onder de duim kan houden. Tip van Anzi alhier: More US households short of food: "Almost 15% of US households experienced a food shortage at some point in 2009, a government report has found."

In Nederland gaat men iets anders te werk. Omdat we hier (nog) een sociaal vangnet hebben, dat nog niet is weggestemd, is het zaak om mensen onder de duim te houden door ervoor te zorgen dat ze nog maar nét genoeg hebben. Ze bungelen ahw boven de afgrond. Het liefst met schulden aan de bank, om ze daar ook voor de rest van hun leven te houden.

In de VS is voedsel voor arme mensen op de bon (food stamps). Wij in Nederland realiseren ons dat niet. Onze 'Voedselbanken' vervangen nu nog de voedselbonnen. Wij weten niet dat grote steden in de VS hele wijken hebben waar je je in de derde wereld waant, zoals Detroit, Washington (sic), New Orleans. Kinderen hebben geen schoenen en moeten met zijn vieren in een hok met 1 kaal matras op de grond slapen. Families wonen in hun auto's. Alleen een ramp als Katrina licht een tipje van de sluier op.

Anoniem zei

Inderdaad, de grootste viespeuken zitten in de schaduw, neemt niet weg dat we Wilders een handje zullen helpen met screenen. Als je bij de gedoogclub van Wilders hoort, dan is het inherent aan het karakter hiervan dat je genoeg kan vinden. Wilders zou dat allemaal niet gezien hebben, lolbroek. Hij heeft geen keuze gehad, hij weet waarvoor hij staat.

anzi

Anoniem zei

Geen Stijl



PVV'er De Mos liegt C.V. bij elkaar
Ach, als we toch bezig zijn met de LPF PVV een hart onder riem te steken, PVV-propagandisten als we zijn, kunnen we het ook wel even opnemen voor goede vrind Richard de Mos. Deze noeste arbeider uit de bovenste regionen van de bijna altijd sympathieke vrijheidspartij, hier op archiefbeeld, knokt ondanks zijn soms grote gebrek aan feitenkennis hard voor de zaak. En wat je ook vindt van ons Richard, hij is dus wel mooi principieel basisschooldirecteur geweest in een achterstandswijk. Oh wacht, dat C.V. blijkt niet helemaal te kloppen. Is ietsiepietsie naar de positieve kant aangedikt, zeg maar. Wel de opleiding, niet de baan, who cares? Zeg eens, ben jij een jokkebrok lieve Richard? "Ik ben schooldirecteur geweest en heb altijd voor de klas gestaan". Oh toch. Gelukkig maar. We schrokken al. Nog zo'n LPF'ende faalhaas in de fractie kan Geert er echt niet bij hebben hoor. Daarom nu aan de telefoon de voormalig werkgever van De Mos die dit hardnekkige gerucht voor eens en voor altijd zal ontzenuwen: "Richard de Mos is nooit directeur geweest van een basisschool. Ook geen schoolhoofd. Echt niet. Nooit". Fail! Nouja, hij heeft in elk geval nooit zijn vrouw geslagen. Of iemand een kopstoot gegeven. Of minderjarigen misbruikt. Of door een brievenbus gepist. Of een topsporter mishandeld. En dat is ook wat waard. TOCH!? Oh, nieuw spoeddebat begint. Wij zijn even cabaret kijken.
Update: De PVV draait doorrr: Het bedrijf van Sharpe is in 2010 opnieuw veroordeeld wegens oplichting.

anzi

Anoniem zei

Sinterklaas pakt uit. Zal het een en ander wel even toelichten. Hoogmoed....


Wilders spreekt in Israël DEN HAAG - PVV-leider Geert Wilders gaat in Israël zijn standpunt dat Jordanië ?de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen? toelichten. Wilders is door het Israëlische parlementslid Arieh Eldad uitgenodigd om op 5 december hierover in Tel Aviv te komen spreken.

Dat heeft Wilders maandag gezegd na een bericht in de Israëlische krant Haaretz. Volgens de PVV-leider staat de bijeenkomst waar hij spreekt los van een partijcongres van de ultranationalistische partij National Union, waarvan Eldad lid is.

Volgens Wilders zal onder meer ook de voormalig Israëlische minister Moshe Arens van Buitenlandse Zaken spreken op de bijeenkomst waar hij zijn verhaal houdt. Los van deze bijeenkomst zegt de PVV-leider in Israël wellicht nog te spreken met de huidige minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, als de agenda's dat toelaten.

Telegraaf 8.11.2010

anzi

Anoniem zei

James Sharpe ontkend glashard dat er een veroordeling is geweest. Wat gaat Wilders zeggen, een onhandige reactie?

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...