dinsdag 19 oktober 2010

Gate48

Sunday the 24th 19:00 at the Melkweg cinema.
the documentary The Invisible - A 12 year journal bringing forth the story of a local leader in an un-recognized Bedouin village, fighting for basic rights.

The screening will be  followed by a discussion with Shifra Kisch, anthropologist and researcher of contemporary Negev Bedouin society, at the University ofAmsterdam, member of gate48.

This screening is part of the additional program, of the Unrecognized exhibition at the Melkweg Gallery.
For more information www.gate48.org

1 opmerking:

Sonja zei

Guus Valk schreef in de NRC:

"De sloop vanhet Bedoeïenendorp Al-Arakib is een symptoom dat wijst op een toegenomen spanning tussen de Israëlische autoriteiten en de oorspronkelijke Bedoeïenenbevolking, die vooral in de verlaten en ruige Negev-woestijn woont."

Het bekende recept: met het "symptoom dat wijst op een toegenomen spanning tussen..." suggereert Guus Valk dat het vijf keer van de kaart vegen van Al-Arakib een reactie van Israël is op iets dat de bedoeïenen (dat je overigens niet met een hoofdletter schrijft) zouden doen. De 'spanning' is echter helemaal niet 'toegenomen', omdat die mensen helemaal niets doen, maar er gewoon zijn. Israël reageert nergens op, maar heeft gewoon besloten om (o.a.) dat dorp van de kaart te vegen.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...